Начало
 
 

Диана Найденова се завръща към журналистиката

16.03.2020 /12:00 | Автор : Паола Хюсеин | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Диана Найденова е работила за кратко и във "Всяка неделя"

Тя е една от най-известните и напористи радио- и тв водещи. Звездата изгря в Дарик радио, след което съчета работата си там и с предаване в Би Ти Ви, а после и в Нова тв.

Въпреки постоянния възход в кариерата си обаче преди 4 години Диана Найденова напусна журналистиката и промени напълно заниманията си - направи магазинче за ароматни свещи, припомя към интервю "24 часа":  

Днес тя отново е на екрана със знаковото си предаване “Карай направо” по Нова тв. 

Г-жо Найденова, след 4 години пауза отново сте на тв екрана с вашата рубрика “Карай направо”. Вече излъчихте 3 издания, по-различно ли е сега? 

Обичам много професията си. Както казва дъщеря ми Боряна: “Мамо, през тези 4 години, докато не беше на екран, ти продължаваше да работиш”, защото се събуждах със сутрешните блокове и си лягах с последната емисия новини.

Не мога да спра да се интересувам. Никога не съм си представяла, че бих могла да правя нещо друго. Между другото, получих доста интересни предложения за работа през това време, но отказах всичко. 

В медии ли?  

Освен в медии и в пиар, но “Карай направо” си беше моето. 

Как дойде поканата от Нова тв?  

Много неочаквано. Бях се настроила да мине лятото, да празнуваме 16-годишнината на дъщеря ни и да мисля вече по поканите, които бях получавала, за новия телевизионен сезон. Изведнъж, като ми се обади Ива Стоянова (генерален директор “Информация” в “Нова Броудкастинг груп” - б.а.) да се видим по повод моето “Карай направо”, както го нарече тя, веднага приех. Защото както “Челюсти”, така и “Карай направо” са ми много на сърце. 

Кой измисли формата “Карай направо”? Ваш ли е?  

Не. Доколкото знам, е американски. Дарина Сарелска (шеф на новините в Нова тв преди време - б.а.) ме покани да го правя преди 5-6 години в телевизията. Стори ми се изключително интересен.

Няма да забравя думите ѝ, ние не се познавахме тогава. Тя каза: “Харесах този формат. Реших да го приложим в Нова тв и макар да не се познаваме, знам, че ти си човекът, който ще го направи най-добре”. И така, чувствам се окей зад волана. 

Защо спряхте журналистическата си кариера за 4 години? Заменихте я с нещо коренно различно - направихте магазин за ароматни свещи. 

Реших да си почина от това напрежение, защото 20 години са страшно много време. Аз започнах да се занимавам с журналистика още на 21 г. и практически не съм спирала. Със заповед на Радосвет Радев (собственик на Дарик радио - б.а.)няколко колеги от “Дарик Хасково” дойдохме в София.

По онова време група репортери бяха напуснали радиото. Буквално за една вечер събрах куфара и тръгнах и ме пуснаха в най-дълбокото - в Народното събрание, като отговарях за СДС. Те още управляваха. Беше точно преди царят да спечели парламентарните избори.

След това Емилия Иванова поиска от мен да водя обзорното предаване “Денят”. Така бях до 14 ч в парламента, след това се прибирах в радиото, подготвях материали и сядах пред микрофона за “Денят”. Замествала съм и Кирил Вълчев в “Седмицата”.

После дойде поканата за Нова тв и бях едновременно в телевизията и радиото, по-късно едновременно в радиото и Би Ти Ви. Просто се уморих. Имах нужда за известно време да бъда зрител. Да видя картината в нейната цялост. Знаеш, че когато се потопим в нашия си свят, много неща ни убягват. 

Свързани:   Диана Найденова се завръща с „Карай направо“ в Нова тв

От 22 февруари Диана Найденова отново ще натисне газта на уникалния формат „Карай направо“. Журналистката ще разговаря с най-актуалните събеседници в България всяка събота, веднага след централната емисия новини на NOVA, съобщиха от телевизията.
Дата: 14.02.2020

Диана Найденова напусна Кеворк

Водещата постави рекорд по краткотрайна тв изява в предаването "Всяка неделя" по Нова тв. Тя си тръгна оттам след скандал, след като беше част само от две издания.
Дата: 12.11.2013


 

Сподели в
 

На 84 години почина доайенът в бургаската журналистика голямата Евдокия Симеонова. Тя бе дългогодишен журналист във в. "Черноморски фар", в зората на демократичните промени основа седмичника "Акценти" и ежедневника "Черно море-юг", който превърна в сензация в бургаския печат.

25.11.2020/12:00

Константин Колев публикува от 1954 г. – във „Вечерни новини”, и през 1955-1956 г. – във в. „Литературен фронт”. Работил е като журналист и редактор във в. „Искра” (Казанлък). Бил е главен редактор на окръжния в. „Септември” в Стара Загора. Автор е на разкази, новели, повести и произведения за деца. Определян е като един от видните белетристи на съвременното българско село.

23.11.2020/12:00

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо ще бъде удостоен с награда "Еми" за "майсторско използване на телевизионния екран" по време на пандемията при информирането и успокояването на населението, предадоха ДПА и АП.

22.11.2020/12:27

Почина Климент Величков - един от най-известните спортни журналисти навремето в България, който заминава за Чикаго с настъпването на новото хилядолетие, за да продължи журналистическия си път - отново насочен изцяло към България.

21.11.2020/16:06

Има плурализъм на гледните точки на предаванията в БНТ 1. Това е изводът на членовете на Съвета за електронни медии, които приеха доклад за резултатите от фокусирано наблюдение на програма БНТ 1 по изпълнението на Закона за радио и телевизия.

19.11.2020/12:00

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

В памет на големия български публицист и символ на непримиримата гражданска съвест, станал жертва на "белия терор" през 1925-та именно заради честното си и остро журналистическо перо, публикуваме откъс от книгата на Велислава Дърева „Атентатът`25. Денят, в който се отвориха портите Адови”

20.11.2020 /12:06 | Автор: Велислава Дърева | Източник: СБЖ

Навършиха се 100 години от смъртта на автора на „10 дни, които разтърсиха света” - легендарната хроника на обрата от 1917-та. А преди това журналистът от САЩ издава „Войната в Източна Европа” - резултат от обиколката му из балканските и източноевропейските страни през 1915-та. В София се среща с Йосиф Хербст, който му синтезира македонския стимулант на политическите решения у нас. Рид открива и откъде иде „подкупничеството” из нашите земи.

19.11.2020 /19:35 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Георги Атанасов няма нужда от никакво специално представяне – най-добре го представя дългогодишната му и изключително ползотворна журналистическа дейност, непрекъснатите му срещи чрез радио, телевизии, вестници с многохилядните почитатели на журналистическия му талант, които търсят мнението му по актуалните проблеми, които ги вълнуват. Верния и задълбочен анализ, силното българско слово…

16.11.2020 /11:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

През десетилетията, в които бе хроникьор на ужасите на войната, големият британски журналист никога не се свенеше да търси отговорност от властимащите. Той си отиде на 30 октомври т.г. на 74-годишна възраст.

11.11.2020 /20:10 | Автор: Белен Фернандес | Източник: baricada.org/middleeasteye.net

 Спомени и архиви

Със Стойчо Банчев бяхме колеги във в.”Народна младеж”. Беше недъгав: като дете го прегазила каруца и гръдният му кош беше деформиран. Но струваше колкото 10 „нормални”.

24.11.2020 /12:00 | Автор: Константин Иванов | Източник: nabore.bg

"168 часа" припомня емоционалното отразяване от пратеничката на БНТ на първенството по художествена гимнастика в Страсбург през 1983 г.

24.11.2020 /09:02 | Автор: Хортензия Маркова | Източник: 168 часа

 Акценти и позиции

Талантът и моралът на големия български публицист, „безследно изчезнал” заради острото си перо и гражданската си съвест при „белия терор” през 1925-та, вдъхновяват и мотивират и днес Съюза на българските журналисти. Девизът „Никому в угода, на никого напук” е девиз и на СБЖ.

20.11.2020 /11:29

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова гостува в предаването „Делници” на телевизия „Евроком” и отговори на въпроси на водещия Николай Колев по актуални теми от дейността и позициите на СБЖ.

18.11.2020 /21:35

По повод лансирания от правителството Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява следното становище:

17.11.2020 /17:27

 Мнения

Предложените промени в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) приличат и са адекватни на политиката и практиката на управляващата коалиция у нас. Все едно здравният министър да проверява качеството на пътищата от джипката на премиера, а министърът на културата да дава указания за здравеопазването и промени в правилата за предпазване от коронавируса...

15.11.2020 /07:05 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

С предложените поправки ЗРТ заприличва отново на многократно кърпен и с петна асфалт от медийната мрежа.

14.11.2020 /11:08 | Автор: Проф. д-р Петко Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 19 гости

Бързи връзки