В димитровградската библиотека представиха книга на Леко Славов

  • 05.12.2023
  • СБЖ
  • Златка Михайлова
Снимка: Димитровградската библиотека

Новата си книга „Лакърдии“ представи Леко Славов пред гости и приятели в Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Творческата среща с автора, дългогодишен журналист, сега председател на дружеството на СБЖ, предизвика голям интерес.

В книгата са събрани над 30 кратки истински истории, видени и преживени, белязани от присъщия сарказъм и чувство за хумор на автора. За литературните достойнства на сборника говори поетесата Ели Видева.

Това е деветата авторска книга на Леко Славов, който по образование е филолог и историк. Той е и усърден краевед, сега изследовател на миналото на родния си град Меричлери, и бъдещите му творчески планове са свързани с написване на историята на селището.

Леко Славов е завършил българска филология и история във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Работил е като журналист – от репортер до заместник-главен редактор на всекидневник, учител , директор на „Хуманитарни и социални дейности” в Община Димитровград и за кратко- директор на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Автор е на книгите: „Хроника на една младост” (1987 г.), „Върхове в низината” (1990 г.), Бохема и неговите архангели” (1993 г.), „Времето на восъчните човечета”(1998 г.) „Изповеди в „ДАНС” (2013 г.), „Личности и събития на ХХ век” (2015 г.), „Зад идеалният образ” (2019 г.).

 

Панорама