Начало
 
 

Диана Найденова се завръща към журналистиката

16.03.2020 /12:00 | Автор : Паола Хюсеин | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Диана Найденова е работила за кратко и във "Всяка неделя"

Тя е една от най-известните и напористи радио- и тв водещи. Звездата изгря в Дарик радио, след което съчета работата си там и с предаване в Би Ти Ви, а после и в Нова тв.

Въпреки постоянния възход в кариерата си обаче преди 4 години Диана Найденова напусна журналистиката и промени напълно заниманията си - направи магазинче за ароматни свещи, припомя към интервю "24 часа":  

Днес тя отново е на екрана със знаковото си предаване “Карай направо” по Нова тв. 

Г-жо Найденова, след 4 години пауза отново сте на тв екрана с вашата рубрика “Карай направо”. Вече излъчихте 3 издания, по-различно ли е сега? 

Обичам много професията си. Както казва дъщеря ми Боряна: “Мамо, през тези 4 години, докато не беше на екран, ти продължаваше да работиш”, защото се събуждах със сутрешните блокове и си лягах с последната емисия новини.

Не мога да спра да се интересувам. Никога не съм си представяла, че бих могла да правя нещо друго. Между другото, получих доста интересни предложения за работа през това време, но отказах всичко. 

В медии ли?  

Освен в медии и в пиар, но “Карай направо” си беше моето. 

Как дойде поканата от Нова тв?  

Много неочаквано. Бях се настроила да мине лятото, да празнуваме 16-годишнината на дъщеря ни и да мисля вече по поканите, които бях получавала, за новия телевизионен сезон. Изведнъж, като ми се обади Ива Стоянова (генерален директор “Информация” в “Нова Броудкастинг груп” - б.а.) да се видим по повод моето “Карай направо”, както го нарече тя, веднага приех. Защото както “Челюсти”, така и “Карай направо” са ми много на сърце. 

Кой измисли формата “Карай направо”? Ваш ли е?  

Не. Доколкото знам, е американски. Дарина Сарелска (шеф на новините в Нова тв преди време - б.а.) ме покани да го правя преди 5-6 години в телевизията. Стори ми се изключително интересен.

Няма да забравя думите ѝ, ние не се познавахме тогава. Тя каза: “Харесах този формат. Реших да го приложим в Нова тв и макар да не се познаваме, знам, че ти си човекът, който ще го направи най-добре”. И така, чувствам се окей зад волана. 

Защо спряхте журналистическата си кариера за 4 години? Заменихте я с нещо коренно различно - направихте магазин за ароматни свещи. 

Реших да си почина от това напрежение, защото 20 години са страшно много време. Аз започнах да се занимавам с журналистика още на 21 г. и практически не съм спирала. Със заповед на Радосвет Радев (собственик на Дарик радио - б.а.)няколко колеги от “Дарик Хасково” дойдохме в София.

По онова време група репортери бяха напуснали радиото. Буквално за една вечер събрах куфара и тръгнах и ме пуснаха в най-дълбокото - в Народното събрание, като отговарях за СДС. Те още управляваха. Беше точно преди царят да спечели парламентарните избори.

След това Емилия Иванова поиска от мен да водя обзорното предаване “Денят”. Така бях до 14 ч в парламента, след това се прибирах в радиото, подготвях материали и сядах пред микрофона за “Денят”. Замествала съм и Кирил Вълчев в “Седмицата”.

После дойде поканата за Нова тв и бях едновременно в телевизията и радиото, по-късно едновременно в радиото и Би Ти Ви. Просто се уморих. Имах нужда за известно време да бъда зрител. Да видя картината в нейната цялост. Знаеш, че когато се потопим в нашия си свят, много неща ни убягват. 

Свързани:   Диана Найденова се завръща с „Карай направо“ в Нова тв

От 22 февруари Диана Найденова отново ще натисне газта на уникалния формат „Карай направо“. Журналистката ще разговаря с най-актуалните събеседници в България всяка събота, веднага след централната емисия новини на NOVA, съобщиха от телевизията.
Дата: 14.02.2020

Диана Найденова напусна Кеворк

Водещата постави рекорд по краткотрайна тв изява в предаването "Всяка неделя" по Нова тв. Тя си тръгна оттам след скандал, след като беше част само от две издания.
Дата: 12.11.2013


 

Сподели в
 

Малка политическа сензация. Туитър публикува предупреждение, че 2 съобщения на Доналд Тръмп не бива да се приемат за чиста истина. Яростната реакция на президента не закъсня. Той обяви война на социалните мрежи.

30.05.2020/12:16

Журналистът Сава Тончев от Радио Шумен бе удостоен с почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“ за безспорния му принос в популяризирането на шуменския спорт.

29.05.2020/18:51

Александър Симов е роден на 11 юли 1977 г. в Стара Загора. По професия е журналист. Към момента е депутат от БСП в парламента и член на комисията по медии и култура. Участвал е и в предишното Народно събрание.

29.05.2020/12:00

На 28 май, в 19:00 часа, Арт салонът на Радио Благоевград ще представи новата книга на журналиста Валентин Дишев – "Янус". Премиерата ще е на открито, с ограничен брой места и при спазване на всички противоепидемични предписания.

28.05.2020/12:00

Китайската новинарска агенция Синхуа продължава да експериментира с цифровите телевизионни водещи. Женският колектив от ИИ журналисти бе допълнен със Син Сяовей, разработена от специалистите на Sogou.

27.05.2020/12:00

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Разказваме за изтъкнатия съветски кинодокументалист, извървял с камера всички фронтове на епохалната битка с хитлеризма и оставил уникални исторически кадри, влезли в съветско-американската документална киноепопея от 1978-ма „Неизвестната война/Великата Отечествена”.

09.05.2020 /14:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Тези, които са израснали със съветски филми, навярно си спомнят в лентите, посветени на Великата отечествена война, изразителния и плътен глас, който започваше съобщенията за войната с „От съветското информбюро“, или пък „Внимание! Говори Москва!“. Гласът на Юрий Левитан. Говорителят, чийто глас по време на войната чакаха да чуят от най-възрастния до най-малкия в Съветския съюз.

08.05.2020 /09:22 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Като кмет в началото на ХХ век Тодор Табаков построява най-много училища в Плевен, част от които се ползват и до ден-днешен.

24.05.2020 /13:50 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 24 гости

Бързи връзки