Публикации на колеги

В началото на есенния телевизионен сезон БНТ обяви конкурс за програмни директори на програмите си.


Публикувана: 11.09.2019 | Източник: offnews.bg

Българската асоциация на пиар агенциите и Българското дружество за връзки с обществеността оценяват като недопустима публикацията в ПИК на лични снимки на приятелката на кандидата за кмет на София на "Демократична България" Борислав Игнатов и настояват компетентните органи да гарантират, че подобни тактики няма да се превърнат в практика.


Публикувана: 10.09.2019 | Източник: dnevnik.bg

Позиция на АБРО, Българската национална телевизия и Българското национално радио относно спазването на журналистическата етика в дейността на медиите:


Публикувана: 08.09.2019 | Източник: БНТ

Журналистката на NOVA Галя Щърбева получи Вазовата награда за журналистика в Сопот, която е част от събитията за празника на общината.


Публикувана: 06.09.2019 | Източник: nova.bg

Забелязва се симптоматика на нова тенденция - за демонтаж на микрофони, журналисти и медии. Това каза експертката по европейско и българско медийно право и преподавателка в Софийския университет проф. Нели Огнянова:


Публикувана: 03.09.2019 | Автор: Ирина Недева | Източник: БНР

Кoмeнтaр нa Мaрия Кacимoвa-Мoace пo пoвoд пoявилaтa ce инфoрмaция, чe дирeктoрът нa БНТ Eмил Кoшлукoв иcкa дa увoлни cпoртния журнaлиcт Кaмeн Aлипиeв пoрaди липca нa диплoмa зa виcшe oбрaзoвaниe:


Публикувана: 02.09.2019 | Източник: fakti.bg

Ако сте журналист, фотожурналист, редактор, блогър, студент по журналистика или хуманитарни науки и се интересувате от проблемите на малцинствата и миграцията, сега имате възможност да кандидатствате за участие в програмата „Media, Minorities and Migration" на Minority Rights Group International, Лондон.


Публикувана: 31.08.2019 | Източник: ngobg.info

Пътуващата изложба "16 фотоесета "Другото лице на воините ни"" дава своя урок по родолюбие и на международния форум "Българско наследство" в Балчик.


Публикувана: 30.08.2019 | Автор: Юлияна Христова, Добрич | Източник: БТА

Ирански журналист, отразяващ дипломатическата обиколка на външния министър Джавад Зариф, е избягал в Швеция от делегацията на първия дипломат и е подал молба за разрешение за престой, съобщиха шведските власти, цитирани от АФП.


Публикувана: 29.08.2019 | Източник: Земя

Тялото на мексиканския журналист Невит Кондес Харамийо беше открито в централната част на страната с множество рани от хладно оръжие, предадоха АФП и Ройтерс.


Публикувана: 26.08.2019 | Източник: БТА
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки