Журналист спаси Виктор Орбан от потъване в Хърватия

  • 09.08.2022
  • БТА/Hungarytoday
Спасителят на Виктор Орбан - хърватският журналист Борис Въркич, и спасенят унгарски премиер. Снимка: hungarytoday.hu

Унгарският министър-председател Виктор Орбан, който обикновено прекарва летния си отпуск на хърватското крайбрежие, едва не е потънал с надуваема лодка, но бил спасен от местен журналист, съобщиха хърватски медии, цитирани от БТА.

Инцидентът с Орбан станал през уикенда в залив на остров Вис край далматинското крайбрежие. Според намесилия се журналист лодката, в която се намирали Виктор Орбан, съпругата му и телохранителят му, губела въздух и имало опасност да потъне, съобщава агенция Аджерпрес, като се позовава на ДПА.

Надуваемата му лодка се спука, затова извадихме него, съпругата му и телохранителя му на брега, разказва журналистът Борис Въркич пред вестник „Слободна Далмация“, за който е работил преди време. Изданието е публикувало и снимка, на която Въркич е заедно с Виктор Орбан в лодката на журналиста, пише БТА.

Въпреки инцидента, унгарският премиер запазил доброто си настроение и след това отишъл да вечеря в рибен ресторант, разказва хърватският журналист, който му препоръчал съответното заведение, допълва сайтът Hungarytoday.

По думите на журналиста работещите в ресторанта нямали представа кой е престижният гост и разбрали едва след като Виктор Орбан си тръгнал. Снимка с част от персонала, публикувана в социалните медии, обаче е запаметила любопитната случка.

Свят