Начало
 
 

Юлия Самойлова ще представи Русия на „Евровизия 2017“

13.03.2017 /09:55 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Юлия Самойлова ще представи Русия в "Евровизия 2017" в Киев

На тазгодишното издание на „Евровизия“ Русия ще бъде представена от певицата Юлия Самойлова, за което съобщи водачът на руската делегация на музикалния конкурс Юрий Аксюта. Тя ще изпълни в Киев песента Flame Is Burning. в която се говори за любов.

Според Аксюта, Юлия е самобитна певица и очарователно момиче, което има голям опит в международните конкурси. „Нейната музикална кариера изисква огромна емоционалност и физическо напрежение, което малко от нейните колеги притежават – твърди Юрий Аксюта. - Възхитен съм от успехите, които Юлия е завоювала по своя творчески път.“ На свой ред певицата Диана Гурцка, която е и член на Обществената палата и е участвала също в предищни издания на „Евровизия“, пожела успех на Юлия Самойлова и заяви, че нейният избор говори красноречиво, че в Русия се полагат всички усилия да се съблюдава Конвенцията на ООН за правата на инвалидите и те да имат равни възможности в обществото.

Повод за тези думи на сляпата певица Диана Гурцка е това, че Юлия пее в инвалидна количка, тъй като още от ранно детство е инвалид. „Да участва в „Евровизия“ е една отдавнашна мечта за Юлия, която тя носи още от детските си години – пък разказва нейното пресаташе Елена Лагункина. – Целта й е да представи достойно страната си.“ Лагункина разказва за подготовката й и за разговорите, които са водили с Първи канал още от 2014 година, когато с изпълнението си Самойлова откри Параолимпийските игри в Сочи. „Ръководството на канала знаеше, че тя мечтае да се яви на „Евровизия“ – казва Елена Лагункина,. – Но тъй като на Юлия й предстоеше операция , то здравословното й състояние беше под въпрос. След като тя бе извършена, през октомври миналата година певицата потвърди, че е готова да участва в музикалния конкурс.“

Самата Юлия е убедена, че ще й стигнат не само душевните, но и физическите сили да се представи достойно на конкурса. „Достатъчно огън имам у себе си – твърди тя. – Издръжлива съм на всякакви стресови ситуации и в този смисъл съм желязна.“  

Понастоящем Юлия Самойлова упорито репетира, занимава се с английски език, а в Първи канал усилено работят по нейното представяне в Киев.

Името на певицата нашумя след като тя през 2013 г. участва в проекта на Алла Пугачова „Фактор А“.

Полуфиналите на „Евровизия 2017“ ще се състоят на 9 и 11 май, а финалът на 13-ти. Събитието ще се излъчва от Международния изложбен център и в него ще вземат участие 43 страни.

Сподели в
 

СБЖ обявява конкурс за технически редактор на сайта на СБЖ с основна функция техническа, редакторска и коректорска подготовка на публикациите в сайта. За позицията ще бъде предложен граждански договор.

20.09.2021/18:54

На 11 септември от 17 ч. в шатра № 19 на Алеята на книгата на бул. "Витоша" авторката на отличения с наградата "Христо Г. Данов" роман "Роден на Великден" ще се срещне с читателите си.

11.09.2021/09:03

С премиерата в клуб „Журналист“ на книгата на журналиста Георги Найденов „Журналистиката гласът на човечеството“, СБЖ отбеляза Деня на международната журналистическа солидарност“.

09.09.2021/19:31

Всички знаем израза: Като си казал А, трябва да кажеш и Б. Само че нашата колежка Петя Пейчева е подредила своята стихосбирка „Хорът на буквите“ по уникален начин, като всеки стих е посветен на една буква от азбуката ни. И така тя наистина „си казва всичко“ от А до Я, но в прекрасни стихове, до които си заслужава да се докоснете. Това е нейната пета поетична книга, събрала изповедите на Петя в рими.

15.08.2021/15:44

Комисията по наградите за политическа журналистика и публицистика гласувала да се отличи Георги Георгиев от в. "Дума", но ИБ на НС на БСП на своя глава добавило като втора наградена и Светлана Шаренкова.

03.08.2021/17:45

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Уродливият образ на жълтата преса, обрисуван още преди повече от век с жлъчен хумор от патриарха на българската литература, е болезнено разпознаваем и днес в част от медийния ни пейзаж. Нека сверим отново професионалните си координати с погледа на класика...

22.09.2021 /12:29 | Източник: anapest.org/vbox7.com

„Усмивката/със свойта нишка лека/човека тя привързва към човека.“ Така се пее в една песен на легендарната група „Трамвай № 5“. Песента важи с пълна сила за сутрешния екип на „Денят започва“ в БНТ и най-вече за водещата Христина Христова. Колкото и да си сънен или кисел, не можеш да останеш безразличен щом Хриси със заразяващата си усмивка ти каже: „Добро утро. Първи сме!“

20.09.2021 /07:21 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

На 10 септември от 20:30 ч.в зала „България“ в София световноизвестният руски диригент Валерий Гергиев и солисти на симфоничния оркестър на Мариинския театър (Санкт Петербург, Русия) със Софийската филхармония, ще изнесат Благотворителен концерт в подкрепа на инициативата за изграждане на нов акустичен музикален център в България, който да се превърне в духовен и културен храм за възпитание на поколения млади хора, а също да постави българската столица редом до големите културни центрове на света.

09.09.2021 /20:13 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

На 5 септември се навършват 125 г. от рождението на Сергей Румянцев - ярък поет, работил във в. "Земеделско знаме", съосновател на хумористичното земеделско списание "Див дядо". Отвлечен и убит по време на "белия терор" през 1925 г.

05.09.2021 /20:02 | Автор: Богомил Колев | Източник: СБЖ/Дума

 Спомени и архиви

Журналистът Иван Бакалов припомня във Фейсбук групата "Мемоари, майтапи и тъга по журналистиката :)" събития отпреди близо четвърт век - купуването на "24 часа" от ВАЦ, първата журналистическа стачка там, връщането на Валери Найденов начело на вестника, конфликтите му с журналистите и прочутата му фраза за "паметника" и "песъчинките на световния журналистически плаж".

15.07.2021 /09:31 | Автор: Иван Бакалов | Източник: Фейсбук

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

София ин´т Велд: „Тук сме, за да ви подкрепим. Видяхме проблеми, но и огромна решимост на българите да се справят с предизвикателствата.” Елена Йончева: „Ако не надвием корупцията, ще продължим да сме бедна държава със зависими медии.”

24.09.2021 /19:15

Символно и логично точно на днешния Ден на Независимостта на България отбелязваме и 100-годишнината от отлитането във вечността на патриарха на българската литература Иван Вазов

22.09.2021 /13:06

Днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изнесе годишното обръщение за състоянието на Съюза пред членовете на Европейския парламент. В речта си тя подчерта необходимостта от по-добра защита на журналистите, независимостта на медиите и правото на обществото на информация. Обяви и две важни за свободата на медиите и за защитата на журналистите инициативи.

15.09.2021 /15:30

 Мнения

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Как преди три десетилетия демокрацията настъпваше през телевизията и до какви днешни въпроси ни доведе

05.08.2021 /07:45 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 32 гости

Бързи връзки