Начало
 
 

Оливър Стоун с четирисериен филм за Путин

10.06.2017 /19:30 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Оливър Стоун и Владимир Путин по време на снимките на филма

От 12 до 15 юни американският тв канал Showtime ще излъчи документалната лента на режисьора Оливър Стоун за Владимир Путин. Тези дни бяха показани откъси от филма-интервю, което големият режисьор е снимал в продължение на две години. Единствено руският Първи канал е закупил правата върху документалния филм и ще го излъчи от 19 до 22 юни.

Разпространяваният рекламен откъс включва фрагменти, в които руският президент отговаря на въпроси за това, кой ще доминира в евентуална война между САЩ и Русия, както и дали обича своите внуци. На този въпрос Путин отговаря, че ги обича, но не му стига време, за да си поиграе с тях.

Стоун не пропуска да го попита и за разполагането на противоракетните щитове. Любопитен фрагмент от лентата е как двамата – Владимир Путин и Оливър Стоун, гледат известната лента на Стенли Кубрик, снимана през 1964 г. „Доктор Стрейнджлав или Как престанах да се страхувам и заобичах бомбата“. Във филма се разказва как побъркан американски генерал, въпреки указанията на ръководството на страната, решава да започне война със Съветския съюз. Коментарът на Путин след прожекцията е, че филмът му е харесал, но режисьорът е предвидил и някои проблеми в областта на контрола над въоръжението, които са актуални и до днес.

Руският държавен глава не оставя без отговор и въпроса на Стоун за перспективите за подобряване на отношенията между Москва и Вашингтон след избирането на Доналд Тръмп. „Винаги има надежда – отговаря Путин. – докато нас не ни понесат в бели гуменки към гробищата (според традициите в Русия починалите се погребват обути в бели гуменки, за да им е по-лек пътят към оня свят – б. а.).“

Не липсват и остри критики към НАТО. Тема на интервюто са и Едуард Сноудън, КГБ, ЦРУ… По време на разговора между двамата като фон са използвани кадри от путча през 1991година. Много са и въпросите за личния живот на Владимир Путин, на които той отговаря директно и без заобикалки.   

Списание Variety, което вече е запознато с лентата, нарича филма на Оливър Стоун „голям успех на тв канала за цялото време, откакто той съществува“, и подчертава, че в този си обем лентата не е пропуснала нищо за руския президент. Авторът на статията отбелязва, че Владимир Путин се разкрива като застрашително компетентен лидер, притежаващ широк спектър от навици.

В своя туитър Оливър Стоун е публикувал два варианта на постера на документалната лента „Интервю с Путин“ и е предложил на абонатите да изберат един от тях. И на двата е публикуван слоганът на филма „Знай своя враг“, като на единия той излиза на преден план, оставяйки на заден героите на филма Владимир Путин и Оливър Стоун. А на другия се акцентира върху героите, а не върху слогана.

Оливър Стоун е известен с филмите си за политици. Той е заснел интервюта с Фидел Кастро, Джон Кенеди, Ричард Никсън, Джордж Буш-младши, Уго Чавес. Последната негова лента беше посветена на бившия агент от американските служби Едуард Сноудън.

Сподели в
 

На многая лета, Маестро на честното слово и на яркия кинообраз, Рицарю на винаги младата и магнетична мечта за един по-справедлив свят!

17.10.2021/19:49

Изложба с книги на български автори, които живеят и творят из различни страни по света, и филм за аржентинския поет от български произход Марио Нестороф събраха в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” много гости на проява, посветена на Деня на будителите и продължаваща инициативата на вицепрезидента Илияна Йотова „Народността не пада там, дето знанието живей”.

13.10.2021/20:50

Елица Гигова представя своята нова изложба от живопис в клуб „Журналист“ на СБЖ на 9 октомври.

08.10.2021/18:50

„И така… Стихосбирката е факт. Факт, който не вълнува никого, освен автора и неговите най-близки хора. Преди да завърша последната ѝ страница, не забравих да благодаря на всички от „Стената“, които наистина се вълнуваха от всяко ново стихотворение. Затова я нарекох: „ВЗЕМИ КРИЛАТА МИ“.“

07.10.2021/13:05

В клуб „Журналист“ на СБЖ се състоя представянето на две нови книги от поредицата „Докосване до звездите“ на фоторепортера Христо Събев, който е от малцината майстори на обектива, имали редкия шанс наистина да се докоснат до най-ярките звезди в киното, театъра, спорта и музиката. И докато всеки вид изкуство е под егидата на една от музите, то Христо ще се окаже май галеникът на върховния бог Зевс.

27.09.2021/17:41

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Халина Хътчинс, която бе смъртоносно простреляна от актьора Алек Болдуин по време снимки на уестърна „Rust” в щата Ню Мексико, е родена в Украйна през 1979 г. и е завършила международна журналистика в Киевския държавен университет. От 2015 г. живее в САЩ, където завършва и операторско майсторство. Заснема над 30 филма и сериала, показвайки изключителен талант.

23.10.2021 /12:34 | Източник: actualidad.rt.com/novini.bg

По-малко от една пета от биографиите в англоезичната версия на Уикипедия са на жени. Дисбалансът е наличен и при биографиите на журналистките. Популяризирането на работата на жените в тази професия е необходимо за подпомагане на равенството между половете в журналистическото ръководство. То влияе върху безопасността, доверието, признаването, приобщаването и доходите на жените журналисти, обобщава в свой анализ Journalism.co.uk.

20.10.2021 /16:19 | Източник: Journalism.co.uk

Каналът Blaze в Испания пуска тази съботна вечер пети сезон на риалити сериала „В гаража на Джей Лено”. По този повод кореспондентът на в . „Ла Вангуардия” в Лос Анжелис Гарбиел Лерман интервюира прочутия тв водещ.

15.10.2021 /16:29 | Автор: Габриел Лерман | Източник: lavanguardia.com

Многобройни са родолюбивите инициативи и прояви на българското семейство, установило се в Буенос Айрес още преди две десетилетия, като сред тях се откроява и медийният им опит - първо с радио и сайт, а от над година и с телевизия. За приноса си са отличени с награда от Сружението на испаноговорещите журналисти в България.

12.10.2021 /18:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Медийната мрежа в област Силистра в миналото е представлявала богата палитра. Понастоящем - скромна, но от сърце

01.10.2021 /19:06 | Автор: Йордан Георгиев, Марин Минев | Източник: СБЖ

Предлагаме и последната част от трилогията на известния журналист международник Константин Иванов за професионалния му път, излязла във в. "Дума".

30.08.2021 /18:49 | Автор: Константин Иванов | Източник: duma.bg

 Акценти и позиции

Сбогуването с Веселин Константинов ще е на 30 октомври от 12.00 ч. в храма „Света София”. Вечна памет и дълбок поклон!

21.10.2021 /13:31

Това бе едно от предложенията, отправени от журналисти, които участваха в конференция за антикорупционната политика на ЕС и ефекта ѝ в България, организирана от Елена Йончева. С видеообръщение се включи еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс.

14.10.2021 /16:33

София ин´т Велд: „Тук сме, за да ви подкрепим. Видяхме проблеми, но и огромна решимост на българите да се справят с предизвикателствата.” Елена Йончева: „Ако не надвием корупцията, ще продължим да сме бедна държава със зависими медии.”

24.09.2021 /19:15

 Мнения

Тези дни реших да се поразходя из личните си автобиографични страници. Човек прави своя самоотчет и равносметка за изминатия път. Годините на демокрация и Преход силно промениха ценности, реформираха и преобразиха цели сектори в обществената практика, а покрай подмяната на табелките по улиците, площадите, наименованията на училища и предприятия се смениха или изчегъртаха, ако щете, страници от биографиите ни...

29.09.2021 /15:01 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки