Политика за защита на личните данни

23.07.2018 /12:21 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Съюзът на българските журналисти (СБЖ), като администратор на лични данни прие Правилник за мерките и средствата за защита на личните данни, събирани, обработвани, съхранявани и предоставяни от СБЖ.
Правилникът е изготвен в съответствие с разпоредбите на Регламент 2016/679 и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите му актове (така, както се променят).


Адрес за контакт с администратора СБЖ - Съюз на българските журналисти: гр. София, 1000 ул. "Граф Игнатиев" 4 E-mail: sbj_bg @ mail.bg
тел.: 02/ 9872808; факс: 02/ 9883047 Интернет страница:https://sbj-bg.eu
Длъжностното лице по защита на данните E-mail: dpo.sbj @ gmail.com


СБЖ събира, обработва и съхранява лични данни, необходими за конкретни, точно определени и законни цели, въз основа на нормативно установени задължения и/или в изпълнението на задачи от обществен интерес и в съответствие с чл. 6, ал. 1 от Регламент 2016/679.
СБЖ поддържа личните данни във вида и формата, които позволяват идентифициране самоличността на физическите лица за срок не по-дълъг от необходимия за изпълнение на целите, за които личните данни се обработват.
Притежателят на личните данни изразява свободно своето съгласие относно обработването на отнасящи се за него лични данни.
Имате право да:
• поискате от нас да ви предоставим достъп до личните данни, които съхраняваме за вас, да проверим тяхната точност или да изискате информацията да бъде актуализирана или коригирана;
• да поискате изтриване, анонимност или блокиране на личната ви информация, която се обработва в нарушение на закона;
• възразявате по легитимни причини за обработката на личната ви информация. При определени обстоятелства може да не успеем да спрем използването на вашата лична информация. Ако случаят е такъв, ще ви уведомим защо.
При подаване на искане за информация трябва да предоставите достатъчно информация за потвърждаване на самоличността ви. Информацията трябва да съдържа най-малко име; единен граждански номер/личен номер на чужденец или друг аналогичен идентификатор; постоянен адрес; адрес за кореспонденция; телефон; електронен адрес за кореспонденция (при
наличие). В случай че не предоставите тези данни или предоставените данни пораждат основателни съмнения за вашата самоличност, СБЖ може да откаже да разгледа депозираното искане за предоставяне на информация.
Служителите на СБЖ обработват лични данни законосъобразно и добросъвестно; използват личните данни, до които имат достъп, съобразно целите, за които се събират и не ги обработват допълнително по начин, несъвместим с тези цели; актуализират регистрите на личните данни (при необходимост); заличават или коригират личните данни, когато се установи,
че са неточни или непропорционални по отношение на целите, за които се обработват; поддържат личните данни във вид, който позволява идентифициране на съответните физически лица за период не по-дълъг от необходимия за целите, за които тези данни се обработват.
За неспазването на разпоредбите на Правилника служителите на СБЖ носят отговорност по Закона за защита на личните данни и Кодекса на труда.


За контакт с Комисията за защита на личните данни:
София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” No 2
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg
Комисията за защита на личните данни е надзорният орган в България и може да предостави допълнителна информация за вашите права и задължения по отношение на вашата лична информация, както и да разгледа всякакви оплаквания, които имате относно обработката на вашата лична информация.


Актуализация на Правилника
Всички промени, които правим в нашия Правилник, се отразяват в тази
Политика и се публикуват на нашата интернет страница.
Дата на тази Политика
Последна актуализация на 1 август 2019 г.

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

И тъй като след местните избори на новинарския хоризонт се очертава друга тема,ангажираща вниманието несамо на медиите, но и на драгия електорат - 30 години от старта на т. нар. преход, то приятно бяхме изненадани, че на 7 ноември по книжарниците ще се появи новата книга на колегата ни Калин Тодоров „Зад завесата на прехода”, която е своеобразно продължение на заслужилата голям интерес негова предишна книга „Зад завесата на соца”.

05.11.2019 /10:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Позволете ми да започна с едно отклонение… Казват, спомените са като броеница – всяко зърно води до друго. Навярно е така, щом едно вълнуващо събитие като представянето на книгата на Йосиф Давидов събуди много, а те се занизаха нататък…За достойнствата на автора й и представянето на „Репортер от Миналото време” сайтът на СБЖ разказа подробно, но то неочаквано събуди у мен, ярко и живо, една мадридска среща с десетилетна давност. Тя допълни казаното и чутото с нещо важно от личността на автора, което, мисля, си заслужава да споделя…

01.11.2019 /01:00 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

В София в Меката на книгите „Гринуич“ се състоя премиерата на появилата се на български език книга "Мостът на тайните. Дипломатически роман" на известния руски журналист Сергей Гризунов, дело на издателство „Слънце“ и Надя Кабакчиева.

18.10.2019 /19:36 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

През декември ще отбележим 110 г.от рождението на един от най-силно обичаните и най-силно „забравяни“ поети - Никола Вапцаров. Едно име, което кара мнозина да се гордеят, че в българската литература имаме такъв световен поет, а други, дали от незнание или от някакви други свои си съображения, да захвърлят стихосбирката му в кошчетата за боклук.

16.10.2019 /19:34 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Щрихи към портрета на журналиста с три очи и една акредитационна карта на „Дума“ - фотожурналиста Христо Събев Христов

04.11.2019 /20:26 | Автор: Денчо Владимиров | Източник: СБЖ

В Хасково излезе юбилеен вестник по случай 140-годишнината от рождението на Александър Паскалев (1879 - 1946) - основател на модерното книгоиздаване в България.

02.11.2019 /17:43 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

В свое поздравително писмо по повод Деня на будителите ръководството на МФЖ приветства усилията и инициативите на СБЖ в защита на професионалните и социални права на българските журналисти.

03.11.2019 /20:40

Традициите са за това, да се спазват – казват мъдрите хора. И СБЖ никога не им е изневерявал. Така стана и в Деня на народните будители и празника на българската журналистика. Верен на традицията, Съюзът връчи своите годишни награди на най-добрите в журналистическото войнство. Клуб „Журналист“ се оказа тесен за всички, които обичат своята професия и ценят колегите,които са отличени за своя труд.

02.11.2019 /22:36

Участниците в протеста „Не убивайте журналистиката в България!”, свикан от СБЖ навръх Деня на народните будители и Деня на българската журналистика, настояха в НС най-после да бъде даден ход на предложениаята на Съюза за законодателни промени в защита на свободата на словото и на правата на журналистите

01.11.2019 /16:28

 Мнения

Интерпретациите за българската промяна на 10 ноември три десетилетия по-късно може да са всякакви, но всичко все опира до разпределението на порциите на несвършващите тайни вечери. Където залог са и медиите. Когато самите медии са минали през мътна приватизация, естествено е, че посочените за техни собственици не са мотивирани да разобличават други подобни сделки в държавен и наддържавен мащаб.

10.11.2019 /20:06 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 45 гости

Бързи връзки