В Пловдив представят книгата на Михаил Делев и Асен Минчев
  • 04.10.2022 16:24

В сряда, 5 октомври, от 17.30 часа в салона на Радио Пловдив ще бъде представена книгата "Българската спортна слава" от известните спортни журналисти Михаил Делев и Асен Минчев.

Международните наблюдатели разкритикуваха медийното отразяване на изборната кампания
  • 03.10.2022 19:28

Медийното отразяване по време на предизборната кампания е било съсредоточено върху служебния кабинет и президента и критиката им към конкретни партии, като по този начин тези партии са били представени в негативна светлина. Това са част от заключенията на международните наблюдателите на изборите, които бяха представени в понеделник.

Програма „Христо Ботев“ започва ново музикално образователно предаване
  • 03.10.2022 18:51

Този вторник, 4 октомври, ще бъде излъчено първото издание на "Музика хисторика" – единственото предаване в българския радиоефир, посветено изцяло на ранната музика.

ЦИК установи нарушения на интернет страниците на ПИК, „Блиц“ и „Дневник"
  • 02.10.2022 21:39

Трите медии са публикували предварителни резултати от изборите и са отказали да ги свалят от онлайн страниците си.

ЦИК санкционира сайта на "24 часа" за публикуване на резултати преди края на изборния ден
  • 02.10.2022 21:02

ЦИК реши да санкционира интернет страницата на 24 chasa.bg за публикуване на резултати от социологически прогнози за изборите. В ЦИК е постъпил сигнал от Съвета за електронни медии (СЕМ) за нарушение на изборния кодекс.

БТА работи по нов проект за сближаване с ЕК
  • 01.10.2022 14:30

Българската телеграфна агенция (БТА) започва работа по реализацията на проект, чиято цел е популяризирането на политиките на сближаване за постигане на политическите цели на Европейската комисия, свързани с подкрепа на създаване на работни места, конкурентоспособност на бизнеса, икономически растеж и подобряване на качеството на живот на гражданите. Специален фокус ще бъде поставен върху местната общност.

Нова двойка водещи на "По света и у нас" в ефира на БНТ от понеделник
  • 01.10.2022 11:19

От понеделник, 3 октомври, централната емисия новини "По света и у нас" по БНТ 1 ще има нова двойка водещи.

Експерт: Новините трябва да се проверяват в утвърдени медии и извън социалните мрежи
  • 01.10.2022 10:06

Единственият начин да се предпазим от фалшиви новини е да ги проверяваме в утвърдени медии и източници извън социалните мрежи, особено когато една новина ни докосва емоционално. Това посъветва в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria адвокат Десислава Кръстева, старши правен експерт във фондация "Право и Интернет".

БНТ ще излъчва на живо старта на интерконектора Гърция-България
  • 30.09.2022 13:03

Националната телевизия е официален медиен партньор на церемонията по въвеждане в търговска експлоатация на интерконектора Гърция – България, която ще се състои на 1 октомври в НДК в София при домакинството на президента Румен Радев. Ще присъстват председателката на ЕК, президентите на Азербайджан, Сърбия и РСМ, премиерите на Румъния и Гърция.

Връчиха тържествено дипломите от катедрата "Медии и обществени комуникации" в УНСС
  • 30.09.2022 11:46

Дипломите на бакалаврите от специалностите "Медии и журналистика" и "Медия икономика" към катедрата "Медии и обществени комуникации" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) бяха връчени на официална церемония в аула "Максима" на УНСС.