Политика за защита на личните данни

23.07.2018 /12:21 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Съюзът на българските журналисти (СБЖ), като администратор на лични данни прие Правилник за мерките и средствата за защита на личните данни, събирани, обработвани, съхранявани и предоставяни от СБЖ.
Правилникът е изготвен в съответствие с разпоредбите на Регламент 2016/679 и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите му актове (така, както се променят).


Адрес за контакт с администратора СБЖ - Съюз на българските журналисти: гр. София, 1000 ул. "Граф Игнатиев" 4 E-mail: sbj_bg @ mail.bg
тел.: 02/ 9872808; факс: 02/ 9883047 Интернет страница:https://sbj-bg.eu
Длъжностното лице по защита на данните E-mail: dpo.sbj @ gmail.com


СБЖ събира, обработва и съхранява лични данни, необходими за конкретни, точно определени и законни цели, въз основа на нормативно установени задължения и/или в изпълнението на задачи от обществен интерес и в съответствие с чл. 6, ал. 1 от Регламент 2016/679.
СБЖ поддържа личните данни във вида и формата, които позволяват идентифициране самоличността на физическите лица за срок не по-дълъг от необходимия за изпълнение на целите, за които личните данни се обработват.
Притежателят на личните данни изразява свободно своето съгласие относно обработването на отнасящи се за него лични данни.
Имате право да:
• поискате от нас да ви предоставим достъп до личните данни, които съхраняваме за вас, да проверим тяхната точност или да изискате информацията да бъде актуализирана или коригирана;
• да поискате изтриване, анонимност или блокиране на личната ви информация, която се обработва в нарушение на закона;
• възразявате по легитимни причини за обработката на личната ви информация. При определени обстоятелства може да не успеем да спрем използването на вашата лична информация. Ако случаят е такъв, ще ви уведомим защо.
При подаване на искане за информация трябва да предоставите достатъчно информация за потвърждаване на самоличността ви. Информацията трябва да съдържа най-малко име; единен граждански номер/личен номер на чужденец или друг аналогичен идентификатор; постоянен адрес; адрес за кореспонденция; телефон; електронен адрес за кореспонденция (при
наличие). В случай че не предоставите тези данни или предоставените данни пораждат основателни съмнения за вашата самоличност, СБЖ може да откаже да разгледа депозираното искане за предоставяне на информация.
Служителите на СБЖ обработват лични данни законосъобразно и добросъвестно; използват личните данни, до които имат достъп, съобразно целите, за които се събират и не ги обработват допълнително по начин, несъвместим с тези цели; актуализират регистрите на личните данни (при необходимост); заличават или коригират личните данни, когато се установи,
че са неточни или непропорционални по отношение на целите, за които се обработват; поддържат личните данни във вид, който позволява идентифициране на съответните физически лица за период не по-дълъг от необходимия за целите, за които тези данни се обработват.
За неспазването на разпоредбите на Правилника служителите на СБЖ носят отговорност по Закона за защита на личните данни и Кодекса на труда.


За контакт с Комисията за защита на личните данни:
София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” No 2
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg
Комисията за защита на личните данни е надзорният орган в България и може да предостави допълнителна информация за вашите права и задължения по отношение на вашата лична информация, както и да разгледа всякакви оплаквания, които имате относно обработката на вашата лична информация.


Актуализация на Правилника
Всички промени, които правим в нашия Правилник, се отразяват в тази
Политика и се публикуват на нашата интернет страница.
Дата на тази Политика
Последна актуализация на 1 август 2019 г.

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

На 8 юни 1972 г. южновиетнамският фотограф Ник Ут заснема покъртителен кадър с пищящо от болка и ужас голо момиченце, обгорено от изсипан над село Чан Банг край Сайгон американски напалм. Какво стои зад разтърсващия образ?

09.06.2022 /20:20 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

От 5 юни насам няма никаква следа от британския журналист Дом Филипс, писал за „Гардиан”, „Вашингтон пост” и „Ню Йорк Таймс”, и от придружаващия го бразилски експерт по коренните амазонски народи Бруно Араужо Перейра. Двамата си били на експедиция в долината Жавари край границата с Колумбия и Перу. Властите са мудни в издирването, а в зоната действат наркотични, златодобивни, дърводобивни, земеделски и бракониерски мафии.

09.06.2022 /18:02 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност известната българска изкуствоведка, журналистка и познавач на тънкостите на Седмото изкуство Олга Маркова получи най-престижното отличие на Министерство на културата „Златен век“ – звезда. Отдавна искахме тя да гостува на сайта на СБЖ, но все нещо се случваше. Тези дни Олга Маркова намери време да разговаряме с нея за българската журналистика, изкуство и кино, за нейните срещи със звездите от големия екран, за разговорите ѝ с тях и незададените въпроси.

09.06.2022 /09:38 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Снежана Тодорова, Соня Алексиева, Енчо Господинов, Иван Тодоров, Красимира Дионисиева нанизаха пъстра броеница от спомени за големия журналист, писател и пътешественик Ясен Антов на сбирка в негова памет, организирана от журналистическото дружество „Пътешествие и туризъм”. Включи се и синът му Траян Антов, известен спортен журналист, а специален видеопоздрав отправи и внучката му Мария, студентка в Амстердам.

27.05.2022 /16:30 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Журналисти, а не научни работници първи разясняват на широката публика произхода на името на Плевен.

20.06.2022 /18:19 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Явор Чучков търси подкрепа за издигане на паметник на своя прадядо Ефрем Чучков (1870-1923) - един от ръководителите на българската организация ВМОРО/ВМРО, най-големият приятел и съратник на Гоце Делчев.

05.06.2022 /17:24 | Автор: Явор Чучков | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Недопустимо е – особено за европейци – да се забравят думите на Волтер: „Може да не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш”. Повтаряме и подчертаваме: спусканите от ЕС забрани за достъп до медийни източници, обявявани за пропагандни, погазват гражданските свободи в обществото и пречат на професионалната работа на журналистите.

07.06.2022 /18:49

В деня в памет на великия поет, публицист, революционер и на всички, паднали за свободата и независимостта на България, нека отново сверим посоката си със завещания от тях морален и духовен кодекс.

02.06.2022 /08:00

Нека поднесем цветя и се поклоним пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбуката и с извисяващата сила на просветата.

23.05.2022 /15:54

 Мнения

Размисли по повод два телевизионни концерта в празничните дни.

26.04.2022 /15:08 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

Министерството на културата отказа да подпомогне с 2000 лв. издаването на сборник с лирика на поета, написал „Една българска роза”, по повод неговата 95-годишнина, защото там не са чували за него.

19.04.2022 /20:09 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 24 гости

Бързи връзки