Начало
 
 

Боб Питман: Радиото в XXI век завоюва нови позиции

22.05.2020 /18:51 | Източник: bloombergtv.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Боб Питман преобразява радио- в аудио-компания

Рекламите паднаха, но потребителите са вероятно повече ангажирани с радиото отколкото някога са били, споделя Боб Питман, директор на iHeartMedia Inc:

Те идват при нас във време на криза, защото ние им предлагаме компания. И прекарват време с нас, даваме им информация. Грижим се да са спокойни, правим им компания, казва интервюираният, цитиран от bloombergtv.bg:.

А слушагелите ни намират. Преди 10 години стартирахме идеята да бъдем там, където са нашите слушатели с продуктите и услугите, които очакват.  

Така че сега сме на 250 платформи, освен на средни и ултракъси вълни и сега ни откриват хората, докато са си в къщи – на смарт телевизори, смарт говорители, конзоли за игри, Року и др.

А за нас това отваря един цял нов свят на контактуване с потребителите, както и задълбочаване на взаимоотношенията ни с тях.

Огледахме всичко, което правим, и си казахме: добре, потребителите се променят, нужни са им различни неща от нас. Трябва да се отзовем. Така че от страна на събитията, вместо да пускаме физически събития, си казахме, че ще правим виртуални събития.

Най-големият експеримент беше с Fox 

Направихме концерт от дневната за американския Fox. И опитахме да видим дали ще се получи да снимаме хората в домовете им с iPhone и домакин на това да бъде Елтън Джон. Оказа се че е голям хит по телевизията и вероятно по-важното е, че събра 15 млн. долара за „Да нахраним Америка“.  Така че то ни даде представа за тези неща. 

Продължихме с „Първия отговорил“ в петъците, заедно с At&T, направихме и Концерти от дневната на State Farm в сряда вечер. Правим подкаст и радио с речи за дипломиране за випуск 2020 г. 

Организирахме виртуален абитуриентски бал за децата, които няма да имат такъв. Получихме широк отзвук и смятам, че това представляваше стойностна услуга за потребителите ни. 

Също така променихме продукта на емисиите. Първите няколко седмици хората умираха за информация за Ковид. Днес търсят информация за това какво следва, как се връщаме в света. Никога не съм виждал отношението и нуждите да се променят ежедневно повече, отколкото сега.

Програмната ни група прави мониторинг на потребителските тенденции ежедневно и това, което виждаме, е удивително. Работата ни е да не стоим на едно място, а да дадем на потребителите продукта, който търсят от нас.


 

Сподели в
 

В подготовката на емблематичната рубрика „България - дела и документи” са участвали историци, публицисти, писатели, журналисти. Първо тя звучи на вълните на програма „Хоризонт“, а по-късно и по програма „Христо Ботев“.

22.01.2021/12:00

Разследващият журналист Стоян Тончев – автор в "Биволъ" и издател на Liberta.bg, e подложен на системен тормоз от прокуратурата и полицията в България заради журналистическата си дейност, пише fakti.bg

21.01.2021/12:04

"Репортери без граници" (RSF) предлагат способи, които да възпрепятстват своеволните решения на технологичните гиганти дали да бъдат блокирани или закривани акаунтите в социалните медии.

19.01.2021/12:00

Едно популярно предаване на БНР подготви репортаж за друго, излъчващо се от 36 години

18.01.2021/12:00

Има отричане на реалността, властта не си признава грешките´´. Това каза журналистът Димитър Кенаров в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком.

16.01.2021/12:16

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Доминиращата медия днес са социалните мрежи, а онази класическа медия, която не се приспособи към тази нова екосистема, изчезва. Но приспособяването не означава оприличаване, защото мрежите са и територия на манипулацията. Класическите медии трябва да отговорят, засилвайки своите качества и наблягайки върху проверената истина, сочи известният френско-испански журналист

13.01.2021 /20:10 | Автор: Маурисио Висент | Източник: baricada.org

В края на миналата година още едно заглавие допълни списъка на изданията, посветени на годините на прехода. Известната преводачка и журналистка Ина Филипова е автор на книгата „Нажежените площади“, чийто издател е „Слънце“ на Надежда Кабакчиева.

12.01.2021 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Известният ерудит и колумнист на в. "Сега" Димитри Иванов е роден на 31 декември 1931 г., но свидетелството му за раждане е от 1 януари 1932 г., тъй като в новогодишната нощ не е имало кой да го впише в регистъра.

01.01.2021 /18:44 | Източник: dimitriivanov.com

Навършват се 125 години от рождението на легендарната вдъхновителка на републиканците в Испанската гражданска война Долорес Ибарури, която бе и изявена журналистка, оглавявала вестник "Мундо обреро". Какъв бе пламенният ѝ и драматичен живот?

10.12.2020 /19:06 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

Тази седмица излезе неговият 1 389-и брой. Редакцията на изданието благодари на своите верни читатели

10.01.2021 /12:17 | Източник: Старият мост

На 1 януари 1924 г. във Варна излиза от печат и достига до своите читатели първият брой на списание „Морски сговор“, съобщават от Военноморския музей във Варна.

02.01.2021 /16:16 | Източник: moreto.net

 Акценти и позиции

Един от двамата кандидати за генерален директор на БТА Кирил Вълчев посети по своя инициатива Съюза на българските журналисти и разговоря с председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова, подчертавайки уважението си към Съюза и стремежа към взаимно сътрудничество

19.01.2021 /13:53

В писмо до генералния директор Андон Балтаков и до членовете на УС на БНР е изразено очакване за прецизиране и синхронизиране с Колективния трудов договор на предлаганите проектоправила за оценка на трудовото представяне на служителите в Българското национално радио.

13.01.2021 /09:02

Да внимаваме за подмяната. Тя вече изкарва и Делян Пеевски борец за медийна прозрачност

12.01.2021 /16:02

 Мнения

Защо бе борбата Законът за БТА до бъде променен преди да бъде избран новият ѝ генерален директор

14.01.2021 /20:15 | Автор: Начо Халачев | Източник: СБЖ

Добре, че е националната телевизия да ни върне и в онова „непоносимо” и „престъпно време”. Как навреме ни дойдоха около Новата 2021 година старите ленти... Една песен възкреси спомени. Щастливи пред камерите, пееха Митко Цонев, Величко Скорчев, Живка Гичева с колегите си новинари...

06.01.2021 /14:13 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки