„БНТ Представя“ акад. Пламен Карталов с портретния филм „Моята съдба е операта“

  • 06.02.2023
  • БНТ

В документалната поредица „БНТ Представя“ обществената телевизия отвежда зрителите зад кулисите на Софийската опера и балет на 8 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 с филма „Моята съдба е операта, посветен на акад. Пламен Карталов – дългогодишен директор на Софийската опера и балет, оперен режисьор и педагог.

В своя 50-годишен творчески път академик Пламен Карталов не спира да вдъхновява с неизчерпаемата си любов към операта и с отдадеността към изкуството, на което е посветил живота си. Във филма „Моята съдба е операта“ – с режисьор Димитър Шарков и оператор Пламен Герасимов – зрителите на Българската национална телевизия ще надникнат зад кулисите на Софийската опера и балет, където сред феерия от мащабни декори, красиви костюми и ярък грим са създадени завладяващи спектакли, които се играят с години.  

Как се управлява културна институция като Софийската опера и балет, по какъв начин се развива и образова публиката през годините и как се покоряват световните сцени – гледайте филма „Моята съдба е операта“ от поредицата „БНТ Представя“ тази сряда от 21:00 ч. по БНТ 1.