Начало
 
 

Телевизионно предаване отказа участие на традиционни участници

24.05.2017 /22:30 | Автор : Елена Трифонова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Водещата Андреа Кивер, обвинявана, че еднолично е отхвърлила изпълнителите

Едно от най-популярните телевизионни предавания от лятната схема на германската телевизия ZDF се забърка в публичен скандал преди да е стартирало новия си сезон.

От 1986 година „ZDF – телевизионна градина“ събира от края на май до септември в неделя преди обяд многохилядна телевизионна аудитория, а така също и десетки зрители, специално дошли да гледат на живо водещата Андреа Кивел и нейните гости. Предаването има изработена перфектна маркетинг стратегия, която го прави едно от най-успешните и богати предавания в историята на телевизията. За зрителите наживо, дошли от различни градове на Германия, се организира пакет от услуги - пренощуване с намаление в хотел, разглеждане на сградата на телевизията в Майнц, където се снима и предаването, запознаване с някои от водещите имена и снимки с тях, запазени места по време на излъчването на живо.

В него традиционно участват популярни изпълнители, харесвани от публиката – независимо от възрастта им и жанра, който пеят. По принцип участват изпълнители на шлагерна музика, познати на няколко поколения телевизионни зрители.

Тази година обаче титулярната водеща Андреа Кивел е написала лични писма до двама от многогодишните участници, имащи постоянни договори с предаването. „Телевизионната градина“ се отказва от участието на 79-годишния певец Тони Маршал и на дамското поп-дуо „Рижо-русите“. В отказите за подновяване на договорите им доста елегантно им се намеква, че техния репертоар не пасва на телевизионната аудитория. Всеки от изпълнителите обаче има своите обяснения, щедро разгласени от тях самите в германските медии.

Според Тони Маршал например, основната причина да не е повече желан в предаването, е неговата възраст. Добре поддържан и изглеждащ доста по-млад за 80-те си години, Маршал е убеден, че водещата Андреа Кивел, известна и наричана Киви, не го желае заради възрастта му. Той не пропуска да уточни обаче, че песните му са шлагери повече от половин век, а над 30 млн са възрастните хора, които слушат песните му и гледат предаването. Нещо повече, допълва той – именно това са хората, които си плащат данъка за ползване на радио и телевизия.

От своя страна поп-дуото „Рижо-русите“ смята, че също несправедливо е отстранено и нежелано от предаването. И че решението е лично на водещата Андреа Кивел. Двете млади изпълнителки не приемат за състоятелни аргументите, че през последните години се търси повече международно участие и се ограничава участието на познати и обичани от публиката изпълнители.

Най-големите печатни и електронни медии в Германия отразиха скандала подробно.

Сподели в
 

СБЖ обявява конкурс за технически редактор на сайта на СБЖ с основна функция техническа, редакторска и коректорска подготовка на публикациите в сайта. За позицията ще бъде предложен граждански договор.

20.09.2021/18:54

На 11 септември от 17 ч. в шатра № 19 на Алеята на книгата на бул. "Витоша" авторката на отличения с наградата "Христо Г. Данов" роман "Роден на Великден" ще се срещне с читателите си.

11.09.2021/09:03

С премиерата в клуб „Журналист“ на книгата на журналиста Георги Найденов „Журналистиката гласът на човечеството“, СБЖ отбеляза Деня на международната журналистическа солидарност“.

09.09.2021/19:31

Всички знаем израза: Като си казал А, трябва да кажеш и Б. Само че нашата колежка Петя Пейчева е подредила своята стихосбирка „Хорът на буквите“ по уникален начин, като всеки стих е посветен на една буква от азбуката ни. И така тя наистина „си казва всичко“ от А до Я, но в прекрасни стихове, до които си заслужава да се докоснете. Това е нейната пета поетична книга, събрала изповедите на Петя в рими.

15.08.2021/15:44

Комисията по наградите за политическа журналистика и публицистика гласувала да се отличи Георги Георгиев от в. "Дума", но ИБ на НС на БСП на своя глава добавило като втора наградена и Светлана Шаренкова.

03.08.2021/17:45

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Уродливият образ на жълтата преса, обрисуван още преди повече от век с жлъчен хумор от патриарха на българската литература, е болезнено разпознаваем и днес в част от медийния ни пейзаж. Нека сверим отново професионалните си координати с погледа на класика...

22.09.2021 /12:29 | Източник: anapest.org/vbox7.com

„Усмивката/със свойта нишка лека/човека тя привързва към човека.“ Така се пее в една песен на легендарната група „Трамвай № 5“. Песента важи с пълна сила за сутрешния екип на „Денят започва“ в БНТ и най-вече за водещата Христина Христова. Колкото и да си сънен или кисел, не можеш да останеш безразличен щом Хриси със заразяващата си усмивка ти каже: „Добро утро. Първи сме!“

20.09.2021 /07:21 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

На 10 септември от 20:30 ч.в зала „България“ в София световноизвестният руски диригент Валерий Гергиев и солисти на симфоничния оркестър на Мариинския театър (Санкт Петербург, Русия) със Софийската филхармония, ще изнесат Благотворителен концерт в подкрепа на инициативата за изграждане на нов акустичен музикален център в България, който да се превърне в духовен и културен храм за възпитание на поколения млади хора, а също да постави българската столица редом до големите културни центрове на света.

09.09.2021 /20:13 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

На 5 септември се навършват 125 г. от рождението на Сергей Румянцев - ярък поет, работил във в. "Земеделско знаме", съосновател на хумористичното земеделско списание "Див дядо". Отвлечен и убит по време на "белия терор" през 1925 г.

05.09.2021 /20:02 | Автор: Богомил Колев | Източник: СБЖ/Дума

 Спомени и архиви

Журналистът Иван Бакалов припомня във Фейсбук групата "Мемоари, майтапи и тъга по журналистиката :)" събития отпреди близо четвърт век - купуването на "24 часа" от ВАЦ, първата журналистическа стачка там, връщането на Валери Найденов начело на вестника, конфликтите му с журналистите и прочутата му фраза за "паметника" и "песъчинките на световния журналистически плаж".

15.07.2021 /09:31 | Автор: Иван Бакалов | Източник: Фейсбук

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

София ин´т Велд: „Тук сме, за да ви подкрепим. Видяхме проблеми, но и огромна решимост на българите да се справят с предизвикателствата.” Елена Йончева: „Ако не надвием корупцията, ще продължим да сме бедна държава със зависими медии.”

24.09.2021 /19:15

Символно и логично точно на днешния Ден на Независимостта на България отбелязваме и 100-годишнината от отлитането във вечността на патриарха на българската литература Иван Вазов

22.09.2021 /13:06

Днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изнесе годишното обръщение за състоянието на Съюза пред членовете на Европейския парламент. В речта си тя подчерта необходимостта от по-добра защита на журналистите, независимостта на медиите и правото на обществото на информация. Обяви и две важни за свободата на медиите и за защитата на журналистите инициативи.

15.09.2021 /15:30

 Мнения

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Как преди три десетилетия демокрацията настъпваше през телевизията и до какви днешни въпроси ни доведе

05.08.2021 /07:45 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки