СБЖ обяви Елина Кюркчиева от "Посоки" за млад журналист на 2009 г.

21.12.2009 /12:03 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:

С решение на СБЖ–Плевен носител на наградата за млад журналист за 2009 г. стана Елина Кюркчиева – редактор в „Посоки”, съобщи регионалният posoki . com . Ели спечели приза не само с материалите, подготвяни през изминалите месеци.

Тя е наградена и заради факта, че е една от онези работещи майки, които успешно се справят и с напрегнатото журналистическо ежедневие, и със задълженията си на майка на 2-годишната си дъщеричка Радинела.

Радвам се, че и миналата година, и сега наградата отново отива у колега от „Посоки”, защото там наистина се прави добра журналистика, каза в обръщението си председателката на СБЖ-Плевен Ралица Веселинова.

Така за втора поредна година наградата за млад журналист е в „Посоки”. Ще припомним, че миналата, освен това отличие, колегата от нашия вестник Димитър Стойков, грабна и голямата награда за журналистика „Северно ехо”.

Уверяваме ви обаче, че наградите в никакъв случай не ни опияняват, напротив – задължават да работим още по-добре и да бъдем в услуга на нашите читатели с темите и проблемите, за които пишем на страниците на вестника.

Носител на голямата награда за журналистика „Северно ехо” за 2009 г. стана колегата Малин Решовски, кореспондент на БТА в Плевен.

И на Ели, и на Малин казваме честито от сърце от целия екип на „Посоки” и е излишно да напомняме, че една такава награда върви неизбежно с почерпка.

Наградите за журналистика на СБЖ-Плевен тази година бяха раздадени по време на коледното тържество на съюза, провело се снощи в хотел „Балкан”.

Тази година за първи път от името на СБЖ бе връчена и награда за цялостен принос. Неин пръв носител стана Вера Стефанова – дългогодишен журналист, поет и човек с активна обществена дейност.

Вера получи наградата и за новата си стихосбирка „Есенни брегове”, която тя издаде за 70-ия си рожден ден.

Радвам се, че случващото се в града ни намира място в медиите. Благодаря ви за ползотворното сътрудничество през годината, като от наша страна ви обещаваме повече добри новини за Плевен през новата 2010, каза кметът Найден Зеленогорски.

Зеленогорски връчи и голямата награда за журналист на годината „Северно ехо” на колегата Малин Решовски. Последният показа, че е добър не само в писането, но притежава и ораторско майсторство, и изненада присъстващите с около 5-минутно обръщение.

Тази година наградата за най-старателен PR получи Мариана Цветкова от Връзки с обществеността на плевенската полиция.

След речите и наградите последва и празничната част на вечерта - с песни и танци. Изненада на купона тази година бе и журналистическата томбола с награди, към която се включиха и празнуващите същата вечер представители на Съюза на счетоводителите в България, клон Плевен.

Томболата бе с благотворителна цел. Притежател на най-много талони стана зам.-кметът д-р Валентин Матеев, който закупи цели... 10, но понесе с достойнство факта, че нито един от тях не бе сред печелившите.

По стечение на обстоятелствата и наградите от томболата бяха обрани от екипа на вестник „Посоки”, което показа и още нещо – и късметът не ни оставя, похвалиха се от редакцията.

----------

* Честито на отличените и спечелилите от томболата! Специални поздравления за отличната инициатива и добрата организация пращаме на колежката Ралица Веселинова! – от колегите от СБЖ в цялата страна (б.р.).


Сподели в
 

Димитър Илиев, който е Футболист номер 1 на България за 2019 г., ще изпълни отговорността, поета по-рано пред българските спортни журналисти, и ще дари футболни топки на деца.

30.05.2020/14:06

Едни от най-добрите и професионално направени списания в България спират да излизат, научи OFFNews.

29.05.2020/16:22

Водещата на „Здравей, България“ Аделина Радева се раздели с NOVA. Журналистката, с която зрителите се събуждаха през последните две години и половина, е приела покана да се завърне в екипа на Българската национална телевизия(БНТ) като ководеща на „Още от деня“.

29.05.2020/16:02

Парламентарната комисия по културата и медиите ще обсъди на днешното си заседание два проекта за промени в Закона за радиото и телевизията, внесени от депутати от „Обединени патриоти“.

28.05.2020/07:47

В своя публикация Frog News повдига въпроси за редица неясни обстоятелства около смъртта на журналиста, разследвал замърсяване на Варненското езеро и намерен удавен в него на 22 май.

25.05.2020/19:10

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Разказваме за изтъкнатия съветски кинодокументалист, извървял с камера всички фронтове на епохалната битка с хитлеризма и оставил уникални исторически кадри, влезли в съветско-американската документална киноепопея от 1978-ма „Неизвестната война/Великата Отечествена”.

09.05.2020 /14:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Тези, които са израснали със съветски филми, навярно си спомнят в лентите, посветени на Великата отечествена война, изразителния и плътен глас, който започваше съобщенията за войната с „От съветското информбюро“, или пък „Внимание! Говори Москва!“. Гласът на Юрий Левитан. Говорителят, чийто глас по време на войната чакаха да чуят от най-възрастния до най-малкия в Съветския съюз.

08.05.2020 /09:22 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Като кмет в началото на ХХ век Тодор Табаков построява най-много училища в Плевен, част от които се ползват и до ден-днешен.

24.05.2020 /13:50 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки