Невероятно: Кеворкян почти похвали предаване на Слави Трифонов

04.01.2011 /20:11 | Източник: trud Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


В новогодишната нощ Слави направи най-добрата програма. Никак не ми е приятно, когато напоследък съвсем безпринципно го атакуват. Разбира се, нерядко и той става жертва на инерцията.

Шоуто му навърши 10 години, а рутината е нещо като онези болки, които те навестяват, когато дълго си се застоял на един и същи стол. Получават се схващания в раменете, които се мъчат да те приведат, и сетне тръгват към главата.

Но, от друга страна, 10 години не са и прекалено дълъг срок, те се превръщат в бреме, когато си лишен от сериозни сътресения, когато никой не те наритва или просто изхвърля. Има опасност да станеш ленив, внушаем от околните и пр.

Слави в голяма степен е в плен на сценаристите си, а те пък вече се изживяват като “деветте скорпиона” (така наричат върховните съдии на САЩ), държат се все по-дълбокомислено, на тях всичко им е ясно.

А поне един от тях веднъж седмично трябва да се явява на екран бинтован, за да сме сигурни, че Слави контролира истински шоуто си. Или най-малкото някой трябва да скочи от балкона на парламента, както вече направи един румънски телевизионен техник.

Преди няколко вечери Слави показа, че за поредния му спонтанен разговор с тъй наречената му редколегия въпросите, които му задаваха, бяха предварително написани - вероятно също тъй спонтанно, понеже бяха изчерпателно банални.

Отгоре на всичко сякаш някой кретен се опитва да накара Слави да се заиграва с политиката, което вече е нетърпимо. За неговата прословута свада с Бойко навремето писах, че това по-скоро е някаква мачле, което двамата играят с един счупен крак.

Но каквото и да се говори, шоуто му е един феноменален продукт с изключителни постижения, което сложи основата на една цяла могъща индустрия, роди своите клонинги и всичко останало. Влиянието му на моменти върху публиката е безпрецедентно.

Бях първият гост на шоуто преди 10 години и двамата със Слави имахме извънреден успех.
Тогава той каза, че би искал неговото шоу да има моята съдба. Той до голяма степен постигна това.

Но ако бъда съвсем откровен, всъщност няма по-добра съдба, понеже “Всяка неделя” в крайна сметка я спряха, а се помнят само спрените предавания. Веднъж някакъв от неговите хора се репчеше, че винаги били срещу всяка власт.

Слави още днес трябва да напише с червена боя на стената на офиса си забрана да се плещят подобни глупости, много са неудобни. Не може да си срещу всяка власт и 10 години да те търпят.

Както и да е, за мен далеч по-дразнещ е лаят на мъничетата по Слави, някой ден трябва специално да напиша нещо за програмата му. (Със съкращения)


Сподели в
 

Папа Франциск прикани журналистите да правят разследвания на място, вместо да седят на компютрите, и предупреди, че социалните мрежи разпространяват непроверена информация, предаде АФП.

24.01.2021/14:27

Търсачката Гугъл (Google) и френската обединение за медиите се споразумяха как американският технологичен гигант да плаща на издателите на новини за онлайн съдържание, предаде АФП.

23.01.2021/14:46

Bloomberg TV Bulgaria бе отличена от Българската фондова борса по време на юбилейната 20-а церемония по награждаването на инвестиционните посредници и банки, постигнали най-високи резултати през изминалата година.

21.01.2021/14:05

Унгарската министърка на правосъдието Юдит Варга обяви, че се обмисля вариант за налагане на санкции срещу социалните медии заради "системни злоупотреби" със свободата на словото.

20.01.2021/14:05

Отначало, гледано отдалеч, това бе митинг или протест. После стана нападение, размирици, метеж, вътрешен тероризъм и дори опит за преврат.

19.01.2021/13:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Безпощадният коронавирус не подмина и легендата в журналистиката Лари Кинг, за чиято кончина разбрахме преди дни. Той е от онези личности, за които трудно може да се говори в минало време, защото след себе си остави ярка диря в професията журналист. Като емблематичен телевизионен и радиоводещ той щедро споделяше тайните на успеха си и даваше полезни и практични съвети на младите как да се изградят като успешни журналисти. Може би поради тази причина неговата книга „Как да водим разговор – без значение с кого, кога и къде“ бе обявена за световен бестселър.

25.01.2021 /19:27 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Доминиращата медия днес са социалните мрежи, а онази класическа медия, която не се приспособи към тази нова екосистема, изчезва. Но приспособяването не означава оприличаване, защото мрежите са и територия на манипулацията. Класическите медии трябва да отговорят, засилвайки своите качества и наблягайки върху проверената истина, сочи известният френско-испански журналист

13.01.2021 /20:10 | Автор: Маурисио Висент | Източник: baricada.org

В края на миналата година още едно заглавие допълни списъка на изданията, посветени на годините на прехода. Известната преводачка и журналистка Ина Филипова е автор на книгата „Нажежените площади“, чийто издател е „Слънце“ на Надежда Кабакчиева.

12.01.2021 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Известният ерудит и колумнист на в. "Сега" Димитри Иванов е роден на 31 декември 1931 г., но свидетелството му за раждане е от 1 януари 1932 г., тъй като в новогодишната нощ не е имало кой да го впише в регистъра.

01.01.2021 /18:44 | Източник: dimitriivanov.com

 Спомени и архиви

Тази седмица излезе неговият 1 389-и брой. Редакцията на изданието благодари на своите верни читатели

10.01.2021 /12:17 | Източник: Старият мост

На 1 януари 1924 г. във Варна излиза от печат и достига до своите читатели първият брой на списание „Морски сговор“, съобщават от Военноморския музей във Варна.

02.01.2021 /16:16 | Източник: moreto.net

 Акценти и позиции

Един от двамата кандидати за генерален директор на БТА Кирил Вълчев посети по своя инициатива Съюза на българските журналисти и разговоря с председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова, подчертавайки уважението си към Съюза и стремежа към взаимно сътрудничество

19.01.2021 /13:53

В писмо до генералния директор Андон Балтаков и до членовете на УС на БНР е изразено очакване за прецизиране и синхронизиране с Колективния трудов договор на предлаганите проектоправила за оценка на трудовото представяне на служителите в Българското национално радио.

13.01.2021 /09:02

Да внимаваме за подмяната. Тя вече изкарва и Делян Пеевски борец за медийна прозрачност

12.01.2021 /16:02

 Мнения

Защо бе борбата Законът за БТА до бъде променен преди да бъде избран новият ѝ генерален директор

14.01.2021 /20:15 | Автор: Начо Халачев | Източник: СБЖ

Добре, че е националната телевизия да ни върне и в онова „непоносимо” и „престъпно време”. Как навреме ни дойдоха около Новата 2021 година старите ленти... Една песен възкреси спомени. Щастливи пред камерите, пееха Митко Цонев, Величко Скорчев, Живка Гичева с колегите си новинари...

06.01.2021 /14:13 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки