Навръх Деня на поезията Асен Масларски изнесе рецитал в Клуб "Журналист" на СБЖ

  • 22.03.2023
  • СБЖ
Асен Масларски по време на рецитала си в Клуб "Журналист" на СБЖ

На 21 март - Световния ден на поезията, популярният и обичан бард Асен Масларски зарадва препълнилата Клуб "Журналист" публика с букет от свои съвсем нови и вече набрали популярност песни.

Композирани от Асен Масларски, песните бяха по вълнуващи стихове на талантливи поети като Валери Станков, Александър Белчев, Атнас Капралов, Маргарита Петкова, Милена Лилова, Божана Апостолова, Димитър Христов, Цветан Начев, Божидар Томов, Венета Вълева, Таня Топалова и други. Част от тези песни са сътворени от композитора по проект на Националния фонд "Култура" (НФК).

В артистичната атмосфера на Клуб "Журналист" с управител друг известен бард и журналист - Ивайло Диманов, изпълненията на Асен Масларски подариха наслада и радост на многобройната публика, жадна за хубава поезия, вдъхновена музика и сърцато пеене.

Освен на музикалното поприще, Асен Масларски от години вече се утвърди и на журналистическото. Той е един от двамата водещи на емблематичното предаване по БНР "И ловец съм, и рибар съм", което заедно с колегата му Росен Мирчев изпълват както с интересни събеседници, така и с много чувство за хумор.

 

© СБЖ