ZDF слага край на една телевизионна епоха

09.04.2019 /09:59 | Автор : Елена Трифонова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кармен Небел като водеща на благотворителна програма

След петнадесет години германският телевизионен канал ZDF слага край на една епоха за зрителите си – предаването „Добре дошли при Кармен Небел“ ще бъде свалено от екран.

62-годишната телевизионна водеща Кармен Небел е поканена да остане след като направи останалите три предавания до средата на следващата година. Досега тя е модерирала 77 предавания, по време на които са ѝ гостували световни и национални звезди. Предстоящото едно от трите останали „Добре дошли при Кармен Небел“ ще бъде директно излъчено на 4 май. За участие в него модераторката е поканила колеги от ZDF, обичани от немскоезичната публика изпълнители и готви поредната си голяма изненада с гостите от световна величина.

„Благодарна съм на решението на ръководството на ZDF и на поканата им да остана“, написа тя в интернет и отбеляза, че ще концентрира по-нататъшната си работа в благотворителните телевизионни програми. Кармен Небел е една от любимите за публиката водещи на мащабните гала-предавания, по време на които се събират средства за болни от рак, за образование на деца и за създаване на работни места в страни от Третия свят, в които германската икономика влага много средства за създаване на работни места в малкия и дребен бизнес. „Най-красивите коледни хитове“ и „Хляб за света“ са само някои от предаванията, в които водещата ще насочи усилията си.

Досега медийната критика в Германия винаги високо е оценявала работата на Кармен Небел във воденото от нея шоу. Тя умее да създаде почти домашна атмосфера в зали с десетки хиляди зрители, дошли да се наслаждават на музиката на любими изпълнители от различни жанрове и да станат съпричастни към разговорите й с поканените от нея гости по актуални за обществото проблеми. Освен всичко друго, Кармен Небел е сред признатите стилни икони на немскоезичните телевизии.

Сподели в
 

Потребителите на Инстаграм вече ще могат да сигнализират за публикации, които според тях са дезинформация, предаде Франс прес, като се позова на говорителка на компанията Фейсбук, която притежава тази социална медия, наблягаща на снимките.

17.08.2019/10:00

Представители на турски медии осъдиха остро побоя над журналиста от китайския в. "Глобъл таймс", нанесен му от радикални демонстранти на Хонконгското международно летище.

15.08.2019/17:20

Социалната мрежа Tumblr, която се определя като блог сайт, дава поле за изява на най-налудничавите публикации и най-странното съдържание в интернет. Сега платформата за споделяне е напът да смени собственика си за трети път в рамките на шест години, пише CNN.

13.08.2019/10:37

"Фейсбук" (Facebook Inc.) предлага на новинарските издания милиони долари за правата за поставяне на съдържанието им в новинарски раздел, който водещата социална интернет медия се надява да стартира по-късно тази година, съобщава "Уолстрийт джърнъл", цитирайки лица, запознати с въпроса.

09.08.2019/10:09

Над 300 хил. книги са били извадени от учебните програми и от библиотеките и са били изгорени след преврата от 2016 г., твърдят от турското Министерство на образованието. Министър Зия Селчук обяви миналата седмица, че 301 878 тома са били унищожени – причината е, че били свързани с Фетхуллах Гюлен, мюсюлманския духовник, сочен за организатор на проваления военен преврат от 2016-а, пише „Гардиън“.

07.08.2019/15:02
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 12 гости

Бързи връзки