В. „Земя“ получава награда за патриотична мисия

11.12.2019 /15:34 | Източник: Земя Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Теофан Германов приема наградата за “Земя”

Признание за усилията на в. „Земя“ за патриотичната му мисия и за дългогодишното медийно партньорство с военно-патриотичните съюзи и организации, бе дадено в началото на седмицата.

По предложение на Съюза на военно-инвалидните кооперации в лицето на неговия председател и патрон на инициативата „Една детска сълза-една молитва” Борис Николов, със заповед на началника на отбраната ген. Андрей Боцев с предметна награда – кортик АК-47, бе отличен главният редактор на в. "Земя" Теофан Германов.

Също така със заповед на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов с почетна значка на Министерство на отбраната бе отличен редовният сътрудник и автор на нашето приложение „Патриот” краеведът от град Плачковци, Тревненско, Тихомир Славов, който с лични средства съдейства за издаването на родолюбива литература, за съхранението на войнишки паметници и паметни места, свързани с руско-турската освободителна война.

Награждаването на десетки отличили се дейци в сферата на военно-патриотичното възпитание бе в рамките на традиционната среща на ръководството на МО и Щаба на отбраната с ветерани от войните и представители на военно-патриотичните организации и граждански структури, работещи в сферата на отбраната и сигурността.

Отличията бяха връчени от зам.-министъра на отбраната ген. о. р. Атанас Запрянов и от зам.-началника на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов.

Това е нов стимул на в. "Земя" да продължава да отразява активно работата на военно-патриотичните организации, да припомня славните моменти от българската история и да съдейства за издигането на родолюбивите чувства сред всички поколения българи, и особено сред младите хора, посочва вестникът.


 

Сподели в
 

Комисията за защита на личните данни за поредна година раздаде награди за обективна журналистика. Те бяха връчени за обективно представяне на теми, свързани със защитата на личните данни.

29.01.2020/18:53

Журналистът Георги Стоянов получи първа награда на церемонията по връчване на Деветите „Годишни награди за пътна безопасност". Стоянов беше отличен в категория „Журналисти и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност".

29.01.2020/18:50

Правозащитници, писатели и граждани изразиха несъгласие с хомофобските послания в телевизионното шоу „Събота вечер с Дони” с водещ актьора Добрин Векилов - Дони. След гражданската реакция той отговори, че е предложил на БНТ да спре предаването.

29.01.2020/18:25

Известният спортен журналист, който миналата есен бе уволнен от БНТ, защото няма висше образование, се е дипломирал след 26-годишно прекъсване на следването си. И продължава в следващата степен.

29.01.2020/16:51

Местата са за следните градове: Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Хасково, Шумен, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище и Ямбол. Срокът за подаване на документите е до 31 януари.

28.01.2020/18:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

872 дни - една цифра, пълна не само с героизъм, но и с много страдания, мъка и жажда за живот. Толкова дни жителите на Ленинград го защитават от фашистките окупатори и са били готови на всичко, за да не стъпи никога хитлеристки ботуш в града на Нева. От 8 септември 1941 г. до 27 януари 1944 г. продължава блокадата на града. 76 години след като се слага край на ада, не е забравен и подвигът на журналистите в Северната Палмира

26.01.2020 /15:44 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Имаше един лаф, който се беше превърнал в класика, но през последните години се позабрави - че България е страната на певците. Спокойно бих добавила към него и на виртуозните музиканти, които са нашите посланици на българската култура по света. Сред тях особено почетно място заема проф. Жени Захариева, чийто живот е отдаден на класическата музика и пианото.

26.01.2020 /15:37 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Родената в Токио през 1914 г. Цунеко Сасамото има следната рецепта за житейското си и творческо дълголетие: „Никога се оставяйте на мързела. Важно е да бъдете позитивни и да не се отказвате. Само се мобилизирате и гледате да оставате в крак с времето - така винаги ще продължавате напред.”

25.01.2020 /19:27 | Източник: random-times.com

На 8 април 2003 г. при американски обстрели по хотел "Палестина" и по бюрото на телевизия "Ал Джазира" в Багдад загинаха трима журналисти - испанец, украинец и йорданец. В тази несвършваща и до днес война в Ирак са убити около 400 журналисти, повечето иракчани, а общо цивилните жертви са над един милион. Справедливост за всичко това упорито търси с делото си срещу САЩ семейството на убития испански оператор Хосе Коусо.

23.01.2020 /12:47 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Експозицията е подредена на 1-ия етаж в западното крило на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и може да бъде разгледана до 31 януари 2020 година. Представени са оригинални броеве от течението на списание „Знание” и други творби на големия възрожденец Любен Каравелов

27.01.2020 /15:53 | Източник: Национална библиотека

„Ако възприемем повествователния стил – който е и най-подходящ за тази тема – ще започнем с това, че началото бе положено преди малко повече от половин век. Тогава, в сякаш нереално далечната 1969-а, е сключено междудържавно споразумение между България и Съветския съюз – за българско участие в изграждането на крупни промишлени, жилищни и комунални обекти в СССР“ – така започва увлекателният разказ за митарствата на един български журналист в Русия – главният редактор на списание „Труд и Здраве" Никола Терзиев

23.01.2020 /10:56 | Автор: Никола Терзиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ: „Състоянието на медиите и на журналистиката у нас е от фундаментално значение за функционирането на демокрацията. По тази будеща много въпроси и безпокойства тема думата трябва да има цялото общество, а не само комисии, регулатори и работни групи.”

24.01.2020 /20:05

900 медийни работници са убити по света в последното десетилетие. През 2019-та има спад наполовина на жертвите, но повечето са дадени в страни без военни действия, което е тревожен сигнал за натиска срещу професията. Това сочи доклад на Монигоринговата служба за убити журналисти, действаща към световната организация за образование, наука и култура.

24.01.2020 /19:45

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Световната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 83 гости

Бързи връзки