Никола Николов от ГЕРБ: Нали не си представяте, че си плащаме да бият журналисти

06.08.2020 /18:44 | Източник: clubz.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Никола Николов

Провокатори целели конференцията на управляващата партия да се окървави, за да не се чуят думите на Борисов, заяви пиарът на ГЕРБ. Партията готвела две жалби до полицията

Пълно отрицание ГЕРБ да има нещо общо с "яките момчета", които вчера биеха и протестиращи, и журналисти демонстрира пиарът на партията, едно от действащите лица около конфликтите вчера - Никола Николов, пише clubz.bg.

Изявленията му са по повод проявена агресия срещу граждани и срещу журналистките Полина Паунова и Генка Шикерова по време на конференцията на ГЕРБ в "София Тех Парк" на 5 август т.г.

По думите на Николов виновниците за инцидентите били провокатори, пратени там с цел да окървавят така конференцията на управляващата партия, че да не се говори за казаното от лидера ѝ Бойко Борисов.

Понеже от ГЕРБ провеждали "собствено разследване", установили, че макар и да бяха вчера с маски, същите лица участвали и в антиправителствнеите демонстрации пред Министерския съвет. Отделно - партията подготвяла две жалби, които ще внесе, по думите на Николов, утре в полицията - една колективна и една от името на пиарката на земеделското министерство Ася Таскова, която вчера се оплака пред камери, че е била бита от същите хора, които посегнаха и на протестиращи срешу правителството, и на журналисти.

Кадри от въпросните посегателства имало, но от ГЕРБ сега ги били преглеждали, защото били много и нямало да ги разпространят публично на този етап.

Всичко това Николов заяви в централата на партията в интервю за бТВ, излъчвано на живо във фейсбук страницата на ГЕРБ. Снима Севделина Арнаудова, която вчера обяви, че напуска поста си като шефка на пресцентъра на правителството, за да остане в редиците на ГЕРБ и да помага за предстоящите парламентарни избори. От време на време Арнаудова се намесваше в разговора, за да допълни колегата си или да изкаже някоя лична позиция.

Защо от ГЕРБ не са подали сигнала още вчера, както направи журналистът Полина Паунова, на която същите "яки момчета" посегнаха вчера, като това бе заснето? - Отговорът на Николов бе: защото след края на мероприятието били заети с освобождаването на терена и изпращането на гостите на конференцията.

Както се вижда на снимките и кадрите от събитията вчера, Николов лично предава в ръцете на яките момчета младежа, който скандидаше около сцената докато Борисов държеше реч. Този младеж бе бит от същите тези момчета. Ето какво разказа пиарът на ГЕРБ за случилото се, според него, но поантата е тази - не знаел в чии ръце предава протестиращият, мислел че е на охраната.

Николов бил пред сцената и се занимавал с организацията на медийното излъчване, когато младежът (Нестор Арсенов) започнал да скандира. След като в продължение на около 30 секунди никой не се намесил, Николов му направил забележка. Даже не еднократно. "Хванах го под ръката. Човекът се се дърпаше, очакваше очевидно да го изведем. Нашата цел беше да го изведем извън периметъра на нашето събитие", заяви Николов. И следва:

"Когато отивам натам и водя човека, един човек дойде насам и аз го пускам и се връщам.

Защо го водя там? Защото по предварителната уговорка там трябваше да има охранители на "Боду" СОД". 

Този момент от разказа на Николов е любопитен заради това, защото от охранителната фирма твърдят, че техните охранители трябва да са били с жълти жилетки. И в действителност такива в периметъра имаше. Но пък те не се намесиха по никакъв начин не само в този побой, но и в още един, който се случи на същото място и по същото време.

Отделно, човекът на когото Николов предаде скандиращият младеж, е а) с бадж "ГЕРБ" и б) в компанията на "момчето в черно", което по-рано нападна Паунова, а после участва и в боя около сцената.

"Мога да се закълна, че не го познавам. Това нещо се случва за някакви секунди", заяви Николов.

Как може да имат лепенка "ГЕРБ" яките момчета ли? Ето така:

Сутринта имаше млади здрави момчета, една група от около 30 човека тръгва и пресича бариерата. Съборили са масата и палатката на ГЕРБ. Там са били баджовете. "Допускам че са взели баджовете" - даде своето обяснение Николов.

Факт, сутринта наистина имаше малолетни, представящи се за фенове на Борисов, които обаче така и не бяха възпрени да влязат на събитието.

"Нали не си представяте, че си плащаме да бият журналисти и наши хора!", обобщи Николов.

И посочи в заключение:

"Не допускам грешки в организацията на събитието. Целта беше събитието да бъде провокирано, да има агресия, да има бой, да има кръв, за да може да не се говори за речта на г-н Борисов.

Целта на цялото активно мероприятие беше да стане бой, конференция да няма, а да има бити хора, окървавени глави."

Самият факт, че насред близо 30 дни антиправителствни протести от ГЕРБ решават да свикат такова мащабно мероприятие в София, Николов отрече да е провокация. "Но какво очаквате - най-голямата партия (...), да се затворим, да си мълчи, да избягаме, да се скрием. Провокаторите целят на всяка цена навсякъде да компрометират ГЕРБ".

Свързани:

Потърпевшите журналистки: Биячите на конференцията на ГЕРБ бяха като у дома си

Дата: 06.08.2020

Сподели в
 

Най-старият и най-дълго излизалият плевенски вестник „Посоки” (бивш „Септемвийска победа”) празнува своята 75-годишнина.

26.09.2020/16:26

Журналисти внесоха втора петиция до шефката на НС Цвета Караянчева с искане за връщане на достъп на репортерите до кулоарите в парламента и депутатите. 246 са подписалите тези искания, които ще бъдат внесени също в Министерския съвет и в президенството. Парламентарните репортери са недоволни от условията на работа в партийния дом, където се преместиха депутатите от началото на септември.

25.09.2020/12:03

В момента държавата се управлява от врат, който говори на кормилото на джипка. И тази лудост се дължи на контролираните медии. Борисов се качва на джипката, качва се на хеликоптер, снима се сам – неговата пиарка, наричана „Севда ти-ви” – раздава кадрите на медиите и ги пуска във Фейсбук. И всички телевизии ги разпространяват в новините, да облъчат народа със словото на говорещия врат… Това коментира в e-vestnik.bg авторът Иван Бакалов.

24.09.2020/16:59

Премиерата на книгата на доц. д-р Милена Миланова „Лилия Райчева. Биобиблиография” ще се състои на 28 септември 2020 г. от 17 ч. в Университетската ботаническа градина, ул. „Московска” № 49.

24.09.2020/10:33

Навръх Деня на независимостта на България 22 септември юбилеен рожден ден празнува един от легендарните ни спортни журналисти.

22.09.2020/18:40

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

Вторият ден от Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ продължи с избор на Управителен съвет, Контролен съвет, председател на КС и Комисия по етика на Съюза. Необходимите 50% плюс 1 гласа събраха само част от кандидатите. За попълване на позициите, за които все още няма избрани титуляри, ще бъде свикано допълнително заседание на Общото отчетно-изборно събрание

21.09.2020 /08:32

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки