Стефан Янев представи „Още футболни и други историйки”

25.12.2011 /14:58 | Източник: ole-bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Колегата Стефан Янев (вляво) подписва автографи към новата си книга

Варненският спортен журналист Стефан Янев представи новата си документална книга „Още футболни и други историйки”. Томчето съдържа разкази и спомени за едни от най-големите имена в родния футбол.

В книгата са цитирани и са представени Георги Аспарухов, Стефан Божков, Божил Колев, Димитър Пенев, Живко Господинов, Пламен Гетов, Христо Стоичков, Илиан Илиев и други.

По страниците дефилират и хора от други браншове, между които журналисти, политици и дори пророчицата Баба Ванга.
Не са забравени и чуждестранните спортни звезди.

В една от историите Янев разказва за Букурещката купа, която "Тича“ печели през 1924 г., която е първият международен трофей за българския спорт. "Това показва, че варненски клуб печели първата купа от чужбина за страната ни“, с гордост отбелязва Янев.

Стефан Янев е бивш футболист на "Черно море“ с 231 мача в "А“ група. В кариерата си на спортен журналист коментира няколко световни и европейски първенства по футбол. Следващата книга, над която Янев работи, се казва "Българските национали и Европа“.

В нея са поместени подробни статистически данни за всичките 109 мача на страната ни в квалификации и финали на европейските шампионати, а читателят ще се доближи максимално до атмосферата със 150-те интервюта с участници в тях.


Сподели в
 

На 3 март изтича срокът за събиране на необходимите 250 000 лв. за ремонт и технически преглед на кораба-светиня „Радецки“. Дарителската кампания вече тече, като в подклепа на родолюбивата мисия се включи и СБЖ. Александър Николов, председател на сдружението „Енергийно бъдеще за България“, е един от моторите на тази благородна инициатива.

20.02.2019/18:07

Водещата на късните новини по БНТ смята за важен плюс репортерския си опит. Работила е и в радио, и във вестник

04.02.2019/08:53

На 8 февруари „Квадрат 500“ ще отвори врати за една бих казала уникална фотоизложба, която ни връща като с машина на времето в едни далечни години на България.

20.01.2019/13:06

Със сръбската журналистка Милияна Балетич се срещнах по време на Международната журналистическа конференция за истината срещу фалшификациите и за ролята на журналистите в събитията по света, която се състоя в СБЖ.

18.12.2018/13:55

Къде можете единствено да видите стълб за осветление насред улица, или пък как да се пречистим като използваме древната техника да си наливаме в носа солена вода, или пък дете, израснало по сметищата, да тръгва на училище с мерак. Ами да, сетихте се веднага – в „Пълен абсурд“ на сутрешния блок „Здравей, България”на Нова тв, която рубрика се води от Румен Бахов.

17.12.2018/14:52

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки