Начало
 
 

Плевенска поетеса представи в Русе последните си творби

19.07.2021 /10:23 | Автор : Иван Каневчев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Христина Комаревска в Русе

Христина Комаревска, плевенска поетеса и журналистка, представи в Русе своите стихосбирки „Л. като луна“ и „На един дъх“

В топлата юлска привечер на срещата дойдоха русенски творци и читалищни дейци, както и близки приятели на авторката от дунавския град. Водещ на вечерта беше Надежда Радева от Съюза на свободните писатели в Русе. Русенските любители на изящната мерена реч се потопиха в поезията на Комаревска, а след срещата получиха и автограф от нея.

„Л. като луна“ включва лирика и няколко миниатюри.За книгата авторката споделя: „Никога не измислям предварително заглавията на книгите си. Те си идват сами, някак си. Не се натрапват на всяка цена като лого, нито пък аз търся този ефект. Стихотворенията се появяват неканени, внезапно и ако не ги опитомя, заминават по пътя си като незапомнен сън. В крайна сметка те се подреждат сами и сами избират своя „пастир“, който да ги поведе“.

„На един дъх“ пък събира 77 стихотворения, родени от размисли върху вечните теми за битието, любовта, творчеството и др. Илюстрациите в стихосбирката са картини на световноизвестния испански художник Салвадор Дали. Книгата е 12-та поред в творческия път на авторката и е посветена на първородната й тригодишна внучка Емма.

Авторката получи вип читателска карта на посланик на културния институт, с която ще може да ползва дигиталните услуги на библиотеката. Комаревска е секретар на плевенското дружество на СБЖ.

Сподели в