Цветелина Йорданова се сбогува с БНТ с любов и благодари на хората там
  • 31.05.2024 20:23

Известната журналистка от БНТ Цветелина Йорданова изненада колеги, приятели и зрители със свое развълнувано сбогуване с БНТ, което публикува на своя профил във Фейсбук, без да пояснява накъде смята да продължи професионалния си път

Венелина Гочева в памет на Борислав Зюмбюлев: Борко знаеше всичко. Влизаше в детайли на всяка тема
  • 27.05.2024 21:58

Собственичката на Медийна Група "България" Венелина Гочева публикува първо в личния си профил във Фейсбук, а после и в "24 часа" свой развълнуван спомен за отишлия си днес внезапно главен редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

Аделина Делийска: За журналистиката – с повече любов и малко тъга
  • 15.05.2024 13:35

Днес българската журналистика има голям празник. Съюзът на българските журналисти организира тържествен концерт по случай 180-годишнината от зараждането на българския периодичен печат и 130-годишнината от създаването на организирано журналистическо движение у нас. Събитието ще бъде отбелязано тази вечер с концерт от 18.00 ч. в Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”. Празникът на тази важна за обществото и хората професия (в нормални условия и времена) е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Михайлина Димитрова за отиващите си "думаджии" и за изчезващата школа в журналистиката
  • 10.05.2024 12:39

Известната журналистка Михайлина Димитрова, работила години наред в международните отдели на вестниците "Дума" и "Труд", а днес международен редактор във вестник "Телеграф" написа вълнуващ коментар на своя профил във Фейсбук, провокиран от кончината на уважавания журналист международни Петър Бочуков.

Насър Абу Бакр: Мир за Газа, за журналистите от Газа и за цяла Палестина – те заслужават любов и надежда
  • 03.05.2024 19:06

Предлагаме словото на председателя на Палестинския журналистически синдикат (PJS) Насър Абу Бакр на церемонията в чилийската столица Сантяго по обявяване на носителя на тазгодишната награда на ЮНЕСКО „Гийермо Кано”, връчвана ежегодно по повод Световния ден на свободата на пресата 3 май. Тази година тя бе присъдена на палестинските журналисти в Газа.

Йото Пацов: Днешните медии са по-несвободни от тези преди 1989 г.
  • 27.04.2024 12:41

Степента на политическата демагогия е несравнимо по-голяма днес, отколкото едно време. Съответно обслужващият персонал в лицето на медиите боледува точно от тази болест.

Иван Гарелов: Журналистите трябва да помагаме на хората да разберат истината
  • 11.04.2024 08:30

Легендарният Иван Гарелов е пределно ясен в интервюто си за „Денят ON AIR”, акцентирайки върху ролята на липсващата днес истинска журналистика за осъзнаването на обществото.

Енчо Господинов: След 146 години – все още изгубени в превода
  • 03.03.2024 17:29

По шосето, колкото и да е разбито, в живота и в историята е много важно да се вижда осевата линия. За ориентация. Да не паднеш в хендека на магистралата или на историята. Осевата линия те държи буден и ти показва накъде отиваш. Имаш ли посока?

МФЖ и ЕФЖ с апел в защита на правата на испанския журналист Пабло Гонсалес, затворен от 2 г. в Полша
  • 29.02.2024 11:45

Международната федерация на журналистите (МФЖ) и Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ), заедно с техните испански филиали, призовават полските власти да освободят намиращия се вече две години в затвор в Полша испански журналист Пабло Гонсалес и да му се осигури справедлив процес.

МФЖ, ЕФЖ и „Репортери без граници“ загрижени за свободата на медиите в Словакия
  • 22.02.2024 11:20

Международната и Европейската федерации на журналистите (чийто колективен член е СБЖ), „Репортери без граници“, както и още ред журналистически и правозащитни организации изразиха безпокойство за свободата на медиите в Словакия и призоваха сегашното словашко правителство да защитава журналистите.