Равин Менахем Марголин и Иван Гешев организират форум „Stop Hate Speech“ в София
  • 03.12.2022 11:23

Социалните медии увеличиха поляризацията и нетолерантността, като създадоха балони, в които онези, които мразят другите, могат да намерят обща цел. Това каза в интервю за БТА равин Менахем Марголин - председател и основател на Европейската еврейска асоциация. Той и главният прокурор Иван Гешев са организатори на Международна конференция на тема „Stop Hate Speech“, която ще се проведе на 5 и 6 декември в София.

Чичко Величко от КС на СБЖ днес закръгля 85 г. На многая лета!
  • 02.12.2022 17:08

Известният журналист, филмов критик, сценарист, писател и член на Контролния съвет на СБЖ Величко Хинов е рожденик - на 2 декември навършва 85 години. Да ни е жив и здрав! СБЖ го поздравява и му пожелава здраве и творческо дълголетие!

СЕМ организира Кръгла маса по проблемите с хазарта
  • 02.12.2022 16:32

Съветът за електронни медии (СЕМ) организира на 13 декември голяма Кръгла маса по проблемите, свързани с хазарта и медийната регулация. Наш дълг е да алармираме за размера и пораженията от бедствието, и като граждани, и като родители, защото пропагандата на лесните пари взема пандемични размери. Това съобщи за сайта на Съюза на българските журналисти (СБЖ) председателят на медийния регулатор Соня Момчилова.

Столичният район „Слатина” с проект срещу дезинформацията в социалните медии
  • 02.12.2022 11:21

Столичният район „Слатина” стартира проект срещу дезинформацията в социалните медии. Той  е част от кампанията „Помисли, преди да натиснеш Send”.

Нова тв и Диана Янкулова от БНР с награди от БТПП
  • 02.12.2022 10:30

На тържествена церемония в столицата бяха връчени 29-ите годишни награди за постижения в икономиката.  В категория "Медии" плакет и грамота получи Нова телевизия, а в категория "Журналист" бе отличена Диана Янкулова от БНР. Наградите връчи председателят на Българската търговко-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Връчиха наградите на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците”
  • 30.11.2022 17:03

Свободата на словото и редакционната независимост на медийната среда са основна предпоставка за напредъка на всяка демократична общност. Това заяви в Благоевград посланикът на Ирландия у нас, Н. Пр. Мартина Фийни.

До утре е срокът за номинации в конкурса на СИЖБ "Светове и цветове" - 2022
  • 30.11.2022 16:28

Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) напомня, че на 1 декември изтича срокът за номинации в десетото юбилейно издание на ежегодно организирания от СИЖБ журналистически конкурс "Светове и цветове".

Отиде си работилата в БНР и като пресаташе на МВР Маруся Тошкова
  • 29.11.2022 20:36

Дъщерята на Марусия Тошкова – Борислава, съобщи във Фейсбук, че майка ѝ е починала на 28 ноември. Съобщението бе разпространено и от Алеста Драганова.

Връчват награди в памет на убитата ирландска журналистка Вероника Герин
  • 29.11.2022 16:48

За петнадесети път в Благоевград ще бъдат връчени отличията на журналисти и общественици в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“, който се провежда в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. 

Минеков в Брюксел: Нужни са общи действия на ЕС за укрепване свободата на медиите
  • 29.11.2022 16:34

Министърът на културата проф. Велислав Минеков взе участие в редовното заседание на Съвета на ЕС във формат „Образование, младеж, култура и спорт“ в Брюксел. Основни теми на заседанието бяха работният план за културата 2023-2026 г., подкрепата за опазването на културното наследство в Украйна и докладът относно създаването на законодателен акт за свободата на медиите. В заседанието взе участие и министърът на културата на Украйна Александър Ткаченко.