Асоциацията на унгарските спортни журналисти получи наградата "Параолимпийски пламък"

  • 03.10.2022
  • aipsmedia.com
Гьорги Шьолоси (в средата), президент на АУСЖ, получи наградата от Адам Шмит (вляво), държавен секретар, отговарящ за спорта, и Ласло Сабо (вдясно), президент на Унгарския параолимпийски комитет

Отличието е връчено покрай честването на четвъртвековната годишнина на Унгарския параолимпийски комитет.

Асоциацията на унгарските спортни журналисти (АУСЖ) беше удостоена от Унгарския параолимпийски комитет (УПК) с наградата „Параолимпийски пламък“, съобщава aipsmedia.com. Това е признание за техния непоколебим ангажимент за насърчаване на многообразието и приобщаването чрез своите дейности.

Гьорги Шьолоси, президентът на АУСЖ, получи наградата от Адам Шмит, държавен секретар, отговарящ за спорта, и Ласло Сабо, президент на УПК, по повод честването на 25-ата годишнина на УПК, проведено на 13 септември.

АУСЖ беше приветствана за постоянното признаване на най-добрите параатлети на своята годишна гала M4 Sport - Спортист на годината, и редовното отразявяне на параспортовете, като по този начин спомага за увеличаване на видимостта на спортистите с увреждания.

Шьолоси, който е и главен редактор на Nemzeti Sport и собственик на Sportrádió, каза: „От името на АУСЖ бих искал да ви благодаря за признанието и да ви пожелая късмет и страхотни спортниизживявания. Както всички сме научили от президента Ласло Сабо през годините, „да си инвалид не означава да си губещ“.

Жужа Ксисщу, вицепрезидент на АУСЖ и член на изпълнителния комитет на Международната асоциация на спортната преса (АИПС), има значителна роля в гарантирането, че параатлетите не само са включени в програмата на годишната гала на Асоциацията, но също така получават същото признание като техните здрави двойници.

Ксисщу, която работи в тясно сътрудничество с хора, които са получили трансплантирани органи като посланик на Унгарската федерация по трансплантация на органи, каза, че нейна мисия от 15 години е да насърчава приобщаването както като лидер, така и като журналист, защото „спортът е за всички“ .

Свят