Подготвят мащабен план за оздравяване на БНТ

21.09.2019 /14:48 | Автор : Айше Сали | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Развитието и финансирането на обществените медии обсъдиха на работна среща ръководствата на БНТ и БНР с депутати и представители на Министерството на финансите.

Заради тежкото финансово състояние на телевизията до началото на октомври ще бъде изготвен и представен оздравителен план. Предстои обсъждането и на законодателни промени, предвиждат от БНТ

Промяна, спешни мерки и подкрепа бяха думите, които обединиха всички участници в срещата, организирана от Комисията по култура и медии. Разговорите за състоянието на обществените медии продължиха близо 2 часа.

Емил Кошлуков, ген. директор на БНТ, обобщи: Всички заявиха, че с този бюджет не можем да продължим, а при поетите задължения и дефицит, ще се наложи подкрепа. 

Абосолютно всички подкрепиха предложенията ни, разбира се, в рамките на бюджета комисията каза, че иска да действа на момента, за да може да разгърне малко по-висшия бюджет. Министерството на финансите беше малко по-консервативно, но според мен изключително добре схващат състоянието на БНТ в момента, добави Кошлуков. 

Борислав Велков, член на Обществения съвет на БНТ, заяви: Най-важното за нас е, че има консенсус. Аз като представител на Обществения съвет виждам консенсус, което изключително ме успокоява. Промени ще има и в закона, а посоката им ще изясни с представянето на различните предложения.

Дияна Саватева, зам.-председател на Комисията по култура и медии, добави: Още в началото на следващата седмица очакваме предложения за законодателни промени, от професионалистите, от хората, които работят на терен. Като комисия ние поехме задължение за създаване на работна група. 

Най-важни остават стъпките, с които БНТ да спре да трупа дългове и да намали сегашния дефицит, обобщи Саватева. 


 

Сподели в
 

2 седмици след като спретна изстъпленията си в "Референдум" по БНТ и публично отправи обиди срещу опонентите си в предаването, лидерът на "Атака" и кандидат за кмет Волен Сидеров все още не е санкциониран.

18.10.2019/14:41

Британската телевизия "Скай" пуска нов канал, по който няма да има новини за Брекзит, предадоха от Лондон АФП и Ройтерс.

17.10.2019/14:05

Изложбата "Хората и техниката в телевизията - от филмовата лента, през рулоните до дигиталната памет" ще бъде представена днес в Русенския исторически музей, съобщават от културната институция в крайдунавския град.

16.10.2019/14:26

Спортният журналист на БНТ Камен Алипиев, известен с прозвището Кедъра, е бил освободен от телевизията. Трудовият му договор като изпълнителен продуцент е бил прекратен от медията на 10 септември.

15.10.2019/14:42

След неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 свободата на печата в Турция беше силно ограничена. Стотици критични журналисти бяха изправени пред съда, много от тях получиха сурови присъди.

14.10.2019/14:18
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Неверни, необосновани и правно неиздържани са доводите в разпратени от бившия главен секретар на СБЖ Иван Върбанов съобщения. Възмущение буди и манипулирането на юридически факти от анонимен т.нар. „инициативен комитет“. Не прави чест на журналисти да разпращат публично фалшиви новини и превратно тълкуване на необорими обстоятелства, свързани със статута и устройството на сдружението СБЖ.

18.10.2019 /20:58

Събранието ще се състои на 14-15 март 2020 г. от 10.00 часа в сградата на СБЖ в София на ул. „Граф Игнатиев” 4, етаж 3. В писмо до журналистическите дружества е разпратен дневният ред

18.10.2019 /19:49

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки