Софийската опера и балет ще гостува на сцената на Античния театър в Пловдив

  • 20.07.2022
  • Софийска опера
  • Ивета Балевска
Сцена от "Хиляда и една нощ"

На 6 и 7 август мюзикълът „МAMMA MIA”, на 15 август операта „Кармен” от Жорж Бизе и на 16 август балетът „Хиляда и една нощ” от Фикрет Амиров ще бъдат представени на сцената на Античния театър в Пловдив.

Хитовият мюзикъл „МAMMA MIA"

След представянето си на световните сцени пред повече от 60 милиона зрители, „МAMMA MIA” ще зарадва и публиката на Античния театър в Пловдив. Тя ще има възможността да се докосне до един от най-търсените мюзикъли, спечелил симпатиите и уважението на меломаните. Това ще се случи,  благодарение на екипа на Софийската опера и балет и на режисьора Пламен Карталов.

„МAMMA MIA” е история за стремежа на Софи, решена да направи сватбения си ден незабравим и да намери баща си, когото не познава. В опит да го открие, за да я отведе до олтара, както повелява сватбената традиция, Софи кани на гръцкия остров трима мъже от миналото на майка си Дона и очаква да научи кой от тях е баща ѝ. В ролята на Софи - Весела Делчева, а в ролята на Сам - един от вероятните бащи на Софи -  ще видим  Кирил Иванов.

Неповторимата „Кармен“ от Жорж Бизе

На 15 август Софийската опера и балет ще представи на сцената на  Античния театър в Пловдив „Кармен“ от Бизе, с която първият ни оперен театър спечели овациите на публиката при последното си турне в Япония. В ролята на Кармен ще видим Виолета Радомирска, режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов.

Приказният балет „Хиляда и една нощ“

В тази впечатляваща балетна постановка публиката ще има възможността да се наслади на  приказната история за Шехерезада, която с мъдростта и красотата си успява да стопли леденото сърце на суровия султан Шахриар. Приказки в приказката, разказани по един вълнуващ и красив начин с виртуозната хореография на Елдар Алиев и пленителната музика на Фикрет Амиров.

Световноизвестният балетист, хореограф и педагог Елдар Алиев е поставял „Хиляда и една нощ“ в САЩ и Европа. Публиката ще има възможност да види едно истинско балетно бижу, което блести със своята ориенталска екзотика и ще остави без дъх дори най-претенциозния зрител.