Адаптация за деца на „Вълшебната флейта” открива „Опера в парка” на 25 юни

  • 10.06.2022
  • Софийска опера
  • Ивета Балевска

За 13-та година фестивалът „Опера в парка”, провеждан в парка на Военната академия „Г. С. Раковски”, ще зарадва най-младата публика на Софийската опера и балет

Фестивалът е част от културния календар на Столична община за 2022 г. и е под патронажа на кмета на София. По този начин и през настоящата година Софийската опера продължава своята мисия за приобщаване на най-младата публика към света на изкуството, коментират от операта.  
„С голямо въодушевление младите артисти играят за децата през цялото лято. Незабравими остават срещите с любимите приказни герои Червената шапчица, Мечо Пух, Трите прасенца, Вълка, Папагено и Папагена и много други”, каза пред журналисти директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов.  

Разнообразният афиш от детски опери и концерти за бебоци дава възможност на децата и техните родители да възприемат по нов, креативен, нетрадиционен и модерен начин сценичните послания. Прецизното програмиране на фестивалния афиш демонстрира вкус и разнообразие на спектаклите, в които се изявяват виртуозни певци и инструменталисти.

„В афиша са включени представления, които дават възможност за непосредствен контакт с децата и в естествената среда на парка те имат различно преживяване”, добави още акад. Карталов.

Фестивалът ще стартира на  25 юни в парка на Военната академия „Г. С. Раковски" с адаптацията за деца на операта „Вълшебната флейта" от Волфганг Амадеус Моцарт.

В интернет-сайта на Софийската опера може да се види пълната програма на фестивала – http://operasofia.bg