Журналистът от PRO.BG Емил Кацаров: Как ме похити Цар Киро

20.08.2010 /19:58 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:

Онзи ден бях “отвлечен” от Кирил Рашков. Или по-скоро бях настойчиво задържан в автомобила му, докато той се добере до касетата в моята видеокамера, разказва Емил Кацаров от PRO.BG, цитиран в е-вестник:

Уви, касетата беше празна. Но гузната съвест на ромския Дон Корлеоне изигра обичайния сценарий през последните 20 години: той реши да покаже „царския” си произход с евтин шантаж и креслива надменност.

В крайна сметка, кой бях аз?!  Един никому ненужен репортер, който може спокойно да бъде обесен на крайпътно дърво. Жалко, че не сме в Иран!

Алкохолният бос Кирил Рашков - Цар Киро
Алкохолният бос Кирил Рашков - Цар Киро
Почти съм убеден, че Кирил Рашков не чете вестници. Но винаги има услужливи адвокати, които го осведомяват за публичния му имидж. Искам да им кажа, че аз не мразя техния клиент.

Той е “цар”, колкото аз съм “император”

Г-н Кирил Рашков (в кадър) си позволи да отнеме свободната ми воля. Каза ми: “Ти няма да излезеш от този автомобил, извади касетата! Чуваш ли?!” Кресна ми в лицето, сякаш съм негов слуга, който е длъжен да му работи безплатно ангария всеки втори ден от седмицата.

Някои приятели казват съчувствено: “Не е трябвало да се качваш в колата му”. Е, какво можех да направя, когато тъмната S-класа беше спряна диагонално на платното, а в далечината се виждаха бабаитите на “Царя”.

А и все се надявах, че при цялата му арогантност, той няма да посмее да ме заплашва. Все пак сме 2010 г., а не 1995-а… Всъщност не мога да се сърдя на Кирил Рашков.

Той си е такъв. Това е животът му, който, повярвайте ми, е по-лош от Дантевия ад. Но г-н Рашков знае, че колкото и журналисти да напсува, на него все ще му се разминава.

В крайна сметка за 20 години нито един прокурор не набра смелост да го попита откъде са парите му за грозните псевдобарокови палати и S-класите с кожена тапицерия.

Ако ме питате как ще завърши всичко, мога да ви кажа: НИКАК. И затова са виновни двама униформени служители, на чиято съвест ще лежи поредният провал на вътрешния министър г-н Цветанов, когото иначе много уважавам.

Да поясня… След като г-н Рашков взе “компрометиращата” касета, той великодушно ме пусна да изляза от автомобила му. И добави: “Сега ще дойдеш вкъщи да се разберем”. Точно в този момент се появи патрулка с двама полицаи.

Те не се опитаха да разберат. Те знаеха. Нямаха нужда от моите обяснения. Просто ми казаха: “Ела сам до дома на цар Киро. Карай след нас”. Двамата униформени щяха да ме разпитат в тронната зала на цар Киро.

Явно домът му изпълнява функцията на местен полицейски участък или прокуратура.

Срам за ш… та ни дъжава, г-н Цветанов! Полицаите да водят репортер в дома на местен алкохолен бос, за да му се обясняват за неудобството, причинено му от журналиста. Затова не е никак чудно онова, което последва.

Назад към репортаж на “Стандарт”: 

http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=8982
 

 

Сподели в
 

Навръх Деня на независимостта на България 22 септември юбилеен рожден ден празнува един от легендарните ни спортни журналисти.

22.09.2020/18:40

В Хасково излезе третият брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро”. Изданието на Гражданското сдружение „Родопско утро” дава трибуна на млади и утвърдени поети и писатели от Източните Родопи.

21.09.2020/12:03

Не закъсня и отговорът на европейски медии на обвиненията на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че пускат платени материали срещу България.

19.09.2020/22:01

Публикацията на frognews.bg прави обзор на серия статии в германското списание "Щпигел" от последните години, разкриващи нелицеприятни ракусри от българската управленска панорама.

19.09.2020/08:28

Решението на Комисията за защита на конкуренцията, позволяващо нa "Hoвa Бpoyдĸacтинг Гpyп" дa купи тeлeвизиoнния ĸaнaл "Kaнaл 3" и още четири радиостанции и две музикални телевизии, е с дата 17 септември.

18.09.2020/20:59

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

Вторият ден от Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ продължи с избор на Управителен съвет, Контролен съвет, председател на КС и Комисия по етика на Съюза. Необходимите 50% плюс 1 гласа събраха само част от кандидатите. За попълване на позициите, за които все още няма избрани титуляри, ще бъде свикано допълнително заседание на Общото отчетно-изборно събрание

21.09.2020 /08:32

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки