Нета Барзилай ще пее „Nana Banana” на Евровизия 2019

10.05.2019 /18:52 | Източник: bta/dir.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Нета Барзилай ликува на площад "Рабин" в Тел Авив на 14 май 2018 г.

Израелската певица и победителка от Евровизия 2018 Нета Барзилай издаде нова песен "Nana Banana", която ще изпълни на финала на тазгодишното издание на песенния телевизионен конкурс на 18 май в Тел Авив, предаде ДПА.

26-годишната певица каза в интервю за ДПА, че припевът "Nana Banana, I do what I wanna" съответства на нейното настроение в момента.

Това е втората песен на Барзилай след победата ѝ през 2018 г. Самата Нета е написала текста и музиката заедно със Став Бегер и Натан Гошен. На иврит "Нана банана" е детска закачка за дразнене.

"Не зная дали ще допадне на публиката на Евровизия, но кудкудякането също беше рисковано начинание", каза тя, имайки предвид песента "Toy", с която миналата година спечели конкурса в Лисабон. С нея Барзилай ще открие полуфинала във вторник.

Макар че мениджърите от екипа на Мадона казаха, че американската поп певица ще пее на конкурса, в сряда говорителката на Евровизия каза, че нейното участие още не е потвърдено. 

"Nana Banana"е с неокарибски ритми - смесица от ямайски патоа, денсхол и реге и шарените вибрации на джей-поп и кей-поп музиката, описа Барзилай и допълни:

"Най-накрая разбрах, че не съм себе си, ако не кажа това, което трябва да кажа, ако не следвам сърцето си и не правя това, което искам. Трябва да открия къде в света е комфортно за мен, извън моята зона на комфорт".

В песента се разказва как напускаш зоната си на комфорт и вземаш комфорта със себе си, добави тя. "Предпочитам да загубя пари и публика, отколкото да загубя себе си". 

Свързани:   Ще взимат кръвни проби от певците в „Евровизия 2019”

Сергей Лазарев, руският участник в тазгодишния телевизионен песенен конкурс "Евровизия 2019", съобщи, че от всички изпълнители ще бъдат взети кръвни проби, за да бъде установен етническият им произход, съобщи ТАСС.
Дата: 03.05.2019


 

Сподели в
 

В Истанбул започна съдебен процес срещу двама журналисти на агенция Bloomberg заради твърденията, че се опитали да саботират икономиката със статия за миналогодишната валутна криза.

21.09.2019/12:16

Видинският Пресклуб на БТА отбеляза 15 години от откриването си. В годините на своето съществуване той се превърна в предпочитано място за общуване с медиите, независимо дали темата е политика, бизнес, култура, образование, спорт.

19.09.2019/18:00

Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния е повдигнала обвинения на бившите шефове на Полицейската академия в Адриан Якоб и Петрика-Михаил Маркоч във връзка с отправени смъртни заплахи към разследващата журналистка Емилия Шеркан, съобщава информационният сайт Зиаре.

19.09.2019/12:00

Саудитска Арабия е взела решение да премести генералното си консулство в Истанбул в друга сграда заради убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, предаде ТАСС, като се позовава на информация на телевизия Хабертюрк.

18.09.2019/12:00

"Кой казваше, че Нова телевизия няма разследваща журналистика?! Още много такива силни предавания на Васко и Тина ще видите през новия сезон. Браво на журналистите ни!".

17.09.2019/16:52
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки