Мая Костадинова от малка гледала Кеворк Кеворкян

07.12.2019 /15:45 | Източник: nova.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Мая Костадинова специализира тв журналистика в CNN

В часовете, в които сега води публицистичното токшоу „Неделята на NOVA", малката Мая Костадинова седяла на облегалката на дивана, за да е по-нависоко от близките си и да вижда екрана добре.

Следяла с отворена уста разговорите на Кеворк Кеворкян и интервютата на Тома Томов и Димитри Иванов, припомня nova.bg, като цитира интервю в сп. "Грация": 

Днес голямата Мая Костадинова има зад гърба си 17 години опит в медиите, 10 от които като криминален репортер, била е и водеща на първото ежедневно предаване с такава насока.

Освен това е водила сутрешен блок, разследващо и всекидневно вечерно аналитично предаване. Известната водеща е завършила английска гимназия, има магистратура по международни отношения, бакалавър по социални дейности.

От септември насам нейното ново начало е "Неделята на NOVA', в което тя е главно действащо лице и което приковава погледите на зрителите със задълбочено разглеждане на горещите теми на седмицата, с ексклузивни кадри и интервюта, с неподозирани житейски сюжети и силни журналистически разследвания и разкрития.

Кога усети журналистиката като призвание? 

Не беше изведнъж. След период на плахост и неувереност идва моментът, в който виждаш, че си полезен. Тогава разбираш, че може и да стане от теб журналист, от когото да се получи някаква добавена стойност в обществото. Процесът е дълъг и често разколебаващ. 

Как се чувстваш в "Неделята на NOVA"?  

Истината е, че в него съм единственото ново лице, т.е. всички автори, продуценти, журналисти, с които работя, са мои домакини. Благодарна съм им за доброто посрещане, беше изключително добронамерено и бързо се стиковахме.

С Мариян Станков - Мон Дьо, Васил Иванов, Тина Ивайлова, Таня Иванова, Симеон Белев и Веселин Иванов обсъждаме темите, които ще правим. Разговорите ни са най-полезната част от този процес на взимане на решения за дадена тема или гост в предаването.

В нашата професия е ценно да можеш да обмениш мнение, да изговориш теза и така да надградиш собствените си мисли. Ако не го правиш, рискуваш да стесниш кръгозора си и бързо да се изчерпиш идейно.

Спорим и това е задължително, за да се избистри най-доброто за предаването. От друга страна, Васил и Тина получават сигнали, разработват ги и снимат разследванията си независимо от нас.

Професионализмът в екипа е издигнат на високо ниво и на екран нямаме никакви проблеми, разбираме се с поглед и си помагаме. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Преди 2 месеца те шумно подадоха оставки в знак на протест срещу обсебването на властта от Виктор Орбан. Благодарение на успеха на онлайн кампания за набиране на средства журналистите от основния информационен сайт в Унгария се готвят за рисковано завръщане.

18.09.2020/13:55

Популярната до не тъй отдавна телевизионна водеща започва през новата учебна година да води курс за ораторско майсторство и за поведение пред камера, похвали се самата тя във Фейсбук.

16.09.2020/12:00

Журналистите никога не са били удобни за управляващите и властта. Но сега, след преместването на НС в сградата на бившия партиен дом, ограничаването на достъпа на журналистите до депутатите, пленарната зала и гостите на НС, това е може би финалният акорд на демонтирането на обществения страх пред журналистиката.

15.09.2020/15:05

Гьоте-институт България съвместно с Медийната програма Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“ и Фондация „Тръст за социална алтернатива“ канят за участие в междукултурен журналистически семинар Media Incubator.

14.09.2020/14:05

Фонд „Валя Крушкина” при Фондация „Работилница за граждански инициативи” обявява началото на номинациите за конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. През 2020 г. ще се проведе 9-ото годишно издание на конкурса.

12.09.2020/14:26

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Талантливият актьор и дългогодишен директор на столичния театър „Сълза и смях“ Стойчо Мазгалов (починал през 2006 г.) е първият почетен гражданин на община Любимец.

25.08.2020 /10:23 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Мястото на събранието е сградата на СБЖ в София, ул. "Граф Игнатиев" 4. Начало на събранието - 10.00 часа. Регистрацията на делегатите започва в 9.00 часа.

15.09.2020 /17:29

СБЖ поздравява колегията с деня, в който си спомняме завета на Юлиус Фучик „Хора, обичах ви, бдете!” и се мобилизираме за несекващата борба в защита на правата на журналистите и гражданските права, свободата на словото, демокрацията, хуманизма, мира, достойния живот.

08.09.2020 /16:48

Европейската федерация на журналистите и Международната федерация на журналистите излязоха със специална позиция по този въпрос. В нея те се присъединяват към изразеното вече от техния член - СБЖ, категорично осъждане на полицейското насилие над журналисти и граждани.

05.09.2020 /19:06

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки