Антон Хекимян разказва за първите си стъпки в bTV

05.06.2020 /14:05 | Източник: dir.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Антон Хекимян твърди, че не можел да бъде изморен

Популярният водещ на един от най-гледаните сутрешни блокове у нас Антон Хекимян започва в телевизията като стажант преди 16 години, още когато е първи курс "Журналистика".

В един горещ летен ден през 2004 г. той пристига в bTV и получава шанс да помага на блока, най-вече заради безкрайната честност, с която отговаря на въпроса "Ти какво можеш да правиш?" - "Ми, нищо!".

Това сподели самият той по повод 20-я рожден ден на телевизията. Бързо показва репортерски талант и усет към историята и най-въздействащия разказ, припомня dir.bg: .

Но в началото Хекимян дори не иска да озвучава сам материалите си. С усмивка признава:

"Не съм можел, а и не съм искал да ги озвучавам, защото за мен всичко, което се случва в телевизията, е изключително отговорно, а аз все пак идвам от Стара Загора, където мивките са "мийки" и т.н..... Диалектът се усеща, което винаги е повод за подигравка, когато си на софийска територия. Макар че тогава всички софиянци говореха по много различен за мен начин: "ходѝх", "правѝх", спомня си водещият и добавя:

"Сега се пречупих, всъщност, като ходя в командировка в някое населено място, започвам да говоря като хората там, защото слухът ми е по-музикален. Но тогава, за мен, думата "година" си беше "годжина". Слушах се, записвах се упорито, за да мога да разбера всъщност какъв е проблемът. Разбрах го и го отстраних. Но сега, когато поискам, влизам в който и да е диалектен регион на страната", казва той.

"Не си ли изморен?" е въпросът, който може да изкара Антон извън релси.

"Аз не мога да бъда изморен и по принцип не съм. Просто обичам това, което правя, и съм отговорен към него. Когато, например, имам извънреден ефир, винаги съм най-ентусиазираният и въодушевеният. Година без избори за мен е пропусната година - няма да има извънредни изнесени студиа или пътуване в страната, или дебати", казва той.

Когато става въпрос за извънредно предаване и някои могат да кажат "Ей, сега, това тук е допълнителен ресурс, енергия...", Хекимян казва: "Страхотно, супер, колко часа ще е ефирът, защо само 2, а не 3 или 5" и целият нюзрум на bTV много се забавлява с това.


 

Сподели в
 

Стотина приятели и близки на известната журналистка, общественик, деятел на културата и театровед Пенка Калинкова дойдоха на поклонението пред тленните й останки в църквата на Централните гробища в Пловдив.

06.07.2020/18:36

Италианският културен институт в София, съвместно с агенция БулФото и със съдействието на Община Русе, организира фотографска изложба, озаглавена „Копнеж по Италия".

06.07.2020/14:01

Британският премиер Борис Джонсън каза, че правителството ще въведе предавани по телевизията медийни брифинги, подобни на тези на Белия дом, променяйки традиционната система на политически комуникации, предаде АП.

05.07.2020/14:37

Радиоантената в с. Вакарел, част от едноименната радиопредавателна станция (РПС), заема 9-о място в класацията за най-високите сгради и съоръжения в България.

04.07.2020/14:18

Досъдебното производство за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, приключва в края на юли, съобщи “Труд”, като се позова на източници, близки до разследването.

03.07.2020/15:25

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

У нас вече започнаха честванията на юбилея на безсмъртния патриарх на българската литература и българския дух Иван Вазов. Той е роден на 27 юни по стар стил или 9 юли по нов стил през 1850 г. Периодът между тези две дати е изпълнен със събития, посветени на творчеството и заветите му. Нека си припомним, че освен велик поет и писател, Вазов е бил и ярък публицист. Предлагаме тук три негови статии, които и днес вълнуват.

29.06.2020 /17:45 | Източник: СБЖ

Адам Рапопорт беше главен редактор на американското списание Bon Appétit. После се появи една стара снимка, придружена от обвинения за дискриминация в редакцията. Това издание обаче не е единственото, което се освободи от шефа си от старата гвардия. Германският в. “Ди Велт” представя седем случая.

27.06.2020 /16:58 | Автор: “Ди Велт” | Източник: "Гласове"

Ако трябва с няколко думи да се каже кой е Валентин Хаджийски, то те са: дълбоко аналитичен и точен коментатор. Неговите актуални анализи и коментари по болните теми у нас и по света впечатляват силно читателите на „Гласове“ и други български медии. Валентин Хаджийски се съгласи да бъде гост на сайта на СБЖ и нашият виртуален разговор е по болезнени и важни теми, отнасящи се за събития у нас и в САЩ, където той и семейството му вече четвърт век живеят в Голямата ябълка.

23.06.2020 /08:00 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В. „Известия” публикува подборка от малко известни снимки от 22 юни 1941 г. – деня, в който нацистка Германия напада Съветския съюз. Фотообективът е хванал различни ракурси от граничното време между мира и войната.

22.06.2020 /19:22 | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

"Кому какво можем да кажем по случай кризата и инфлуенцата"- така са озаглавени шеговити съвети, публикувани в хасковския в. "Утринна поща" през 1931 г.

01.07.2020 /13:47 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

През 2020 г. с разнообразни инициативи в градове като Добрич, Силистра, Тутракан, Балчик и др. ще бъде отбелязана 80-ата година от възвръщането на Южна Добруджа към майката родина България през 1940 г. след Крайовския мирен договор от 7 септември с.г.

25.06.2020 /19:01 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Снeжана Тодорова, председател на УС на СБЖ: „Много е трудно на фона на всеобщата подмяна, в която сме принудени да съществуваме в България, да се води обсъждане, разумен разговор, камо ли пък спор за достоверността в интерпретацията на реалността и фактите, които ни се поднасят на различни нива и от различни теоретично предназначени за информиране или дори за разследване субекти и институции.”

03.07.2020 /09:11

15 международни журналистически организации призовават държавите членки на ЕС да предвидят в многогодишната финансова рамка на Съюза средства за защита на свободата на печата, за възстановяване и развитие на медийния сектор, за подпомагане на независимата журналистика и на дейността на журналистическите организации.

10.06.2020 /07:55

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

 Мнения

На 21 юни се навършват 100 години от рождението на големия български публицист Веселин Йосифов, дългогодишен главен редактор на в. „Антени”, председател на СБЖ от 1976 до 1986 г.

19.06.2020 /15:44 | Автор: Георги Чаталбашев | Източник: СБЖ

Словото винаги е свободно, когато го изповядва свободен човек. Несвободният също може, ако иска, да говори свободно, но цената на тази свобода се заплаща скъпо от него с жестоки мъчения, болка, лишения, низвергване, размазване, изгаряне, раздуване, съсипване и още редица специфични за силните на деня, както и за мощните на нощта, термини.

16.06.2020 /18:36 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 10 гости

Бързи връзки