Начало
 
 

manager.bg съветва PR-ите как да общуват с медии и журналисти

03.02.2020 /18:57 | Източник: manager.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Връзките с обществеността не са приоритет на повечето стартъпи. Ако се замислите за всички останали предизвикателства, с които един стартиращ бизнес тепърва се сблъсква, ще разберете защо.

Виждал съм многократно как основатели пропускат пиар възможности, а това е тъжно, защото стартъпите могат да извлекат много ползи от медийното отразяване.

Вижте няколко практически препоръки, които ще ви помогнат да получите повече споменавания в медиите, пише Medium.com, цитиран от manager.bg

Таргетирайте правилните хора  

Може би е много очевидно, но таргетирането на правилните публикации и правилните журналисти е изключително важно. Преди да предприемете действия за достигане до потенциалните ви потребители чрез медиите, проучете къде е най-добре да се появите.

Разгледайте архивите на медиите, за да разберете по-бързо с кои конкретни теми се занимават отделните редактори и да добиете по-голяма представа накъде да се насочите. Колкото повече проучите, толкова по-добре. 

Използвайте мрежата си от познати  

Опитайте да изградите контакт с журналисти чрез ваши близки и познати, които вече ги познават. Това ще спомогне допълнително за изграждането на повече доверие и авторитет сред тях. 

Изграждайте дългосрочни взаимоотношения  

Независимо как сте се запознали с един журналист, продължаването на добрите взаимоотношения във времето е по-важната част. Пишете коментари под текстовете им, изпращайте им полезни за тях връзки, предлагайте компетентното си мнение.

Помислете си за какво би им било интересно да си говорите с тях и не се притеснявайте да започнете разговора. 

Не говорете глупости – ще станете досадни  

Журналистите ежедневно са „бомбардирани“ с информация от десетки компании и всички искат новината им да бъде отразена. Те обаче са чувствителни към глупости, затова недейте да им пращате такива – няма да ви обърнат внимание.

Не предоставяйте факти, ако нямате доказателства зад тях, не използвайте суперлативи, освен ако не сте сигурни, че са на място. 

Улеснете работата им  

Направте работата на журналистите възможно най-лесна за самите тях. Предоставяйте им всички необходими материали, така че да публикуват вашия интересен текст, без да се налага да правят големи усилия за това, като например търсене на снимки в мрежата – понякога това може да им отнеме часове. 

Предоставяйте им интересни истории  

Помнете, че медиите искат интересни истории. Когато получават такива, са склонни да ги разпространяват, без да се замислят много. Фактът, че имате интересен и различен продукт, не е достатъчен, ако не го анонсирате по уникален начин, от специфичен ъгъл. Ако можете да свържете новината си с друго голямо събитие или голяма дискусия в индустрията ви, още по-добре!


 

Сподели в
 

Мюзикълът от 1974 г. „Цар и водопроводчик" е с музика от Димитър Вълчев и либрето Георги Ивчев, Георги Христов и Любомир Пеевски. Режисьор е Никола Петков, оператор Иван Райнов.

03.04.2020/16:51

Френският в. "Льо Монд" даде президента Румен Радев за пример, че отстоява тежката битка за демокрацията, която в момента е по-застрашена от всякога заради извънредните мерки срещу коронавируса.

02.04.2020/22:47

Редица страни по света, от Тайланд до Индия, предупредиха да не се правят първоаприлски шеги за коронавируса, защото разпоредбите на извънредното положение предвиждат строги наказания и дори затвор за разпространение на слухове, свързани със заразата, съобщи фондация "Томсън Ройтерс".

02.04.2020/15:25

След като стана ясно, че банкнотите носят опасност от предаване на заразата с COVID-19, много читатели се притесниха дали е безопасно в такъв случай да си купуват вестници.

01.04.2020/16:53

Напоследък се нагледахме на какви ли не фалшификации в медийното пространство. Ето и една от тях:

31.03.2020/16:52

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

„Да бъдеш първи е предизвикателство. На първо място за самите нас, защото не е прието да се страхуваме от предизвикателства. Защото Първи, това за нас е съдба!“ Така огромната армия от журналисти, режисьори, продуценти, водещи, оператори определят работата си в Първи тв канал, или както всичките му казват Главният канал на Русия. На 1април той навъртя четвърт век. 25 години упорит труд и катерене към върха.

03.04.2020 /15:05 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Легендарният антифашист, прочул се със свалянето на нацисткия флаг от Акропола през 1941 г., бе и пламенен журналист, оглавявал вестниците "Ризоспастис" и "Авги". Той си отиде на 97-годишна възраст.

01.04.2020 /20:47 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: Барикада

Председателят на Съюза на журналистите в Подмосковието и секретар в СЖР Наталия Чернишова участва в Международната журналистическа конференция, посветена на 141-годишнина от установяването на българо-руските дипломатически отношения, организатор на която беше СБЖ.

25.03.2020 /18:19 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

До 17 април в Президентския център “Борис Елцин“ в Екатеринбург е подредена изложбата на личния фотограф на президента Борис Елцин и един от най-известните майстори на обектива в Русия и света Дмитрий Донски - „Зад кадър“ представя свои снимки, придружени от историите на тяхното създаване.

22.03.2020 /17:53 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Талантлив журналист, поет, редактор, истински поборник- така остава в историята роденият в Свиленград Александър Кипров, от чието рождение се навършиха 140 години.

02.04.2020 /18:37 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

През 1927 г. в Хасково киносалоните са затворени за дезинфекция, а учениците са във ваканция.Това са едни от най-сериозните противоепидемични мерки, прилагани в града и документирани от тогавашната преса.

01.04.2020 /14:28 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Генералният секретар на Европейската федерация на журналистите Рикардо Гутиерес подкрепи предложенията на британската организация „ЧЛЕН 19” към медии и журналисти как да действат, за да предоставят само достоверни факти насред пандемията от коронавирус. Но и държавите не бива да злоупотребяват със ситуацията и да я използват като предлог за преследване на свободното слово, настоява още ЕФЖ.

03.04.2020 /16:51

В свое специално послание президентът на Международната федерация на журналистите (МФЖ) Юнес Мджахед призовава организациите членки, сред които е и СБЖ, да продължават да бранят правата на журналистите дори и в тежките условия на глобалната здравна криза около коронависура/ Covid-19. Предлагаме текста на обръщението, получено в СБЖ.

23.03.2020 /13:12

Държавният глава е обезпокоен, че предвидените санкции за невярна информация могат да бъдат употребени срещу всяко неудобно свебодомислие и ще останат в сила и след края на сегашната криза с коронавируса. Румен Радев призовава също така за спешни социални мерки за защита на най-пострадалите от настоящата ситуация

22.03.2020 /13:52

 Мнения

В тези дни на непреживени досега изпитания, когато виждаме какво става в живота „по света и у нас” през прозореца или от екрана на телевизора, чуваме гласове на близки и приятели по телефона, абе една нежелана, но явно нужна изолация – човек, за да избегне неминуемото изостряне на атмосферата и отношенията вкъщи – какво му остава: да коментира последната информация от кризисния щаб или разните конспиративни версии откъде и как ни се стовари на главите този коронен вирус. Дори такива прочетени през годините мнения, че земята се опитва с всякакви средства да се освободи/спаси от нас и т.н.

22.03.2020 /18:04 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

От началото на вечерните балконни аплодисменти – благодарност към лекари, медицински сестри, санитари, органи на реда, фармацевти, които се грижат разпространението на коронавируса да се ограничава, аз лично ръкопляскам силно за журналистите.

18.03.2020 /14:53 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 13 гости

Бързи връзки