Стоичков разказва на деца в Чикаго за тв „Юнивижън”

05.05.2019 /18:54 | Източник: gong.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Христо Стоичков позира с две от децата в Чикаго

Христо Стоичков започна програмата по представянето на автобиографичната си книга "Историята" сред децата. Камата пристигна в българското училище в Чикаго, а над 400 малчугани го чакаха.

В ръцете си Стоичков носеше Златната топка, най-големия индивидуален приз във футбола. “Всички ще получите автограф и всички ще пипнете топката”, започна най-големият български футболист.

До него на сцената застана Шефкет Чападжиев, един от най-уважаваните българи в САЩ. Именно той имаше привилегията за първа лична снимка с топката. След това Камата изнесе едночасова лекция на децата и родителите им. Разказа за футболните си години и за сегашната си работа в телевизионния гигант “Юнивижън”: 

Каналът привлича 100 млн. зрители  

“На последното световно първинство в Русия победихме всички телевизии - каза Стоичков. - Най-гледани бяха нашите документални филми. Важното е, че съм щастлив, че работя в тази телевизия и правя интервюта с най-известните хора във футбола":

"До мен работят величия като Иван Саморано, като Феликс Фернандес. Но аз съм част от един уникален екип от момичета и момчета, без които не можем. Аудиторията ни редовно е на 100 млн. зрители и всички сме горди с тях. Започнах с договор за 4 години, а наскоро подписах с “Юнивижън” нов за още 4.”

Шефкет Чападжиев също разказа на препълнената зала как се е запознал със Стоичков и как е дошъл в САЩ преди 56 години. Кавалерът на „Златната топка“ обяви, че с Мистър Чап ще е първата снимка със „Златната топка“, защото именно в Чикаго и с негова подкрепа България постигна първа победа на световно първенство – 4:0 над Гърция през 1994 г.

Свързани:   Христо Стоичков интервюира за „Юнивижън” Марк Гасол

Христо Стоичков продължава да работи усърдно за американския телевизионен гигант "Юнивижън", като се подвизава като коментатор, анализатор и журналист.
Дата: 12.03.2019


 

Сподели в
 

Програма Достъп до Информация (ПДИ) продължава набирането на номинации в 6-те категории за наградите по повод Международния ден на правото да знам.

14.09.2019/17:15

Каменната Матера е показана в Казанлък с изложба на Дениз Мацарела в единствения в нашата страна Музей на фотографията и визуалните изкуства.

13.09.2019/16:50

Австрийски журналист и студент, обвинен за членство в левичарска терористична група в Турция, е оправдан, заяви адвокатът му. Макс Цирнгаст пише за чужди медии, включително за крайно ляво германско списание.

12.09.2019/16:50

Фейсбук и Инстаграм блокираха акаунти в социалните медии на 2 италиански неофашистки групи и някои от техните активисти поради нарушаване на политиките на платформите срещу разпространяване на омраза, съобщи Фейсбук.

11.09.2019/14:25

Еритрея е държавата с най-силна цензура върху медиите в света, гласи доклад на американския Комитет за защита на журналистите (КЗЖ/CPJ), изследващ свободата на медиите.

10.09.2019/18:53
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

В Деня на международната журналистическа солидарност председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова припомня заветите на чешкия журналист и антифашист, екзекутиран от Гестапо на 8 септември 1943 г., и апелира за единение на всички, на които са скъпи свободното слово, морала, хуманността и мира.

08.09.2019 /18:35

 Мнения

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки