Невена Малчева: Пролетно за истината!

25.03.2012 /16:44 | Източник: zemia Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Най-свидното нещо за мен е ИСТИНАТА. Животът ме е научил, че ако се опитам да пренебрегна истината - рано или късно плащам висока цена. Затова смятам, че истината е ключът към всичко хубаво, което се случва в живота ми.

До­ри ко­га­то ис­ти­на­та не е с об­ра­за на меч­та­та ни, тя пак си ос­та­ва ле­кар­с­т­во­то, ко­е­то ни пра­ви щас­т­ли­ви. Ко­га­то ис­ти­на­та е тво­е­то ус­ло­вие за не­ща­та, ко­и­то пре­жи­вя­ваш, то ти ап­ри­о­ри не гре­шиш, ко­га­то оби­чаш, ко­га­то мра­зиш, ко­га­то про­ща­ваш или под­к­ре­пяш.

Са­мо жи­вот в име­то на ис­ти­на­та мо­же да те нап­ра­ви си­лен в труд­нос­ти­те, ви­на­ги го­тов да пог­лед­неш хо­ра­та пра­во в очи­те и уве­рен, че мо­жеш да до­ка­жеш пра­во­та­та на це­ли­те си.

Ис­ти­на­та ме пра­ви не­у­яз­ви­ма при сре­ща с под­ле­ци и под­маз­ва­чи, ко­и­то чес­то ри­су­ват об­ра­за ми иде­а­лен с ко­рис­т­ни це­ли; пред вра­го­ве­те, ко­и­то ня­ма как да не стиг­нат до ис­ти­на­та, до­ри са­мо за да си я приз­на­ят на­са­ме. Ис­ти­на­та ме пра­ви сил­на в за­щи­та на ка­у­зи и идеи до­ри ко­га­то труд­но се въз­п­ри­е­мат от дру­ги­те хо­ра.

Ис­ти­на­та ми да­ва въз­мож­ност да ос­та­на вяр­на на се­бе си, на близ­ки­те си, на при­я­те­ли и съ­рат­ни­ци. Бих да­ла всич­ко в за­щи­та на ис­ти­на­та, за­що­то всич­ко дру­го лес­но се пос­ти­га с то­ва оръ­жие.

Ня­кои ще ка­жат, че най-свид­но­то са Май­ка­та, Де­ца­та, Ро­ди­на­та или Сво­бо­да­та, но са­мо ис­ти­на­та ме пра­ви сво­бод­на за те­зи, ко­и­то оби­чам, и за то­ва, ко­е­то та­ча най-сил­но. (Със съкращения)


Сподели в
 

Само свободни и независими от политическо и икономическо влияние медии могат да се противопоставят на опасни процеси, които застрашават демокрацията.

16.10.2019/09:03

В личната вендета на лидера на "Атака", понастоящем и кандидат за кмет на София - Волен Сидеров, с Българската национална телевизия (БНТ) е на път да бъде въвлечено и цялото Народно събрание.

15.10.2019/09:02

В Турция са арестували кореспондента на дубайската телевизия "Ал Арабия" Зейдан Зенглу във връзка с работата му по отразяване на турската военна операция "Извор на мира" в Сирия, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на сайта на телевизията.

14.10.2019/09:01

“Фондация за активно развитие на уеб“ удължава срока за регистрация в конкурса Сайт на годината. Поради големия интерес към единствената българска надпревара за уеб проекти регистрации ще се приемат до 14 октомври, включително.

13.10.2019/09:07

Проф. д-р Веселина Вълканова е новият декан на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК). Тя е избрана с 33 гласа на общо събрание, в конкуренция с още една кандидатура.

12.10.2019/09:06
 Реклама

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки