Начало
 
 

Гергана Хрисчева печели награда за радиожурналистика

06.12.2019 /18:51 | Автор : Маргарита Иванова | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистката от БНР Гергана Хрисчева пише и стихове

Здравният репортер на "Хоризонт" Гергана Хрисчева получи годишната награда за радиожурналистика „Даниела Сеизова - в името на живота“ на Фондация „Български пациентски форум“.

Близо 100 изявени журналисти, лекари, пациенти и общественици бяха номинирани в общо 12 категории, допълва БНР:

"Благодаря на фондацията, че ме отличи и е забелязала усилията ми да посоча нередностите и несвършената работа в здравеопазването. Благодаря и на програма "Хоризонт", че ми дава възможност винаги да показвам тези недъзи", заяви Гергана Хрисчева.

В категорията печатно издание наградата получи Десислава Николова от в. „Дневник“. Стаматина Никова от сайта „Зона здраве“ беше отличена в категорията онлайн издание. Кардиологът д-р Ивайло Иванов получи приза Лекар на 2018 година.

В категорията „Човек с голямо сърце“ наградата получи Теодора Арменкова, учителката, която преподава на деца, болни от рак, в детската онкология на столична болница.

В категорията „Борец за правата на пациентите“ беше отличен художникът Димитър Анастасов, който е с трансплантиран бъбрек, защитник на каузата за развитие на донорството, човек с активна гражданска позиция в защита правата на пациентите. В тази категория беше присъдена и грамота на Красимира Кръстева от Варна, пациентка на хемодиализа, инициирала подписка за премахване на задължението пациентите сами да осигуряват част от консумативите за диализните процедури.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев получи наградата в категорията за институция, която кореспондира най-добре с пациентите. За най-добър телевизионен репортаж беше отличена Паулина Найденова от БНТ.

Наградата „Смело сърце“ за деца и младежи, които отстояват правото си на живот и помагат на други свои връстници отиде при учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище, за инициативата им да запишат аудиокнига за незрящи.

В категорията „Пациентска организация или пациент“ беше отличена Кремена Кунева, вдъхновител на благотворителна кампания за ремонт на болнично отделение за лечение на деца.

Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства получи награда в категорията „Бизнесът в подкрепа на кауза“ за участие в разработването на сайт, в който пациентите могат да сигнализират за липсващи лекарства в аптечната мрежа.

Голямата награда за цялостен принос отиде при екипа на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България“

Свързани:  Гергана Хрисчева от БНР издава този път “Слънцестоене“

“Слънцестоене“ е третата стихосбирка на журналистката от програма “Хоризонт“ на БНР Гергана Хрисчева. Текстовете в нея са отпреди 10 години, когато любовните стихове са били написани бързо и с лекота. Ето какво споделя авторката:
Дата: 20.08.2017


 

Сподели в
 

Над половин век БНР събира в своите архиви огромен масив от документи и материали. Справочна редакция притежава повече от 150 000 архивни единици, еквивалентни на стотици хиляди страници.

16.01.2020/12:00

Наскоро в града на поетите - Стара Загора, литературната общност тържествено отбеляза юбилейната 25-годишнина на „Литературен глас” - вестник за литература, изкуство и култура.

15.01.2020/19:05

Една от най-големите информационни организации в света - агенция Ройтерс, е получавала тайно пари от британското правителство, за да бъде използвана за антисъветска пропаганда през 60-те и 70-те години на ХХ век.

15.01.2020/12:00

До 1927 г. слушането на радио е било забранено в България, не са се произвеждали и не били внасяни радиоприемници, в ефира нищо не се е говорело на български.

14.01.2020/12:00

Димитър Бербатов прави каквото си поиска от 1981 г. насам. Това е заключението на английски журналист, който е станал свидетел на случка на стадиона на Тотнъм по време на мача с Ливъпрул.

13.01.2020/18:52

 Представяме ви

За журналистката Милена Димитрова изпращането на годината беляза един много приятен факт - излезе от печат нейната поредна книга с интригуващото заглавие „Втората България“. Тя е плод на нейния двегодишен упорит труд и срещите й с наши сънародници, тръгнали да дирят късмет по широкия свят. Премиерата на „Втората България“ ще е на 14 януари в 18,30 ч. в Литературния клуб „Перото“.

07.01.2020 /11:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Едно от ярките събития в края на миналата година беше излизането от печат на двуезичната книга (български и английски) „Бай Иван- безпристрастният свидетел. Иван Христов Юскеселиев, фотожурналист 1887-1947“,чийто съставител е известният фотожурналист Иво Хаджимишев.

02.01.2020 /14:14 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Испанският фоторепортер Хуанчу Родригес бе убит заедно с още хиляди панамци преди 30 години - при американската интервенция в централноамериканската република, извършена, за да бъде отвлечен Мануел Антонио Нориега, прекалено осведомен за тъмните дела на ЦРУ и Джордж Буш-баща в региона

22.12.2019 /16:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Ръководителката на медийния мониторинг на ГИСДИ представи монографията си „Меди@избори“. Премиерата на книгата предизвика голям интерес и разгорещена дискусия.

20.12.2019 /18:24 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Предаването на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на 2-часовото предаване е Божидар Чолаков.

05.01.2020 /17:15 | Източник: БНР

В залата на „Държавен архив“ Силистра се състоя възпоменателна вечер за преподавателя, историка, краеведа, научния изследовател и общественика д-р Станка Георгиева, приживе член на едно от двете дружества на СБЖ в крайдунавския град.

30.12.2019 /13:03 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

Възпоменание за поета антифашист събра край скулптурата му в София писатели, журналисти и общественици. Венец поднесе и президентът Румен Радев. Още прояви по повод юбилея имаше в СБЖ и в къщата-музей „Никола Вапцаров”. В НДК предстои и концерт тази вечер.

07.12.2019 /16:33

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Глобалната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки