На многая лета на нашата обичана колежка Майя Любомирска!

  • 15.05.2023
  • СБЖ
  • Къдринка Къдринова
Честит юбилей на Майя Любомирска!

На 8 май един от сърцатите „стълбове” на сайта на СБЖ – винаги коректната, етична и високопрофесионална Майя Любомирска, посрещна юбилей, който не е за вярване, но е повод да я поздравим с обич и да ѝ благодарим за човешкото и журналистическото достойнство, с което отстоява нашата нелека професия в тези нелеки времена. На многая лета и наздраве, Майче!

Скъпи наши читатели и колеги! Мнозина от вас са в течение, но други мнозина не знаят, че „лицето” на СБЖ – сайтът на нашия Съюз, се прави от три жени, три журналистки, три индивидуалности, всяка със свой специфичен профил и в професията, и в убежденията си, и в обществените си изяви, но всичките – обединени от журналистиката и етиката, които осмислят и дейността на СБЖ, и личният професионален път на всяка от нас.

Да, само три сме, но сме емблематичен и силен екип, именно защото сме съумели да се обединим в разноликостта си, да положим в основата взаимното ни уважение и ценността на демокрацията.

Нашето бойно трио, отстояващо достойнството на етичната, плуралистична и честна журналистика, е съставено от редкторите Майя Любомирска и Розалина Евдокимова плюс моя милост, Къдринка Къдринова, отговорен редактор на сайта на СБЖ (което значи само, че работя наравно с колежките, просто официалната отговорност се води на мой гръб).

Щастлива съм, че работя с такъв малък, но достоен, високо професионален и сплотен екип, за какъвто доста редакции могат само да мечтаят.

И искам специално да изтъкна сега приноса на нашата обичана колежка Майя Любомирска, която ей така, между другото, без да вдига шум, отбеляза точно преди седмица, на 8 май, прекрасен свой юбилей, който изобщо не е за вярване, но е важен повод да я поздравим най-сърдечно и да ѝ отдадем нашата признателност за цялата ѝ човещина на първо място, за високия професионализъм във всичко, което прави, и за забележителната ѝ журналистическа етичност.

Да си ни жива и здрава и все така прекрасна, скъпа  Майче! Пропуснахме да отбележим юбилея ти на точната дата, улисани в безбройните актуални теми, които все „гони” нашата професия – и поемам пълната отговорност за този непростим пропуск! Всичко друго трябваше да почака, когато светъл човек като теб, има такъв празник!

Прости нашата улисаност с преходните дреболии и приеми нашата непреходна обич, скъпа Майче! Бъди здрава и все така вдъхновяваща в последователността ти да правиш и отстояваш честна и чиста журналистика! Продължвай светлия си и хуманен път в професията и в живота, трасиран от най-важното – незаглушимия глас на съвестта и сърцето!

На многая лета и наздрве, Майче!

 

© СБЖ