Начало
 
 

Синхуа добавя цифровата телевизионена водеща Син Сяовей

27.05.2020 /12:00 | Автор : Даниел Десподов | Източник: kaldata.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Появата на Син Сяовей на екран е по случай конгреса на ККП

Китайската новинарска агенция Синхуа продължава да експериментира с цифровите телевизионни водещи. Женският колектив от ИИ журналисти бе допълнен със Син Сяовей, разработена от специалистите на Sogou.

Софтуерният робот е копие на реалната телевизионна водеща Чжао Вануей и може да чете новинарските текстове, уточнява kaldata.com

Новият бот е най-реалистичното копие на човек в агенцията и след време ще може да води репортажи и извън пределите на само едно студио.

B нaчaлoтo нa 2019 г. Cинxya пpeдcтaви пъpвaтa eлeĸтpoннa ИИ вoдeщa Cин Cяoмeн, ĸoятo зaпoчнa дa чeтe глaвнитe пoлитичecĸи cъбития в Kитaй, ĸaтo нaпpимep зaceдaниятa нa ĸитaйcĸитe нapoдни пpeдcтaвитeли. Toгaвa вeчe в Cинxya paбoтeшe ИИ вoдeщият Чжaн Цзяo, нo нa фoнa нa Cин тoй изглeждa нeecтecтвeнo, нe мoжe дa жecтиĸyлиpa и дa cтaвa oт мяcтoтo cи и нaвяpнo щe бъдe изĸлючeн. 

Hoвaтa цифpoвa вoдeщa Cин Cяoвeй, ĸaĸтo и минaлoгoдишнaтa Cин Cяoмeн e paзpaбoтeнa oт ĸoмпaниятa Ѕоgоu, ĸoятo ce cчитa зa ĸитaйcĸия aнaлoг нa Gооglе. Heйният пpoтoтип e peaлнaтa вoдeщa Чжao Baнyeй, ĸaтo нeйният цифpoв двoйниĸ e oживeн чpeз тexнoлoгия зa „мнoгoфaĸтopнo paзпoзнaвaнe и cинтeз, paзпoзнaвaнe нa лицaтa, aнимaция и тpaнcфepнo oбyчeниe.

Taзи тexнoлoгия мнoгo дoбpe имитиpa чoвeшĸия глac, мимиĸитe, движeниeтo нa ycтнитe и cтилa нa пoдaвaнe нa инфopмaциятa, ĸaтo eдинcтвeнoтo, ĸoeтo пoлyчaвa, e тeĸcт.

Син Сяовей е първата цифрова водеща на Синхуа, моделът на която ще бъде създаден в 3D. Тя ще съобщава дейността на правителствените организации в Китай и започва с годишния конгрес на Китайската комунистическа партия (ККП).

Свързани:   Синхуа е доволна - тв роботът се справя

Китайската информационна агенция Синхуа ангажира първия в света телевизионен водещ, базиран на най-новата AI технология (изкуствен интелект.
Дата: 02.12.2018


 

Сподели в
 

Преди 70 години, на 4 юли, радио "Свободна Европа" излъчва от Ню Йорк първото си предаване на чешки език. На 11 август 1950 г. започват и предаванията на български език.

06.07.2020/20:05

На 6 юли /понеделник/, от 13.30 ч. Местните комисии за борба с трафика на хора в Благоевград и Бургас ще проведат регионален уебинар на тема „Противодействие на трафика на хора чрез медии и обществени комуникации. Разследвания и добри практики“.

06.07.2020/12:00

Да помагаш на хората, защото искаш и можеш, да вървиш напред, да се учиш - това никак не звучи лесно, но младата Антонина Лозанова от Видин го кара да изглежда като детска игра.

05.07.2020/18:51

В сряда над 500 компании официално бойкотираха "Фейсбук" като спряха рекламите си в социалната медия. Целта е да се окаже натиск върху технологичния гигант за предприемане на активни действия срещу езика на омразата.

05.07.2020/12:17

В съд в Истанбул започна задочен съдебен процес срещу 20 граждани на Саудитска Арабия, които са обвинени за ролята си в убийството на дисидента журналист Джамал Хашоги през 2018 г., предаде ДПА.

04.07.2020/12:16

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

У нас вече започнаха честванията на юбилея на безсмъртния патриарх на българската литература и българския дух Иван Вазов. Той е роден на 27 юни по стар стил или 9 юли по нов стил през 1850 г. Периодът между тези две дати е изпълнен със събития, посветени на творчеството и заветите му. Нека си припомним, че освен велик поет и писател, Вазов е бил и ярък публицист. Предлагаме тук три негови статии, които и днес вълнуват.

29.06.2020 /17:45 | Източник: СБЖ

Адам Рапопорт беше главен редактор на американското списание Bon Appétit. После се появи една стара снимка, придружена от обвинения за дискриминация в редакцията. Това издание обаче не е единственото, което се освободи от шефа си от старата гвардия. Германският в. “Ди Велт” представя седем случая.

27.06.2020 /16:58 | Автор: “Ди Велт” | Източник: "Гласове"

Ако трябва с няколко думи да се каже кой е Валентин Хаджийски, то те са: дълбоко аналитичен и точен коментатор. Неговите актуални анализи и коментари по болните теми у нас и по света впечатляват силно читателите на „Гласове“ и други български медии. Валентин Хаджийски се съгласи да бъде гост на сайта на СБЖ и нашият виртуален разговор е по болезнени и важни теми, отнасящи се за събития у нас и в САЩ, където той и семейството му вече четвърт век живеят в Голямата ябълка.

23.06.2020 /08:00 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В. „Известия” публикува подборка от малко известни снимки от 22 юни 1941 г. – деня, в който нацистка Германия напада Съветския съюз. Фотообективът е хванал различни ракурси от граничното време между мира и войната.

22.06.2020 /19:22 | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

"Кому какво можем да кажем по случай кризата и инфлуенцата"- така са озаглавени шеговити съвети, публикувани в хасковския в. "Утринна поща" през 1931 г.

01.07.2020 /13:47 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

През 2020 г. с разнообразни инициативи в градове като Добрич, Силистра, Тутракан, Балчик и др. ще бъде отбелязана 80-ата година от възвръщането на Южна Добруджа към майката родина България през 1940 г. след Крайовския мирен договор от 7 септември с.г.

25.06.2020 /19:01 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Снeжана Тодорова, председател на УС на СБЖ: „Много е трудно на фона на всеобщата подмяна, в която сме принудени да съществуваме в България, да се води обсъждане, разумен разговор, камо ли пък спор за достоверността в интерпретацията на реалността и фактите, които ни се поднасят на различни нива и от различни теоретично предназначени за информиране или дори за разследване субекти и институции.”

03.07.2020 /09:11

15 международни журналистически организации призовават държавите членки на ЕС да предвидят в многогодишната финансова рамка на Съюза средства за защита на свободата на печата, за възстановяване и развитие на медийния сектор, за подпомагане на независимата журналистика и на дейността на журналистическите организации.

10.06.2020 /07:55

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

 Мнения

На 21 юни се навършват 100 години от рождението на големия български публицист Веселин Йосифов, дългогодишен главен редактор на в. „Антени”, председател на СБЖ от 1976 до 1986 г.

19.06.2020 /15:44 | Автор: Георги Чаталбашев | Източник: СБЖ

Словото винаги е свободно, когато го изповядва свободен човек. Несвободният също може, ако иска, да говори свободно, но цената на тази свобода се заплаща скъпо от него с жестоки мъчения, болка, лишения, низвергване, размазване, изгаряне, раздуване, съсипване и още редица специфични за силните на деня, както и за мощните на нощта, термини.

16.06.2020 /18:36 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 8 гости

Бързи връзки