Връчиха тържествено дипломите от катедрата "Медии и обществени комуникации" в УНСС

  • 30.09.2022
  • БТА
Снимка: БТА

Дипломите на бакалаврите от специалностите "Медии и журналистика" и "Медия икономика" към катедрата "Медии и обществени комуникации" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) бяха връчени на официална церемония в аула "Максима" на УНСС.

Днес изпращаме 15-ия випуск на бакалаври по "Медии и журналистика" и шестия випуск на бакалаври по "Медия икономика", както и нашите магистри по "Връзки с обществеността", каза на церемонията доц. д-р Стела Ангова - ръководител на катедрата "Медии и обществени комуникации" в УНСС.

Тя се обърна към дипломантите с думите, че получават официалното доказателство, че "са изминали своя академичен път в катедрата с най-високата акредитационна оценка в цялата страна в областта на обществените комуникации".

Доц. Стела Ангова пожела на завършилите бакалаври и магистри в катедрата никога да не престават да учат, за да поддържат високи стандарти в журналистиката и работят за обществения интерес,  както и да отстояват истината и свободата. "Правете качествена журналистика, морална и въздействаща. Не губете никога любопитството си към света, не се отказвайте от стремежите си за професионализъм, щастие, независимост и любов", отправи призив към дипломантите ръководителят на катедрата "Медии и обществени комуникации".

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров поздрави всички завършили с тяхното успешно дипломиране, както и техните преподаватели с това, което са направили за тях. Той отбеляза, че медиите, в които ще работят завършилите тези специалности в УНСС, винаги имат голяма сила в обществото. "Виждам, че в телевизиите работят хора, които са завършили нашия университет и нашата медийна специалност, има и такива, които работят и в пресата", каза ректорът. 

Проф. Димитров разказа, че първата му дописка е била в трети курс, като студент, във вестник "Икономист" на УНСС. Той пожела на дипломантите "успех и светло бъдеще в професионалните им занимания",пише още БТА.

Видеобръщение към бакалаврите и магистрите отправи проф. Любомир Стойков, който също им пожела успех в професията.

 

м.л.