Радио Благоевград получава поздрави за рождения си ден

11.12.2019 /18:22 | Автор : Мариана Попова | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Слушатели казват "Честит празник, Радио Благоевград!"

Десетки слушатели на Радио Благоевград се включиха в акцията на нашата медия, посветена на 46-ия й рожден ден.

Рано тази сутрин десетки верни почитатели на Радиото на Югозапада не пестиха време, прекрасни думи и пожелания, отправени към радиото-рожденик, посочват от медията

„Обичаме Радио Благоевград, слушаме го всеки ден. То ни кара да се чувстваме живи. Ставаме и лягаме с любимото радио“, споделят благоевградчани.

„Радиото е коректно, предлага качествена информация за всичко, което се случва в региона. Научаваме новините първо от Радио Благоевград“, казват още участниците в празничната инициатива.

Към акцията се включиха и членовете на клуб „Ефир за приятели“, който беше учреден през август тази година. За да поздравят медията, с екипа ни се срещнаха и известни личности, тясно свързани с Радио Благоевград.

Всички те пожелаха здраве, късмет и творческо дълголетие на работещите в любимото на стотици слушатели радио. На празника екипът ни раздаде и подаръци.

С календари за 2020 г. и дискове с народна музика, записана в Продуцентския комплекс на Радио Благоевград, бяха зарадвани мнозина, които посетиха импровизираното ни студио пред сградата на община Благоевград.

На 11 декември 1973 г. точно в 14:30 часа в ефира за първи път прозвучава сигналът на Радио Благоевград, създаден по мотиви на песента „Пирине, Пирин планино“.


 

Сподели в
 

Комисията за защита на личните данни за поредна година раздаде награди за обективна журналистика. Те бяха връчени за обективно представяне на теми, свързани със защитата на личните данни.

29.01.2020/18:53

Журналистът Георги Стоянов получи първа награда на церемонията по връчване на Деветите „Годишни награди за пътна безопасност". Стоянов беше отличен в категория „Журналисти и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност".

29.01.2020/18:50

Правозащитници, писатели и граждани изразиха несъгласие с хомофобските послания в телевизионното шоу „Събота вечер с Дони” с водещ актьора Добрин Векилов - Дони. След гражданската реакция той отговори, че е предложил на БНТ да спре предаването.

29.01.2020/18:25

Известният спортен журналист, който миналата есен бе уволнен от БНТ, защото няма висше образование, се е дипломирал след 26-годишно прекъсване на следването си. И продължава в следващата степен.

29.01.2020/16:51

Местата са за следните градове: Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Хасково, Шумен, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище и Ямбол. Срокът за подаване на документите е до 31 януари.

28.01.2020/18:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

872 дни - една цифра, пълна не само с героизъм, но и с много страдания, мъка и жажда за живот. Толкова дни жителите на Ленинград го защитават от фашистките окупатори и са били готови на всичко, за да не стъпи никога хитлеристки ботуш в града на Нева. От 8 септември 1941 г. до 27 януари 1944 г. продължава блокадата на града. 76 години след като се слага край на ада, не е забравен и подвигът на журналистите в Северната Палмира

26.01.2020 /15:44 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Имаше един лаф, който се беше превърнал в класика, но през последните години се позабрави - че България е страната на певците. Спокойно бих добавила към него и на виртуозните музиканти, които са нашите посланици на българската култура по света. Сред тях особено почетно място заема проф. Жени Захариева, чийто живот е отдаден на класическата музика и пианото.

26.01.2020 /15:37 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Родената в Токио през 1914 г. Цунеко Сасамото има следната рецепта за житейското си и творческо дълголетие: „Никога се оставяйте на мързела. Важно е да бъдете позитивни и да не се отказвате. Само се мобилизирате и гледате да оставате в крак с времето - така винаги ще продължавате напред.”

25.01.2020 /19:27 | Източник: random-times.com

На 8 април 2003 г. при американски обстрели по хотел "Палестина" и по бюрото на телевизия "Ал Джазира" в Багдад загинаха трима журналисти - испанец, украинец и йорданец. В тази несвършваща и до днес война в Ирак са убити около 400 журналисти, повечето иракчани, а общо цивилните жертви са над един милион. Справедливост за всичко това упорито търси с делото си срещу САЩ семейството на убития испански оператор Хосе Коусо.

23.01.2020 /12:47 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Експозицията е подредена на 1-ия етаж в западното крило на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и може да бъде разгледана до 31 януари 2020 година. Представени са оригинални броеве от течението на списание „Знание” и други творби на големия възрожденец Любен Каравелов

27.01.2020 /15:53 | Източник: Национална библиотека

„Ако възприемем повествователния стил – който е и най-подходящ за тази тема – ще започнем с това, че началото бе положено преди малко повече от половин век. Тогава, в сякаш нереално далечната 1969-а, е сключено междудържавно споразумение между България и Съветския съюз – за българско участие в изграждането на крупни промишлени, жилищни и комунални обекти в СССР“ – така започва увлекателният разказ за митарствата на един български журналист в Русия – главният редактор на списание „Труд и Здраве" Никола Терзиев

23.01.2020 /10:56 | Автор: Никола Терзиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ: „Състоянието на медиите и на журналистиката у нас е от фундаментално значение за функционирането на демокрацията. По тази будеща много въпроси и безпокойства тема думата трябва да има цялото общество, а не само комисии, регулатори и работни групи.”

24.01.2020 /20:05

900 медийни работници са убити по света в последното десетилетие. През 2019-та има спад наполовина на жертвите, но повечето са дадени в страни без военни действия, което е тревожен сигнал за натиска срещу професията. Това сочи доклад на Монигоринговата служба за убити журналисти, действаща към световната организация за образование, наука и култура.

24.01.2020 /19:45

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Световната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 105 гости

Бързи връзки