Начало
 
 

Познайте кой ще дойде още в „Черешката на тортата“?

08.07.2016 /15:21 | Автор : Иван Тодоров | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Черешката на тортата” има синоним: „Върха на сладоледа”

С удоволствие съм писал за това предаване на Нова телевизия още при появата му преди няколко години. Защото показваше кулинарните умения на интересни хора, любопитните можеха да си запишат интересни рецепти, а в него има и спортна тръпка - като във всяка надпревара.


Оттогава изтече много вода

Изредиха се и много участници. Артисти, певци, банкери, по-известни и не толкоз известни красавици, журналисти... Неизменно присъстваше лимузина, неизменен коментатор бе (и е) Иван Манчев.

Предаването се снимаше най-вече в София, но имаше седмица и на черноморското крайбрежие. Надникнахме в хубави къщи, цели палати дори, видяхме посрещания във вили, а и в ресторанти.

Чухме, а и видяхме как се приготвят екзотични ястия, пъстрееха различни плодове, риби, ухаеха редки подправки. И научихме как с тях се приготвят салати, предястия, основни ястия, десерти. Макар че почти всички не са по джоба на средностатистическия българин...

Някои от участниците – не знам защо – бяха канени по няколко пъти. Което не е редно. Ала един от върховте на почудата бе изкачен с

надпреварата между деца на бивши участници

В дните преди края на „Евро 2016“ пет вечери в „Черешката на тортата“ участваха синовете и дъщерите на певиците Десислава, Бони, на Йоко,  която ми е трудно да кажа с какво се занимава, на актрисата Мая Бежанска, на Ива Екимова, съпруга на покоен музикант и участничка в „Биг брадър“.

Все деца на 14-15 години, които се постараха наистина много. И в готвенето, и в подредбата на масите. Но през цялото време личеше, че в това предаване не им е мястото.

Цялата работа приличаше много на изпълненията на десетки любовни песни от невръстната Крисия в „Шоуто на Слави“.

...Пиха безалкохолно шампанско в лимузината, разговаряха около масата, но и в кухнята, и в домовете и ресторантите бяха под сенките на погледите на майките си, на тяхната – желана или не – помощ.

Бяха като под индиго

С една цел –  да не се изложат популярните родители, които пък са дружина, абонирана за различните предавания на Нова телевизия.

Хора от тая дружина минават по целия синджир -- от сутрин, та до късна вечер. Това обрича тая медия на странна затвореност, на особена самодостатъчност.

Купуваха децата каквото им бяха заръчали (скариди, маскарпоне, салати айсберг), готвеха каквото им бе заръчано.

Полезното бе, че все пак в разговорите им се отъркулиха фрази, върху които, ако не са профучали от едното през другото ухо на зрителя,  си струва да се замислим:

„Вазов, Ботев – далеч от мене!“

„Всичко, ама не и книги.“

„Важното е да се забавляваме.“

Слава Богу: „Не обичам чалга.“

А и: „Да гледаш телевизия е тъпо.“

Не е тъпо, дечица мили. Важното е какво и кога ще ви покажат. Важно е да ви научат да мислите и да избирате. И да знаете кога да изключите телевизорите си. Дано родителите да ви научат и на това.

А инак, продължавам да се чудя – кои ли ще бъдат следващите поканени в „Черешката на тортата“?


 

Сподели в
 

Мъжът, играл ролята на посредник в убийството на словашкия разследващ журналист Ян Куцяк, обвини богатия бизнесмен Мариан Кочнер, че е поръчал убийството, предаде АФП.

16.01.2020/15:25

Медиите няма как да премълчават тежките криминални престъпления, но могат да поставят граници при представянето на детайлите.

15.01.2020/15:25

Големите амбиции на Слави Трифонов да направи общественозначима телевизия се сгромолясаха с гръм и трясък. Програмата, която Слави предлага, е достойна за кабеларка, заради което никоя значима звезда не иска да се изявява в ефира й.

13.01.2020/15:25

В милата ни татковина всеки е готов да оплюе и малкото, което сме постигнали. Вместо да се радваме за 9-ото място на Григор, Мико, Алекс Лазаров, Адриан и Алекс Донски, започнахме да се бием кой има право да вдигне байрака най-високо.

12.01.2020/17:15

Кръстина Иванова е гост в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“. Завършила техникум по текстилна техника, учила в Националната спортна академия.

11.01.2020/16:16

 Представяме ви

За журналистката Милена Димитрова изпращането на годината беляза един много приятен факт - излезе от печат нейната поредна книга с интригуващото заглавие „Втората България“. Тя е плод на нейния двегодишен упорит труд и срещите й с наши сънародници, тръгнали да дирят късмет по широкия свят. Премиерата на „Втората България“ ще е на 14 януари в 18,30 ч. в Литературния клуб „Перото“.

07.01.2020 /11:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Едно от ярките събития в края на миналата година беше излизането от печат на двуезичната книга (български и английски) „Бай Иван- безпристрастният свидетел. Иван Христов Юскеселиев, фотожурналист 1887-1947“,чийто съставител е известният фотожурналист Иво Хаджимишев.

02.01.2020 /14:14 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Испанският фоторепортер Хуанчу Родригес бе убит заедно с още хиляди панамци преди 30 години - при американската интервенция в централноамериканската република, извършена, за да бъде отвлечен Мануел Антонио Нориега, прекалено осведомен за тъмните дела на ЦРУ и Джордж Буш-баща в региона

22.12.2019 /16:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Ръководителката на медийния мониторинг на ГИСДИ представи монографията си „Меди@избори“. Премиерата на книгата предизвика голям интерес и разгорещена дискусия.

20.12.2019 /18:24 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Предаването на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на 2-часовото предаване е Божидар Чолаков.

05.01.2020 /17:15 | Източник: БНР

В залата на „Държавен архив“ Силистра се състоя възпоменателна вечер за преподавателя, историка, краеведа, научния изследовател и общественика д-р Станка Георгиева, приживе член на едно от двете дружества на СБЖ в крайдунавския град.

30.12.2019 /13:03 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

Възпоменание за поета антифашист събра край скулптурата му в София писатели, журналисти и общественици. Венец поднесе и президентът Румен Радев. Още прояви по повод юбилея имаше в СБЖ и в къщата-музей „Никола Вапцаров”. В НДК предстои и концерт тази вечер.

07.12.2019 /16:33

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Глобалната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 33 гости

Бързи връзки