Тръмп намразва Fox News и се привързва към OANN

15.09.2019 /17:15 | Източник: kanal3.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Донолд Тръмп и OANN взаимно си вдигат с комплименти рейтингите

Доналд Тръмп си е намерил нов любим телевизионен канал – OANN (One America News Network), пишат американските медии, като отбелязват, че президентът е публикувал в Туитър критика срещу доскорошния си любимец Fox.

На 7 август Тръмп написа в Туитър: "Да гледам фалшивите новини на CNN е по-добре, отколкото да гледам Шепърд Смит в шоуто с най-нисък рейтинг по Fox News. Всъщност, когато мога, превключвам на OANN!", припомня kanal3.bg.

Това е вторият туит за OANN на президента през този ден. Преди това Тръмп разкритикува материал на телевизията за стрелеца от Охайо, в който се твърди, че той е подкрепял кандидати на Демократите.

След като Тръмп обяви официално развода си с Fox News, президентът отново използва социалната мрежа, за да обясни намеренията си: "Трябва да търсим нов канал за новини. Fox News вече не работи за нас", каза Тръмп. 

Кабелната мрежа съществува от 2013 г.  

Отчуждаването между Тръмп и Fox News започна след злополучното отнемане на акредитацията за Белия дом на журналиста от CNN Джим Акоста. Тогава много медии застанаха зад CNN, включително и най-големият му конкурент Fox News.

Шефът на Fox Джей Уолъс заяви, че е естествено да застане на страната на свободата на словото и че акредитациите никога не трябва да се използват като оръжие. За Тръмп това беше предателство. В момента много коментатори си задават въпроса какви ще са последиците от тази раздяла.

Дни по-късно Тръмп пише: "Поздравления на OANN за страхотната работа и за големия скок на рейтингите". Любовта очевидно е взаимна, защото от канала му отговарят: "Благодарим ви, г-н президент". А американските медии се питат, откъде президентът знае и какви доказателства има за "големия скок на рейтингите".

Кабелната мрежа OANN (One America News Network) е създадена през 2013 г. от калифорнийския мултимилионер Робърт Херинг и е неговият любим медиен проект. Този канал стои близо до дясното крило на Републиканската партия. OANN е платен канал с ограничен обхват и може да се приема само в Калифорния и Вашингтон. 

Каналът го хвали дори без повод  

Бизнесът, собственост на семейството на Херинг, твърди, че си е поставил амбициозна цел – фокусира се върху осигуряването на висококачествено съдържание за зрителите чрез националните кабелни мрежи. Другият приоритет – надежден, достоверен и базиран на фактите канал, който да дава думата на всички страни, така че никой да не бъде игнориран. 

Но по време на предизборната кампания на Тръмп каналът застава плътно зад него. Според "Вашингтон пост" Робърт Херинг е отишъл твърде далеч – забранил е на служителите на OANN да отразяват всякакви предизборни проучвания, които не показват, че Тръмп води. 

Имейли, с които "Вашингтон пост" се е сдобил, пък показват, че веднага след като Тръмп е обявил кандидатурата си за президент, изпълнителният продуцент Линдзи Оукли е наредил на служителите "винаги да излъчват речите на Тръмп на живо и изцяло" и е добавил, че "основните медии се отнасят към него нечестно и затова ние трябва да осигурим другата гледна точка. Няма нужда да споменавам, че имаме лоялни зрители, които ни гледат, за да видят на живо речите на Тръмп. Освен това, нашите рейтинги са най-високи точно докато Тръмп говори“. 

Каналът е лоялен на Тръмп още откакто той е избран. Водещите му обявяват новините за президента с думите: "Държавният глава изпълни още едно свое предизборно обещание". Телевизията дори наема на работа за определен период бившия мениджър на кампанията му Кори Левандовски.

Свързани:   Кореспондентът на CNN Джим Акоста пише книга за Тръмп

Кореспондентът на Си Ен Ен в Белия дом Джим Акоста пише книга, озаглавена "Врагът на народа", която ще се появи на пазара на 11 юни, съобщава АП.
Дата: 26.01.2019


 

Сподели в
 

Изложбата "Хората и техниката в телевизията - от филмовата лента, през рулоните до дигиталната памет" ще бъде представена днес в Русенския исторически музей, съобщават от културната институция в крайдунавския град.

16.10.2019/14:26

Спортният журналист на БНТ Камен Алипиев, известен с прозвището Кедъра, е бил освободен от телевизията. Трудовият му договор като изпълнителен продуцент е бил прекратен от медията на 10 септември.

15.10.2019/14:42

След неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 свободата на печата в Турция беше силно ограничена. Стотици критични журналисти бяха изправени пред съда, много от тях получиха сурови присъди.

14.10.2019/14:18

"Ердоган знае, че в деня, в който загуби властта, не го очакват спокойни старини, а затвор", казва в интервю журналистът Дениз Юджел, който прекара 367 дни в турски затвор.

13.10.2019/17:15

Протестиращите срещу климатичните промени от организацията "Бунт срещу унищожението" блокираха входа на централата на Би Би Си в Лондон, предаде Ройтерс.

12.10.2019/14:45
 Реклама

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки