Ива Стоянова: И да ме уволнят - не ме интересува

05.05.2011 /11:33 | Автор : Ана Костадинова | Източник: hello/prnew Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ива Стоянова не обича да става рано. Въпреки това не закъснява нито една сутрин, за да могат зрителите да посрещнат деня заедно с нея и Николай Бареков в сутрешния блок на ТВ7 – БОдилник.

Родена, за да побеждава, тя не обича да пада. Спортът я научава как да приема "загубите", така че да се изправя всеки път и да продължи напред. Той й дава и може би едни от най-важните качества – дисциплина и стремеж към върха.

Въпреки това строгият родител в семейството й е съпругът й – Иво Стоянов (може би просто съвпадение или знак на съдбата, но бащите им носят едно име). Още един дисциплиниран човек, който работи като ръководител полети и който създава така любимите романтични моменти в живота й.

"Романтиката е в отношението" и й стига да са само двамата, но и миговете, когато са цялото семейство с дъщерите си Василена и Бояна, са онзи стимул, който я прави професионалист в работата и успял човек в живота.

В професионално отношение в чии очи се оглеждаш?

Зрителските са най-важни, но съм наясно, че не могат да те харесат всички. Критиката ме мобилизира, но е важен начинът. Когато има градивна критика, аз я търся и я харесвам.

Когато всички започнат да ме хвалят, се притеснявам, защото сякаш нещо не е наред. Важно е мнението и на екипа, с който работя, а вкъщи – на мъжа ми и баща ми. Татко много рядко ме хвали. Все нещо има, което не е перфектно.

Във   всички моменти, когато хората са ме потупвали и са казвали "Страхотно!", като се прибера вкъщи, следва – "Беше, обаче…", което всъщност помага. Грешки се случват, това е жив ефир, те няма как да се поправят. Въпросът е да не ги повтаряме.

Какви компромиси си правила заради работата?

Имаше един период, в който много се бях улисала в работа, което е нормално за всеки, който се впусне да гради кариера. Децата бяха малки. Бях на работа, не ме пускаха да си тръгна по-рано, въпреки че си бях свършила работата, а бързах за тържество в детската градина за 8 март.

Майка ми отиде на тържеството на Василена и после ми каза, че всяко дете е заставало до майка си и е казвало стихотворение за празника на майката и подарявало букетче. На мен ми стана много мъчно. Качваме се в колата да се прибираме вкъщи.

Очите ми са пълни със сълзи, едва преглъщам, при което дъщеря ми казва: "Мамо, нищо, не се ядосвай. Искаш ли сега да ти кажа стихотворението?" Разплаках се и това беше моментът, в който се зарекох, че каквото и да ми коства – да ме уволнят, да ме накажат, - не ме интересува.

Когато има нещо, свързано със семейството, особено с децата, няма как да го пропусна. По-късно в другата телевизия, в която отидох, един ден пак имах тържество на дъщеря си. Свърших си работата по-рано и тъкмо си тръгвах, когато срещнах шефа си.

Казах му: "Дъщеря ми има тържество, аз съм се зарекла, че няма да пропускам такива неща". Той ми каза: "Правилно." След една седмица, пак към 16 ч, той идва при мен и казва: "Аз си тръгвам по-рано, защото синът ми има тържество". Каквото и да си говорим, семейството е това, което е важно.

Все се говори, че жените, които нямат семейство и са отдадени на работата си, са успешни. Не вярвам в това. Човек ще е много по-добър на работното си място, когато е щастлив у дома.

Кой те запали по спорта?

Аз съм от спортно семейство. Баща ми е бил колоездач, а майка ми – гимнастичка. Точно заради това бях категорична, че никога няма да уча в Спортната академия, а първото ми висше образование е именно оттам (спортен мениджмънт, треньор по акробатика -б.р.).

След това завърших журналистика. Бях си казала, че ще стана журналист, и ако случайно нещо не ми се получеше, щях да стана шеф на федерация. Винаги съм била много амбициозна. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

„Лайв" във facebook, откъдето разбираме новините от деня. Клипче от любимия ни влогър в YouTube. Десетки кадри в Tik Tok. Instagram телевизия. Досега не сме живели в свят с толкова много видеосъдържание. Повечето хора, които се занимават с това, са самоуки, но след романтичното начало на тази ера идва нуждата от професионално обучение.

02.08.2021/14:55

Изследване на медийното финансиране в България и механизмите на неговата отчетност е показало необходимостта от реформиране на медийния регистър. Съдържанието на регистъра за собствеността и финансирането на медиите трябва да се оптимизира и реформира, така че да бъде полезно не само за разследващите и регулаторни органи, но и за самите медии и гражданското общество.

08.07.2021/18:51

Социалните мрежи като инструмент за дезинформация. На това е посветен поредният трети епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“.

07.07.2021/17:43

„Aнгажимент на медиите и e да образоват своята публика, да различават истината от фалша“, казва Аделина Радева в интервю за сайта dir.bg. Тя споделя и за принципите в журналистиката.

29.06.2021/16:29

Бившият председател на Съвета за електронни медии(СЕМ) София Владимирова коментира пред националното радио необходимостта от промени в Закона за радиото и телевизията(ЗРТ).

29.06.2021/14:19

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

На 21 юли се навършиха 122 г. от рождението на големия американски писател, шлифовал словото си като дългогодишен военен репортер, Ърнест Хемингуей. По този повод webcafe.bg припомня пъстра броеница от негови сентенции.

22.07.2021 /11:25 | Източник: webcafe.bg

Отдавна в списъка на добрите ми намерения беше включено интервю с известния и обичан от много българи писател и поет Лозан Такев. Е, вече намерението е факт и вие четете какво е отговорил членът на УС на СБЖ на моите питанки за сайта на Съюза.

19.07.2021 /11:41 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Луиза Тахмисян разказва за големия журналист, оглавявал варненския в. „Народно дело”

19.07.2021 /09:16 | Автор: Луиза Тахмисян | Източник: СБЖ

Да си призная рядко гледам прогнозата за времето по телевизиите, но пък се е случвало някои от момичетата или момчетата на времето да ми спрат погледа и вниманието. Такъв беше ЕмилЧолаков, Симеон Матеев от България он Ер,Станислава Цалова… Но една вечер преди няколко години на 3 март в новините по БНТ съобщиха,че колежката им Ева Кикерезова, която казва времето, се снимала с президента Радев. Е, това ме впечатли и реших да видя кое е това момиче.

16.07.2021 /10:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Журналистът Иван Бакалов припомня във Фейсбук групата "Мемоари, майтапи и тъга по журналистиката :)" събития отпреди близо четвърт век - купуването на "24 часа" от ВАЦ, първата журналистическа стачка там, връщането на Валери Найденов начело на вестника, конфликтите му с журналистите и прочутата му фраза за "паметника" и "песъчинките на световния журналистически плаж".

15.07.2021 /09:31 | Автор: Иван Бакалов | Източник: Фейсбук

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

Наградите в новоучредения от Европейския парламент конкурс за изключително журналистическо постижение на името на убитата известна разследваща журналистка от Малта Дафне Каруана Галиция ще се определят от международно жури, съставено от представители на медиите и гражданското общество в 27-те страни от ЕС.

07.07.2021 /12:03

В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България нека сверим и посоките на българката журналистика по непреходните ориентири на историческите, духовните и моралните ни върхове.

02.06.2021 /10:08

В своя декларация УС на СБЖ остро осъжда действията на властите в Минск, като настоява и за международно разследване на шокиращия инцидент с насилствено приземения в столицата на Беларус пътнически самолет и за изясняване на всички обстоятелства около него от страна на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Необходимо е изграждането на изрична международноправна рамка, която да предотвратява допускането на подобни инциденти занапред.

26.05.2021 /10:47

 Мнения

Това стана по Коледа – преди няколко месеца. И появата на изданието – като факт, бе отбелязано в сайта на СБЖ . Съпроводено от разговор с автора. Струва си обаче да се сподели мнение за книгата, след като бъде прочетена внимателно...

21.06.2021 /14:18 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Денят на Европа е от новите ни празници, а всяка следваща година като че ли намалява ентусиазма, с който го приехме.

08.05.2021 /10:05 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 46 гости

Бързи връзки