Иван Гарелов: Сидеров разиграва всички

09.10.2019 /16:51 | Източник: Труд Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Авторът Иван Гарелов

Скандалът с Волен Сидеров в БНТ- веднъж в статичния „Референдум“, след това на входа на телевизията на „Сан Стефано“, когато върви „Панорама“, ми напомня нещо познато.

Не, не за времето в края на 1989 г., когато т.нар. „неформали“ обсаждаха БНТ, коментира в "Труд" журналистът:   

Припомних си как по времето на последните местни избори, когато телевизиите предаваха скандала с бюлетините в зала „Армеец“, изведнъж прекъснаха като по команда, за да ни покажат изстъпленията на Волен Сидеров пред НАТФИЗ.

Знаете какво се случи на самите избори. Припомних си също как бе заклеймяван, когато правителството на Орешарски се крепеше на „Златния му пръст“ и как всичко бе забравено, когато влезе в коалицията, крепяща управлението на ГЕРБ.

Нямаше нужда да проверявам в мрежата, че неговите скандали обикновено се „случват“ преди избори и му носят важни гласове. Да, скандалите се харесват на определени прослойки, от които набира гласове „Атака“.

Сега Сидеров разбра, че вероятно ще изпадне от правителствената коалиция след изборите и затова прави всичко възможно да си вдигне цената. Ето защо логично е да оценяваме случващото се по друг начин:

– Волен не е нито пиян, нито луд, разиграва всички.

– Чешмеджиева показа качества на опитен водещ.

– Кошлуков показа смелост, но и липса на опит, защото отвори възможност БНТ да бъде атакувана още и още. Сериалът ще продължи, защото има оспорвано споразумение.

– Голяма грешка е политическите дебати да се мерят със секунди и в тях да участват всички кандидати за слава. Опитните водещи ще гарантират справедливост при разпределение на времето и ще водят диалог, а не просто да мерят времето. Мисля, че тези дебати не би трябвало да се плащат, те носят рейтинг на телевизиите. Друго нещо са платените репортажи и изявения. 

Неведнъж съм го напомнял, но политиците не са му обръщали внимание. А телевизионните началници не са имали смелостта да поемат отговорност. (Със съкращения)

Свързани:   Слави Ангелов хвали авторките в „Референдум”

Това, което не знаете за горещия “Референдум” по БНТ 1, е, че след предаването, когато Волен Сидеров, персоналният му гримьор и момичетата на късмета, които довел там като публика, напуснали сградата на телевизията, хората от екипа са принудени да останат, за да пишат обяснения за инцидента в студиото по настояване на полицията.
Дата: 07.10.2019


 

Сподели в
 

Спортният журналист на БНТ Камен Алипиев, известен с прозвището Кедъра, е бил освободен от телевизията. Трудовият му договор като изпълнителен продуцент е бил прекратен от медията на 10 септември.

15.10.2019/14:42

След неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 свободата на печата в Турция беше силно ограничена. Стотици критични журналисти бяха изправени пред съда, много от тях получиха сурови присъди.

14.10.2019/14:18

"Ердоган знае, че в деня, в който загуби властта, не го очакват спокойни старини, а затвор", казва в интервю журналистът Дениз Юджел, който прекара 367 дни в турски затвор.

13.10.2019/17:15

Протестиращите срещу климатичните промени от организацията "Бунт срещу унищожението" блокираха входа на централата на Би Би Си в Лондон, предаде Ройтерс.

12.10.2019/14:45

Върховният административен съд (ВАС) настоя Централната избирателна комисия (ЦИК) да разгледа още веднъж жалбата на лидера на "Атака" и кандидат за кмет на София Волен Сидеров срещу БНТ, като спази указанията му.

11.10.2019/14:23
 Реклама

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки