Столична община чака номинации за Наградите за постижения в културата

  • 17.06.2021
  • БТА

Дирекция "Култура" на Столичната община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2021 г., съобщават от пресцентъра на общината. Наградите се връчват в Деня на София - 17 септември.

Предложенията се приемат до 16 юли в областите литература, театър, музика, визуално-пластични изкуства, художествена фотография, кино, архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда, критика и журналистика в областта на културата, танцово изкуство, фолклорни сценични изкуства, съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2020 г. - 1 юли 2021 г.

Документи се приемат само по електронен път на https://kultura.sofia.bg/awards/.

Предложението следва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до 2 страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив. ,

Статутът за наградите е публикуван на www.artsofia.bg, в раздел "арт конкурси", информират от общината.


 

Публикации на колеги