Калин Тодоров представя в Русе „Зад завесата на соца”

12.06.2019 /09:03 | Автор : Мартин Пенев, Русе | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Калин Тодоров говори пред колега от СБЖ за книгата си

Книгата с мемоари "Зад завесата на соца" на журналиста международник Калин Тодоров беше представена в Русенския университет.

Авторът обясни, че покрай баща му Станко Тодоров, който е бил 2 мандата министър-председател на България, председател на парламента и почти несменяем член на висшето ръководство на Комунистическата партия, е имал възможност да наблюдава хората, които са изиграли важна роля в най-новата история на страната - като Кимон Георгиев, Вълко Червенков, Тодор Живков и Людмила Живкова, Александър Лилов, Петър Младенов и Андрей Луканов.

Тодоров, който е бил дългогодишен журналист-международник в БТА, обясни, че зад завесата на соца има всичко, което се е случило и което е видял.

Има го и атентата срещу папата, убийството на Георги Марков, има го в събитията около 10 ноември, както и какво се е случило малко след това. 

"Целият период - от 1953 г., когато съм роден, до 1989 г. е в книгата и се надявам на читателите да им е интересно. Крайно време е да престанем да гледаме миналото само в черни краски. То беше цветно - имаше и черно, имаше и бяло, имаше и лагери, имаше и малко банани, имаше и икономика, здравеопазване, култура", обясни Тодоров.  

Представянето на книгата се организира под егидата на ректора на Русенския университет чл.-кор проф. Христо Белоев и е част от поредицата събития по повод на 140 години от началото на българската дипломация.

Свързани:   Калин Тодоров: Истината е в почтеността на журналиста

Тези дни излезе по книжарниците една книга, която събуди интереса на читателите. Журналистът Калин Тодоров успя да надникне „Зад завесата на соца“. Освен като журналист преди и след промените, той е известен с това, че е поел интереса към занаята ни не от кого да е, а от Соня Бакиш – дългогодишен редактор на сп. „Жената днес“ и може би най-респектиращата и достойна за уважение професионалистка, и на най-дълго управлявалия България премиер Станко Тодоров.
Дата: 18.05.2019


 

Сподели в
 

Пиесата „Две бучки лед“ на зам.-главния редактор на програма „Христо Ботев“ и колумнист-сатирик на в. „Сега“ Весел Цанков със сигурност би изненадала онези, които го познават само в амплоато му на хуморист и шегаджия.

18.08.2019/09:07

Поетът Недялко Йорданов публикува позицията си по случая със сайта „Биволъ“. Медията, собственост на сина на поета – Асен Йорданов, бе замесена от прокуратурата като съпричастна към хакерската атака срещу НАП и изтеклите лични данни на милиони българи.

17.08.2019/09:06

На четирима заподозрени в убийството на словашкия разследващ журналист Ян Куцяк и годеницата му бяха повдигнати нови обвинения в поръчване на убийствата на двама прокурори и един адвокат, съобщи словашката полиция, цитирана от Ройтерс.

16.08.2019/09:05

През 2019-а Радио Варна предлага на слушателите всеки месец специални празнични събития - концерти, изложби, изнесени студиа - по повод своя юбилей.

15.08.2019/09:04

Изявлението на Зоран Заев, че "няма да позволи няколко престъпници, един суетен журналист и педераст да свалят правителството", предизвика реакции от партии, журналистически сдружения, регулаторния орган за медиите, неправителствени организации, както и коментари в социалните мрежи.

14.08.2019/18:40
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки