Тръмп намразва Fox News и се привързва към OANN

15.09.2019 /17:15 | Източник: kanal3.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Донолд Тръмп и OANN взаимно си вдигат с комплименти рейтингите

Доналд Тръмп си е намерил нов любим телевизионен канал – OANN (One America News Network), пишат американските медии, като отбелязват, че президентът е публикувал в Туитър критика срещу доскорошния си любимец Fox.

На 7 август Тръмп написа в Туитър: "Да гледам фалшивите новини на CNN е по-добре, отколкото да гледам Шепърд Смит в шоуто с най-нисък рейтинг по Fox News. Всъщност, когато мога, превключвам на OANN!", припомня kanal3.bg.

Това е вторият туит за OANN на президента през този ден. Преди това Тръмп разкритикува материал на телевизията за стрелеца от Охайо, в който се твърди, че той е подкрепял кандидати на Демократите.

След като Тръмп обяви официално развода си с Fox News, президентът отново използва социалната мрежа, за да обясни намеренията си: "Трябва да търсим нов канал за новини. Fox News вече не работи за нас", каза Тръмп. 

Кабелната мрежа съществува от 2013 г.  

Отчуждаването между Тръмп и Fox News започна след злополучното отнемане на акредитацията за Белия дом на журналиста от CNN Джим Акоста. Тогава много медии застанаха зад CNN, включително и най-големият му конкурент Fox News.

Шефът на Fox Джей Уолъс заяви, че е естествено да застане на страната на свободата на словото и че акредитациите никога не трябва да се използват като оръжие. За Тръмп това беше предателство. В момента много коментатори си задават въпроса какви ще са последиците от тази раздяла.

Дни по-късно Тръмп пише: "Поздравления на OANN за страхотната работа и за големия скок на рейтингите". Любовта очевидно е взаимна, защото от канала му отговарят: "Благодарим ви, г-н президент". А американските медии се питат, откъде президентът знае и какви доказателства има за "големия скок на рейтингите".

Кабелната мрежа OANN (One America News Network) е създадена през 2013 г. от калифорнийския мултимилионер Робърт Херинг и е неговият любим медиен проект. Този канал стои близо до дясното крило на Републиканската партия. OANN е платен канал с ограничен обхват и може да се приема само в Калифорния и Вашингтон. 

Каналът го хвали дори без повод  

Бизнесът, собственост на семейството на Херинг, твърди, че си е поставил амбициозна цел – фокусира се върху осигуряването на висококачествено съдържание за зрителите чрез националните кабелни мрежи. Другият приоритет – надежден, достоверен и базиран на фактите канал, който да дава думата на всички страни, така че никой да не бъде игнориран. 

Но по време на предизборната кампания на Тръмп каналът застава плътно зад него. Според "Вашингтон пост" Робърт Херинг е отишъл твърде далеч – забранил е на служителите на OANN да отразяват всякакви предизборни проучвания, които не показват, че Тръмп води. 

Имейли, с които "Вашингтон пост" се е сдобил, пък показват, че веднага след като Тръмп е обявил кандидатурата си за президент, изпълнителният продуцент Линдзи Оукли е наредил на служителите "винаги да излъчват речите на Тръмп на живо и изцяло" и е добавил, че "основните медии се отнасят към него нечестно и затова ние трябва да осигурим другата гледна точка. Няма нужда да споменавам, че имаме лоялни зрители, които ни гледат, за да видят на живо речите на Тръмп. Освен това, нашите рейтинги са най-високи точно докато Тръмп говори“. 

Каналът е лоялен на Тръмп още откакто той е избран. Водещите му обявяват новините за президента с думите: "Държавният глава изпълни още едно свое предизборно обещание". Телевизията дори наема на работа за определен период бившия мениджър на кампанията му Кори Левандовски.

Свързани:   Кореспондентът на CNN Джим Акоста пише книга за Тръмп

Кореспондентът на Си Ен Ен в Белия дом Джим Акоста пише книга, озаглавена "Врагът на народа", която ще се появи на пазара на 11 юни, съобщава АП.
Дата: 26.01.2019


 

Сподели в
 

Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок спира 112 свои печатни издания. 36 от регионалните вестници ще бъдат закрити, 76 ще продължат да работят, но само онлайн.

29.05.2020/14:05

"С периодичния печат хората се информират в дълбочина. А той е сред силно пострадалите в кризата", посочва в интервю пред "24 часа" издателят Стефан Тамбуев.

28.05.2020/14:04

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн запази хладнокръвие по време на земетресението в района на столицата Уелингтън, докато даваше интервю на живо за телевизията, предаде Ройтерс.

26.05.2020/14:01

Във връзка с необходимостта от освобождаване на радиочестотен спектър в обхват 700 MHz се налага промяна на част от използваните в България телевизионни канали за разпространение на цифрова ефирна телевизия.

25.05.2020/13:55

Кой има нужда от Индекса за свобода на словото на „Репортери без граници“, доколко е важен за медиите и правителствата в различни държави по света и как влияе на обществените нагласи към тях – поглед отвън и отвътре.

24.05.2020/15:21

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Разказваме за изтъкнатия съветски кинодокументалист, извървял с камера всички фронтове на епохалната битка с хитлеризма и оставил уникални исторически кадри, влезли в съветско-американската документална киноепопея от 1978-ма „Неизвестната война/Великата Отечествена”.

09.05.2020 /14:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Тези, които са израснали със съветски филми, навярно си спомнят в лентите, посветени на Великата отечествена война, изразителния и плътен глас, който започваше съобщенията за войната с „От съветското информбюро“, или пък „Внимание! Говори Москва!“. Гласът на Юрий Левитан. Говорителят, чийто глас по време на войната чакаха да чуят от най-възрастния до най-малкия в Съветския съюз.

08.05.2020 /09:22 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Като кмет в началото на ХХ век Тодор Табаков построява най-много училища в Плевен, част от които се ползват и до ден-днешен.

24.05.2020 /13:50 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки