146 години от Освобождението на България. Честит национален празник и поклон пред героите!

  • 03.03.2024
  • СБЖ
  • Снежана Тодорова

3 март е ден на гордост от възстановяването на българската държавност и ден на почит към българските и руските герои, слели кръвта си в отвоюването на свободата ни с победата в Руско-турската освободителна война. Вечна памет и признателност за подвига им!

Честит национален празник, скъпи колеги и сънародници!

На светлата дата 3 март с нашия свещен национален празник посрещаме 146-годишнината от Освобождението на България и възстановяването на българската държавност.

Дълбокото вълнение и гордостта от този връх в националната ни история са неразривни от почитта и преклонението ни към българските и руските герои, слели кръвта си в отвоюването на свободата ни с победата в Руско-турската освободителна война. Вечна памет и признателност за подвига им!

Длъжни сме да бъдем достойни за тяхната саможертва и да не позволяваме на отровата на безпаметството, впръсквана от днешни геополитически настървения, да разчленява историята ни, да разяжда и разединява нашия национален дух.

Извисяващият ни символ на връх Шипка остава вечен олтар и просветление за всяко българско сърце. Поклон пред героите! И дано никога не губим завещания ни от тях път към чиста и свята република на морала и достойнството.

Снежана Тодорова,

председател на УС на СБЖ

 

Акценти и позиции