Борисов към репортерка от бТВ: Вие сте „Божков ТВ”

16.05.2020 /18:56 | Източник: mediapool.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Бойко Борисов командва на брифингите, които дава

Бойко Борисов на 2 пъти директно нападна репортер на бТВ с думите, че работи за “Божков ТВ“. Преди това журналистиката зададе въпроси на Борисов за историята с есемесите на Владислав Горанов, за Васил Божков и ситуацията в “Левски“.

Това очевидно го изнерви, защото преди това Борисов с усмивка обясняваше, че българите са големи късметлии, че точно той ги управлява, коментира mediapool.bg

Премиерът първо обясни на репортерката на бТВ, че телевизията “дава възможност да се упражняват на негов гръб“, т.е. че дава трибуна на хора, който си позволяват да го критикуваил и да твърдят неудобни за него неща.

бТВ направи няколко ексклузивни интервюта с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, но спази журналистическите стандари и отрази реакцията на засегнатите страни. За Борисов това явно е недостатъчно. Сега журналистката на бТВ попита премиера дали той е водил в миналото разговори с Васил Божков той да стане акционер в “Левски“.

“Г-жо, няма на “Божков ТВ“ да се хвана на въпроса. Извинявам се“.

Заяде се и с в. “Сега“  

На друг въпрос, че той все пак трябва да реши нещо за акциите на“Левски“, премиерът повтори: “Госпожо, “Божков ТВ“ не ме касае“. 

“Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така, без да ме питате ?!", ядоса се Борисов на репортерката на бТВ която репликира, че явно законът го позволява. "На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас!“

Репортерката не се отказа и продължи да задава въпроси, включително за комуникацията между Божков и Владислав Горанов. Тя попита премиера дали есемес комуникацията между министри и бизнесмени е нещо нормално.

Накрая Борисов отсече: “Добре, г-жо, желая ви лек ден на вас. Лек ден“. Той се обърна демонстративно и започна да отговаря на въпроси от други журналисти. Преди това бТВ телевизията бе критикувана и от главния прокурор Иван Гешев, защото съобщи за опити за изнасяне на безценната антична колекцията на Божков в чували.

Още докато караше джипката си, Борисов започна да говори за критични медии, в частност за в. “Сега“:  

“42% по-ниска цена на газа. Е, как после издателите няма да ме плюят и ме окарикатуряват всеки ден (има се предвид издателят на “Сега“ Сашо Дончев). Ето това ще остане в историята всеки ден“, каза Борисов, имайки предвид газопроводите.


 

Сподели в
 

Преди 2 месеца те шумно подадоха оставки в знак на протест срещу обсебването на властта от Виктор Орбан. Благодарение на успеха на онлайн кампания за набиране на средства журналистите от основния информационен сайт в Унгария се готвят за рисковано завръщане.

18.09.2020/13:55

Популярната до не тъй отдавна телевизионна водеща започва през новата учебна година да води курс за ораторско майсторство и за поведение пред камера, похвали се самата тя във Фейсбук.

16.09.2020/12:00

Журналистите никога не са били удобни за управляващите и властта. Но сега, след преместването на НС в сградата на бившия партиен дом, ограничаването на достъпа на журналистите до депутатите, пленарната зала и гостите на НС, това е може би финалният акорд на демонтирането на обществения страх пред журналистиката.

15.09.2020/15:05

Гьоте-институт България съвместно с Медийната програма Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“ и Фондация „Тръст за социална алтернатива“ канят за участие в междукултурен журналистически семинар Media Incubator.

14.09.2020/14:05

Фонд „Валя Крушкина” при Фондация „Работилница за граждански инициативи” обявява началото на номинациите за конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. През 2020 г. ще се проведе 9-ото годишно издание на конкурса.

12.09.2020/14:26

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Талантливият актьор и дългогодишен директор на столичния театър „Сълза и смях“ Стойчо Мазгалов (починал през 2006 г.) е първият почетен гражданин на община Любимец.

25.08.2020 /10:23 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Мястото на събранието е сградата на СБЖ в София, ул. "Граф Игнатиев" 4. Начало на събранието - 10.00 часа. Регистрацията на делегатите започва в 9.00 часа.

15.09.2020 /17:29

СБЖ поздравява колегията с деня, в който си спомняме завета на Юлиус Фучик „Хора, обичах ви, бдете!” и се мобилизираме за несекващата борба в защита на правата на журналистите и гражданските права, свободата на словото, демокрацията, хуманизма, мира, достойния живот.

08.09.2020 /16:48

Европейската федерация на журналистите и Международната федерация на журналистите излязоха със специална позиция по този въпрос. В нея те се присъединяват към изразеното вече от техния член - СБЖ, категорично осъждане на полицейското насилие над журналисти и граждани.

05.09.2020 /19:06

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки