ZDF слага край на една телевизионна епоха

09.04.2019 /09:59 | Автор : Елена Трифонова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кармен Небел като водеща на благотворителна програма

След петнадесет години германският телевизионен канал ZDF слага край на една епоха за зрителите си – предаването „Добре дошли при Кармен Небел“ ще бъде свалено от екран.

62-годишната телевизионна водеща Кармен Небел е поканена да остане след като направи останалите три предавания до средата на следващата година. Досега тя е модерирала 77 предавания, по време на които са ѝ гостували световни и национални звезди. Предстоящото едно от трите останали „Добре дошли при Кармен Небел“ ще бъде директно излъчено на 4 май. За участие в него модераторката е поканила колеги от ZDF, обичани от немскоезичната публика изпълнители и готви поредната си голяма изненада с гостите от световна величина.

„Благодарна съм на решението на ръководството на ZDF и на поканата им да остана“, написа тя в интернет и отбеляза, че ще концентрира по-нататъшната си работа в благотворителните телевизионни програми. Кармен Небел е една от любимите за публиката водещи на мащабните гала-предавания, по време на които се събират средства за болни от рак, за образование на деца и за създаване на работни места в страни от Третия свят, в които германската икономика влага много средства за създаване на работни места в малкия и дребен бизнес. „Най-красивите коледни хитове“ и „Хляб за света“ са само някои от предаванията, в които водещата ще насочи усилията си.

Досега медийната критика в Германия винаги високо е оценявала работата на Кармен Небел във воденото от нея шоу. Тя умее да създаде почти домашна атмосфера в зали с десетки хиляди зрители, дошли да се наслаждават на музиката на любими изпълнители от различни жанрове и да станат съпричастни към разговорите й с поканените от нея гости по актуални за обществото проблеми. Освен всичко друго, Кармен Небел е сред признатите стилни икони на немскоезичните телевизии.

Сподели в
 

В най-скоро време в руската Дума ще започне подготовката по поредния законопроект за ограничаване свободата на словото в медиите, известен още като проекта на Юрий Синелшчиков. По този повод Съюзът на журналистите на Русия (СЖР) е излязъл със своя критична позиция.

25.05.2019/19:11

Турски съд раздаде присъди на редактори и журналисти от вече несъществуващия прокюрдски всекидневник Йозгур Гюндем по обвинения в разпространение на "терористична пропаганда".

22.05.2019/18:12

В YouTube блокираха култовата видеоигра Mortal Kombat, в която главен герой стана водещият на най-обичаното в Русия и извън нейните предели предаване на първи канал „Поле на чудесата“. Леонид Якубович беше вкаран в кожата на боец.

20.05.2019/14:01

Папа Франциск почете паметта на журналисти, убити, докато са изпълнявали служебните си задължения, като каза, че медийната свобода има ключова роля за здравето на една държава.

19.05.2019/17:17

В Дома на журналистите в Москва се състоя среща с ветерани журналисти, посветена на 74-годишнина от победата във Великата отечествена война. Преди това всички се събраха пред паметника на загиналите във войната военни кореспонденти.

14.05.2019/18:39
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

В словото си по повод 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение в България председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоя за спешни действия, които да възпрат деградацията в свободата на словото у нас, да предпазят колегията от натиск и манипулации, да гарантират на обществото правото на обективна, качествена и независима журналистика

22.05.2019 /17:07

 Мнения

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

Размисли за пренебрежителното отношение към вестник „Дума” и празника му, замислен от първия главен редактор Стефан Продев

02.05.2019 /20:43 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки