Какво се случва с личните ни данни в социалните медии след смъртта?
  • 05.12.2021 10:02

Отдавна сме изцяло зависими от интернет за почти всичко, а голяма част от нашата лична информация се съхранява там. Само че, когато животът ни приключи, кой ще изтрие нашите профили или ще се погрижи за личните ни данни?

Иво Христов: Войната в мрежата е в разгара си, медиите са предплатени
  • 30.08.2021 20:43

Препечатваме коментар на журналистта и евродепутат Иво Христов, който той публикува в своя Фейсбук-профил.

Социалните медии се вдигат срещу фалшивите новини
  • 11.08.2021 12:37

Битката с фалшивите новини премина от фазата на говоренето в етап на реална борба - стана ясно от информацията на компанията Туитър. Имаме стратегия за борба с фалшивите новини, проектът ще се осъществи със съдействието на двете най-големи информационни агенции - Ройтерс и Асошиейтед Прес, съобщиха тази седмица от Туитър.

Студентите си чакат телевизията
  • 02.08.2021 14:55

„Лайв" във facebook, откъдето разбираме новините от деня. Клипче от любимия ни влогър в YouTube. Десетки кадри в Tik Tok. Instagram телевизия. Досега не сме живели в свят с толкова много видеосъдържание. Повечето хора, които се занимават с това, са самоуки, но след романтичното начало на тази ера идва нуждата от професионално обучение.

Изследване сочи: Медийният регистър трябва да се реформира и оптимизира
  • 08.07.2021 18:51

Изследване на медийното финансиране в България и механизмите на неговата отчетност е показало необходимостта от реформиране на медийния регистър. Съдържанието на регистъра за собствеността и финансирането на медиите трябва да се оптимизира и реформира, така че да бъде полезно не само за разследващите и регулаторни органи, но и за самите медии и гражданското общество.

Как социалните мрежи стават инструмент за дезинформация
  • 07.07.2021 17:43

Социалните мрежи като инструмент за дезинформация. На това е посветен поредният трети епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“.

Аделина Радева: Медиите трябва да учат как се различава истината от фалша
  • 29.06.2021 16:29

„Aнгажимент на медиите и e да образоват своята публика, да различават истината от фалша“, казва Аделина Радева в интервю за сайта dir.bg. Тя споделя и за принципите в журналистиката.

Бившата шефка на СЕМ коментира Закона за радиото и телевизията
  • 29.06.2021 14:19

Бившият председател на Съвета за електронни медии(СЕМ) София Владимирова коментира пред националното радио необходимостта от промени в Закона за радиото и телевизията(ЗРТ).

Кога зелената журналистика става приоритет
  • 27.06.2021 08:38

Екологичната журналистика и кога околната среда се превръща в приоритетна тема и за кого? Какво трябва да знае журналистът, който реши да се занимава с екология? Как помагат на еколозите журналистическите разследвания, специализацията и отразяването на различните видове екопротести?

Прогнозата на НИМХ ще се разпраща безплатно от БТА
  • 22.06.2021 15:15

Прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.(НИМХ) ще се разпространява безвъзмездно от Българската телеграфна агенция БТА.