Мариана Векилска: Съдим другите строго, а не поглеждаме към себе си

  • 25.07.2021
  • Жената днес
Мариана Векилска. Снимка: БНТ

Телевизионната водеща Мариана Векилска вече над 20 години е част от различни телевизионни предавания. Векилска споделя, че е намерила нов смисъл в работата си. Признава и, че именно предаването на БНТ „България в 60 минути“, на което в момента е водеща, я е върнало към телевизията.

„Предаването „България в 60 минути“ ме върна към телевизията. Намерих нов смисъл в работата си - изживявам възраждане.“, споделя водещата Мариана Векилска в интервю за сп. „Жената днес“.

Тя разказва за стремежите, които имат с екипа ѝ да показват важното в предаването си. Признава, че с „България в 60 минути“ се потапя в живото, туптящо сърце на страната ни, а екипите отразяват събитията от регионите не заради убийства, катастрофа или посещения на важни личности, а защото правят репортажи за проблемите на хората, като показват местни традиции, обичаи, ежедневие, празници. „Търсим красивото, доброто, градивното - онова, което ни прави хора и ни кара да цъкаме с език от удивление и възхищение, а не от потрес и ужас“, категорична е Мариана Векилска.

В своето интервю водещата разказва за мястото на градивното в днешно време, за това какво пропускаме в забързаното си ежедневие. Мариана Векилска споделя как е решила да стане учител по йога, как се е чувствала по време на карантината и как ѝ се отразява стоенето у дома, какви изводи е извадила за себе си и заобикалящия свят, използвала ли е това време за размисъл, пренаредила ли е личната си матрица и как се е адаптирала към уроците на пандемията.

 

 

м.л.

Публикации на колеги