Проф. Любомир Стойков събира анализи и прогнози за медиите в новата си книга

  • 06.06.2023
  • БТА
Проф. Любомир Стойков, който е дългогодишен член на СБЖ и носител на „Златното перо“ на Съюза е награден и с почетен знак „Св. Климент Охридски“ със синя лента за принос към българската журналистика и образование. Снимка: Личен архив

Проф. Любомир Стойков събира в книга анализи, прогнози и коментари, интерпретиращи динамиката на медиите и комуникациите. Томът е озаглавен „Публична комуникация и медиаморфози“ и е писан през последните 15 години, съобщават от екипа му.

Основните теми в него са свързани с имидж и политическа комуникация, политеймънт, политика и попкултура, дигиталният PR, комуникация в пандемия, инфотеймънт, медийна динамика и комуникационни рефлексии, информира БТА.

„Стремял съм се в книгата да интегрирам централни и значими масиви за медийната и комуникационна динамика през първите две декади на ХХІ век“, пише проф. Стойков в предговора към монографията си. По думите му, целта на книгата е да представи водещи характеристики и ключови промени във връзките с обществеността и медийния свят. 

„Проф. д.н. Любомир Стойков ни представя пъстър и задълбочен паноптикум на световния и българския политически и медиен свят от средата на 20-и век до втората декада на 21-и век“, пише проф. Милко Петров за „Публична комуникация и медиаморфози“.

Според проф. Ефрем Ефремов книгата е има интелектуален заряд, както и естетически и културни послания, а доц. Мария Попова коментира, че монографията представлява задълбочено изследване на процесите в съвременната публична комуникация с акцент върху политическия имиджмейкинг, PR-а и създаването на лайфстайл съдържание.

„Публична комуникация и медиаморфози“ се издава от Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ и Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) към Софийския универститет (СУ) „Св. Климент Охридски“.

Проф. д.н. Любомир Стойков е културолог и журналист. Преподава в СУ „Св. Климент Охридски“, Националната художествена академия и УНСС по култура, медии, журналистика, бизнес комуникация, PR, политическа комуникация, ивент мениджмънт, имиджмейкърство, моден дизайн и лайфстайл. Автор е на 20 научни и публицистични книги, на документални филми и кореспонденции от Ню Йорк, Париж, Лондон, Милано, Рим, Торонто, Москва, Кейптаун, Хайделберг, Шанхай, Барселона, Мюнхен, Берлин, Атина и др.

Председател е на Академията за мода и е член на Съюза на учените в България, Съюза на българските журналисти, Метрополитън мюзиъм – Ню Йорк, PRSA – Ню Йорк и IAMCR – Париж. Носител е на награди, сред които „Златно перо“ на СБЖ, почетен знак „Св. Климент Охридски“ със синя лента за принос към българската журналистика и образование, почетен знак на президента на Република България за значим принос към българската култура и наука, „Златен век – звезда“ на Министерството на културата, „Жълта роза“ на „Зонта клуб София“, почетен плакет за принос към младежта на Министерството на младежта и спорта и др. 

М.Л.

Свързани:

Монографията "Публична комуникация и медиаморфози" - класика в българското медиазнание

Дата: 05.05.2023

България