Съдебен изпълнител продава „Стандарт”

02.12.2019 /18:51 | Източник: clubz.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Колеги не са си получавали с години парите от „Стандарт“

Софийският частен съдебен изпълнител Милен Бъзински продава всички търговски наименования на вестник "Стандарт". Това става ясно при проверка в страницата на ЧСИ-то, съобщава "Бивол".

Обявлението е пуснато на 1 декември, а самият търг по продажбата ще се проведе до края на работния ден на 18 декември т.г. в Софийския районен съд, съобщава :clubz.bg  

Кой ще бъде новият собственик на марката ще се разбере на другия ден - 19 декември в 11:00 ч.

От обявата става ясно, че се продават всички регистрирани от "Стандарт" марки, а най-скъпо е оценена търговската марка "Стандарт" - на 140 000 лв. За "Стандарт медиа" пък Бъзински очаква 56 000 лв. Всички други марки - "Национална кампания - Чудесата на България", "Стандарт - комбинирана" и "Стандарт-нюз", са оценени на по 28 000 лв. всяка.

Вестник "Стандарт" е едно от легендарните имена в българската преса, но през последните години изпадна в тежко финансово състояние и на практика загуби огромната част от своя екип.

Към момента, вестникът ръководен от Славка Бозукова, се списва от малък екип, а спрямо медията са заведени няколко дела за неизплатени заплати. Много са и вече спечелените такива на бивши журналисти във вестника, но никой от тях не си е получил парите, въпреки съдебните решения. От няколко месеца "Стандарт" вече не излиза всеки ден, а като седмичник.

Предисторията  

В началото на миналата година бившият издател на "Стандарт" Тодор Батков реши да остави изданието в ръцете на журналистите, които работят в него - да го фалират или да го спасят. И им дари своите акции.

През есента на 2017 г. стана известно, че в. "Стандарт" има нов собственик, който влиза и в борда на директорите на компанията издател "Стандарт нюз", състоящ се към онзи момент от Славка Бозукова, Тодор Батков и Мартин Батков. Става въпрос за "Пресгрупа утро", издател на русенския в. "Утро", чийто представител в борда е Светлин Панов. 

Собственик на "Пресгрупа утро" е регистрираното в Австрия дружество BG Privatinvest GmbH, притежавано от австрийския гражданин Карл Хабсбург Лотринген и от българина Христо Грозев.

Свързани:  Искра Крапачева чака 3 години от „Стандарт” 7000 лева

Собствениците на в. „Стандарт“ не плащат парите на хората, които са работили в медията и дължат заплати и хонорари на над 40 души, съобщи пред БНР Искра Крапачева.
Дата: 25.06.2019


 

Сподели в
 

"Да преминеш рубикон", означава, че си на прага да направиш такъв избор, връщане назад след който няма. Българските медии са точно в такава ситуация. Изправени са пред ключови промени, които ще определят бъдещето им за дълго време напред.

18.01.2020/18:28

Българският поет, журналист и общественик Румен Леонидов пусна коментар в профила си във Фейсбук, с който отправи критика към българските медии и по-скоро за тяхното съдържание.

16.01.2020/16:55

Децата, които от рано сутринта се взират в екрани - телевизионни или на игрови конзоли, таблети, смартфони и компютри, са изложени на тройно по-висок риск от езикови проблеми, предаде АФП, позовавайки се на френско проучване.

15.01.2020/16:50

Върховният касационен съд (ВКС) оправда Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, по обвинението за хулиганство заради нападение над двама журналисти, съобщи lex.bg.

14.01.2020/16:53

Битките за независимост на съда и опитите за използване на меча на Темида за разправа с неудобни граждани и журналисти не са от днес и вчера…

13.01.2020/16:50

 Представяме ви

За журналистката Милена Димитрова изпращането на годината беляза един много приятен факт - излезе от печат нейната поредна книга с интригуващото заглавие „Втората България“. Тя е плод на нейния двегодишен упорит труд и срещите й с наши сънародници, тръгнали да дирят късмет по широкия свят. Премиерата на „Втората България“ ще е на 14 януари в 18,30 ч. в Литературния клуб „Перото“.

07.01.2020 /11:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Едно от ярките събития в края на миналата година беше излизането от печат на двуезичната книга (български и английски) „Бай Иван- безпристрастният свидетел. Иван Христов Юскеселиев, фотожурналист 1887-1947“,чийто съставител е известният фотожурналист Иво Хаджимишев.

02.01.2020 /14:14 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Испанският фоторепортер Хуанчу Родригес бе убит заедно с още хиляди панамци преди 30 години - при американската интервенция в централноамериканската република, извършена, за да бъде отвлечен Мануел Антонио Нориега, прекалено осведомен за тъмните дела на ЦРУ и Джордж Буш-баща в региона

22.12.2019 /16:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Ръководителката на медийния мониторинг на ГИСДИ представи монографията си „Меди@избори“. Премиерата на книгата предизвика голям интерес и разгорещена дискусия.

20.12.2019 /18:24 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Предаването на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на 2-часовото предаване е Божидар Чолаков.

05.01.2020 /17:15 | Източник: БНР

В залата на „Държавен архив“ Силистра се състоя възпоменателна вечер за преподавателя, историка, краеведа, научния изследовател и общественика д-р Станка Георгиева, приживе член на едно от двете дружества на СБЖ в крайдунавския град.

30.12.2019 /13:03 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

Възпоменание за поета антифашист събра край скулптурата му в София писатели, журналисти и общественици. Венец поднесе и президентът Румен Радев. Още прояви по повод юбилея имаше в СБЖ и в къщата-музей „Никола Вапцаров”. В НДК предстои и концерт тази вечер.

07.12.2019 /16:33

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Глобалната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки