Калин Тодоров представя в Русе „Зад завесата на соца”

12.06.2019 /09:03 | Автор : Мартин Пенев, Русе | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Калин Тодоров говори пред колега от СБЖ за книгата си

Книгата с мемоари "Зад завесата на соца" на журналиста международник Калин Тодоров беше представена в Русенския университет.

Авторът обясни, че покрай баща му Станко Тодоров, който е бил 2 мандата министър-председател на България, председател на парламента и почти несменяем член на висшето ръководство на Комунистическата партия, е имал възможност да наблюдава хората, които са изиграли важна роля в най-новата история на страната - като Кимон Георгиев, Вълко Червенков, Тодор Живков и Людмила Живкова, Александър Лилов, Петър Младенов и Андрей Луканов.

Тодоров, който е бил дългогодишен журналист-международник в БТА, обясни, че зад завесата на соца има всичко, което се е случило и което е видял.

Има го и атентата срещу папата, убийството на Георги Марков, има го в събитията около 10 ноември, както и какво се е случило малко след това. 

"Целият период - от 1953 г., когато съм роден, до 1989 г. е в книгата и се надявам на читателите да им е интересно. Крайно време е да престанем да гледаме миналото само в черни краски. То беше цветно - имаше и черно, имаше и бяло, имаше и лагери, имаше и малко банани, имаше и икономика, здравеопазване, култура", обясни Тодоров.  

Представянето на книгата се организира под егидата на ректора на Русенския университет чл.-кор проф. Христо Белоев и е част от поредицата събития по повод на 140 години от началото на българската дипломация.

Свързани:   Калин Тодоров: Истината е в почтеността на журналиста

Тези дни излезе по книжарниците една книга, която събуди интереса на читателите. Журналистът Калин Тодоров успя да надникне „Зад завесата на соца“. Освен като журналист преди и след промените, той е известен с това, че е поел интереса към занаята ни не от кого да е, а от Соня Бакиш – дългогодишен редактор на сп. „Жената днес“ и може би най-респектиращата и достойна за уважение професионалистка, и на най-дълго управлявалия България премиер Станко Тодоров.
Дата: 18.05.2019


 

Сподели в
 

Наскоро освободената от Нова телевизия разследваща журналистка Миролюба Бенатова намекна, че ще разкрие повече детайли "от кухнята" покрай случващите се сътресения в медията.

16.06.2019/09:07

Нашият любим пръв държавен и партиен ръководител, генерал, доктор на науките, премиер и покорител Бойко Борисов навърши 60 години. За славната годишнина пишат всички, всеки според разбиранията и възможностите.

15.06.2019/09:06

Генералният директор на БТА Максим Минчев стана президент на Световния конгрес на информационните агенции за следващите 3 години.

14.06.2019/18:18

Щафетни игри за деца и родители, лекции на тема „Интернет за всички“, състезания по скачане с чувалчета, мини футболен турнир и още куп изненади очакват гостите на Радио парк фест.

14.06.2019/09:05

Информационната журналистика е един от последните бастиони на истинските, проверените, достоверните новини, затова тя се нуждае от източници на вдъхновение, толкова, колкото и от източници на финансиране.

13.06.2019/11:37
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 12 гости

Бързи връзки