Издателство „Бурда“ реорганизира управлението си в екип от трима души

  • 01.12.2022
  • newsroom.de
Управителното трио на Издателство „Бурда“: Мануела Камп-Вирц (вляво), новото попълнение Оливер Екерт и Елизабет Варн

„Хуберт Бурда медия“ реорганизира управлението на германския си издателски сегмент от 1 декември и създаде екип от трима души на върха, пише newsroom.de. В началото на ноември управляващият директор и главен издател Кей Лабински обяви, че напуска компанията.

Медийната група, базирана в Офенбург и Мюнхен, обяви че в изпълнителния екип остават Мануела Камп-Вирц (която досега отговаряше за новините на "Бунте", "Фокус" и "Eл", а в бъдеще също ще поеме и маркетинг, комуникация на марката и движещи се изображения и аудио) и Елизабет Варн (главен финансов директор и главен оперативен директор, отговаряща за рзделите "За жени", "Развлечения" и "Деца"), сочи newsroom.de.

Ново попълнение е Оливер Екерт, който вече работи за групата като ръководител на дигиталния издател Burda Forward (focus.de, bunte.de, chip.de). Освен това той управлява разделите "Храна", "Градина" и "Живот", както и "Здравеопазване" в управлението на издателството, и контролира цифровите модели на приходи. В борда на „Бурда“ Филип Велте все още отговаря за издателската дейност.

Издателство „Бурда“, което разполага с около 150 печатни и дигитални медийни продукта на германския пазар, и Burda Forward ще продължат да работят като независими компании.

През 2021 г. групата обедини немския си бизнес в ново издателско звено, наречено Издателство „Бурда“. Оттогава имаше няколко промени в персонала на върха. Това лято стана известно, че и мениджърът Буркхард Грасман, който отговаряше и за маркетинга, също напуска ръководството.